Lifestyle

De anticonceptiepil

148

De anticonceptiepil, of gewoon de pil zoals veel meisjes ‘m noemen, is een voorbehoedsmiddel en is op recept verkrijgbaar. Dit kleine pilletje zorgt ervoor dat je niet ongewenst zwanger kunt raken. Op internet staat zoveel verschillende informatie over de pil, dat je bijna niet meer weet wat nou klopt en wat niet. Wij hebben alle informatie, feitjes en weetjes voor jou op een rij gezet.

De pil is een voorbehoedsmiddel en zorgt ervoor dat meisjes of vrouwen niet ongewenst zwanger kunnen worden, maar beschermd je niet tegen soa's. Ook helpt de pil tegen menstruatieklachten en pijntjes. De een reageert heftiger op de bijwerkingen van de pil dan de ander, daarom zijn er verschillende soorten anticonceptiepillen op de markt. Het is daarom verstandig om een afspraak bij de huisarts te maken en met hem/haar te overleggen welke het beste bij jou past. Na dit gesprek krijg je een recept mee en kun je je pil ophalen.

De pil

Hoe werkt de pil?
De pil bevat de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progestageen. Deze hormonen beschermen je en zorgen ervoor dat er geen eicel vrijkomt uit de eierstokken, het slijm aan de ingang van de baarmoeder minder doorgankelijk wordt voor zaadcellen en het baarmoederslijmvlies ongeschikt wordt voor innesteling van een bevruchte eicel. Een klein pilletje met een groot effect dus!

Hoe gebruik je de pil?
Het is de bedoeling dat je de pil iedere dag op een vast tijdstip slikt. Op die manier weet je zeker dat 'ie betrouwbaar is. Drie weken lang slik je iedere dag een pil. Na deze drie weken neem je een week geen pil. Deze week noemen we 'de stopweek' omdat je dan gaat menstrueren. Na de stopweek begin je aan een nieuwe strip. De startdag is altijd dezelfde dag van de week. Een strip bevat 21 pillen met boven iedere pil een dag van de week. Als je dus een pil vergeten bent, kun je dat makkelijk zien en is het slim om zo snel mogelijk deze pil weer te slikken. Tip: Plaats een reminder in je telefoon zodat je elke dag weer weet dat je de pil moet slikken!

Hoe betrouwbaar is de pil?
De pil is een van de meest betrouwbare anticonceptiemiddelen, mits je ‘m zorgvuldig en goed gebruikt. De kans op een zwangerschap is 0,3% per jaar. Een hele kleine kans dus, want dit betekent dat als duizend vrouwen één jaar lang de pil gebruiken, er gemiddeld drie vrouwen zwanger worden (misschien vanzelfsprekend, maar even voor de verduidelijking).

De pil

Wanneer is de pil veilig?
De pil is vanaf de eerste dag betrouwbaar, maar het is slim om eerst een hele strip af te maken voor de zekerheid. Je begint een strip op de eerste dag van je menstruatie en slikt ‘m dan drie weken lang iedere dag op hetzelfde tijdstip. Een slim idee is om de pil naast je bed of wasbak te bewaren en te slikken voor het slapen gaan. Ben je ‘m dan toch vergeten, dan zie je ‘m ’s ochtends liggen en kun je de pil snel nog innemen.

Pil vergeten, wat nu?
Ja, iedereen vergeet wel eens wat op een dag. Stom, maar met de pil moet je extra zorgvuldig omgaan. Ben je nou toch een pil vergeten? Geen probleem, zorg dat je de vergeten pil dan alsnog zo snel mogelijk inneemt. Zorg wel dat dit binnen twaalf uur is. De volgende pil slik je dan weer op het normale tijdstip en zo maak je de strip gewoon af. In dit geval hoef je ook geen morning-afterpil te halen. Geen idee wat dit laatste betekent klik dan hier.

Twee pillen vergeten, paniek?
Nee, geen paniek. Ook als je twee pillen bent vergeten, moet je zorgen dat je deze beiden alsnog binnen twaalf uur na het tijdstip waarop je de tweede pil had moeten slikken, inneemt. Op deze manier ben je nog steeds beschermd tegen zwangerschap. Wacht je nou toch langer dan twaalf uur, dan is de pil helaas niet meer honderd procent betrouwbaar. Zorg dan dat je tijdens het vrijen een condoom gebruikt, totdat je na je stopweek weer aan een nieuwe strip begint.

De pil

Menstruatie uitstellen, kan dat?
Ja dat kan! Door de pil tijdens te stopweek gewoon door te slikken zorg je ervoor dat de menstruatie uitgesteld wordt tot de volgende stopweek. Als je dit twee tot drie maanden lang achter elkaar blijft doen, kan het wel zijn dat je een tussentijdse bloeding krijgt. Het slimste is om op zo’n moment toch voor een week te stoppen met de pil. Meer tips hierover vind je hier.

Andere medicijnen in combinatie met de pil.
Het kan zijn dat je een antibioticakuur moet volgen of andere medicijnen slikt. Overleg goed met de huisarts of de pil dan nog wel betrouwbaar is. Het kan namelijk zijn dat door die andere medicijnen de werking van de pil vermindert. Als je binnen vier uur na het innemen van de pil moet braken, is de pil niet meer betrouwbaar. Zorg dan dat je nog een pil inneemt.

