Creatief met pallets

Lifestyle door Redactie

Als je je kamer een beetje wilt vernieuwen, ga je overal inspiratie opdoen. In woonbladen kun je veel vinden, maar internet is toch wel het walhalla van leuke en goede ideeën. Wil je een nieuw tafeltje maken of ben je helemaal klaar met dat stapelbed uit 1980? Koop dan een pallet, want daarmee kun je wel 101 leuke dingen mee doen!

Een pallet is heel goedkoop en multifunctioneel. Het is verkrijgbaar bij veel doe-het-zelf zaken en met een lakje verf eroverheen in je lievelingskleur ziet het er al snel leuk uit.

Creatief

Zo kun je je bed, tafel, bank, stoel en zelfs moestuintje maken van een pallet. Als bed of loungebank is misschien nog wel het simpelst. Kleurtje verf eroverheen, matras of kussens erop en klaar is kees!

Creatief

Creatief

Als tafeltje is het iets meer werk, maar zeker niet onmogelijk. Wij laten je zien hoe je zo'n leuk tafeltje kunt maken:

Wat heb je nodig?
- Pallet met dichte bovenkant, prijs € 2,50 (Meiland Pallets).
- Twee zwenkwielen zonder rem, prijs € 9,29 per stuk. Twee met rem € 14,99 per stuk (Praxis).
- Restje grondverf en restje zijdeglans verf. Als je geen restjes hebt, kun je bij de Praxis of Gamma een nieuw kleurtje uitkiezen.

Aan de slag!
Geef het pallet een laagje grondverf. Zorg dat het goed gedroogd is voordat je het laagje zijdeglans eroverheen smeert. Zijdeglans verf is er in allerlei kleuren verkrijgbaar. Als alles door en door droog is, kun je de wielen eronder schroeven. Hoe groter de wielen, hoe stoerder het tafeltje eruit ziet.

Creatief

Meer inspiratie nodig? Je kunt alle kanten op en je kunt het zo gek nog niet bedenken of een pallet kan het vervangen. Kijk maar:

Creatief

Creatief

Creatief

Creatief

Wat zou jij van een pallet maken?

Bron beeld: weheartit

Door Eline