Een klein pilletje met een groot effect. Het allerbelangrijkste is dat je vooraf goed overlegt met jouw huisarts welke pil het beste bij jou past en wat de bijwerkingen van die pil zijn. Als je niet wilt dat je ouders dit weten, kun je dit in het gesprek met de huisarts aangeven. Eenmaal aan de pil begonnen, moet je deze (het liefst) op een vast tijdstip innemen en er heel zorgvuldig mee omgaan. Iets vergeten is normaal voor ieder mens, maar meerdere pillen vergeten kan grote gevolgen hebben. Weet je van jezelf dat je erg vergeetachtig bent? Zet dan iedere dag een wekker of maak een herinnering aan in je mobiel die jou iedere dag op een vast tijdstip aan de pil herinnert.

Slik jij al de pil en wat zijn jouw ervaringen?

Bron: nhg.artsennet.nl

Door Eline

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

148 reacties

 • 4 jaar geleden Little Mix ❤.

  Ik slik alleen de pil voor mijn menstruatie, omdat het zo heftig ik. Ik heb er zelf bloedarmoede door, dus nu moet ik van mijn huisarts de pil doorslikken, dus ik word om de twee maanden ongesteld. Het is véél minder bloed en minder pijn! xx.

 • 4 jaar geleden frederique

  oke ik heb een vraag

  ik heb over een maand en 4 dagen een weekend waarin je alleen maar feest en hockeyed (hockeyloverz). alleen ben ik nu ongesteld en ben ik bang dat ik precies in dat weekend ook ongesteld wordt. het is nu zaterdag en ik kan a.s woensdag pas naar de huisarts, als ik dan begin met de pil zorgt dat er dan voor dat ik tijdens dat hockey/feest weekend niet ongesteld wordt? ik heb echt snel antwoord nodig want kan het nergens op internet vinden!!!!!!

 • 4 jaar geleden Once Upon A Time

  en BTW Mirre wat jij zegt vind ik zeer respectloos. En dalek, dat een iemand iets zegt betekend niet dat iedereen dit hier precies mee eens is!!!!!!!

 • 4 jaar geleden Once Upon A Time

  okeee, ik moet hier gewoon even op reageren.

  Lieve ladies.

  Ik ben ook Christelijk, ik ben ook tegen seks voor huwlijk want dat staat in de Bijbel en de Bijbel is het boek van God. Ik vind het prima dat anderen het hier niet mee eens zijn. Daar kan ik gewoon mee omgaan en ik zal niemand daarover gaan bezeuren (is dat een woord, nu wel) Maar alsjelbief t heb een beetje respect voor een ander zijn geloof. Want misschien ben je het niet eens met wat zij zegt. ik ook niet met alles eens . ( ik bedoel alles iedereen tegen seks voor het huwlijk was worden er nog steeds mensen verkracht want bij sommige mensen zitten een paar schroefjes los!) Oh en ik ben het trouwens dik eens met Syrai20. Omdat jij Christelijk bent brokenmirror zou juist jij beter moeten weten en door deze reacties moeten zien dat hierdoor het Christelijk geloof weer op een slechte plaatst komt te staan. Omdat de mening van sommige de anderen overschaduwd. En BTW je kunt niet weten of je naar de hemel of de hel gaat (wist je waarschijnlijk al want je leest de Bijbel) Want God weet wat jij geloofd in je hart en hij weet of je schijngeloofd of echt, en of jij uitverkoren word. Jij kunt niet weten waar je terecht komt. Sorry dit moest ik even kwijt, je hoeft het niet te lezen en je hoeft het niet met me eens te zijn. dit is mijn mening en iedereen mag zijn mening hebben en dat respecteer ik ook, dus doe dat ook bij mij , dank je

 • 5 jaar geleden Amar

  wow wat een gedoe in de reacties zeg... Ik ben het best eens met sommige dingen die Brokenmirror zegt, want het is niet helemaal normaal als een meisje van 15 al ontmaagd is... (mijn mening). Ik wil me verder niet in de discussie mengen, maar misschien is het een goed idee om gewoon iedereen lekker te laten vinden wat hij/zij vindt. (en nu nog al die spellingsfouten uit mn reactie halen... ;P)

 • 5 jaar geleden lizaxx

  1

 • 5 jaar geleden lizaxx

  1

 • 5 jaar geleden lizaxx

  1

 • 7 jaar geleden Syrai20

  Allereerst wat een waanzinnig goed artikel!

  Ik weet dat het nogal verlaat is om te reageren, maar toch kan ik het in dit geval niet laten.

  @brokenmirror:

  Hetgeen jij schrijft, stuit mij dusdanig tegen het borst dat ik hier even op moet reageren. Laat ik allereerst erg duidelijk zijn over het feit dat ik het fantastisch mooi vind dat jij zo sterk in iets gelooft groter dan jezelf. Daarin ben je volkomen vrij en mag jij, net zoals alle anderen, je mening hierover laten blijken. Echter ben je net een stap te ver gegaan in mijn ogen.

  Je geeft zelf aan dat God de mens heeft geschapen met een vrije wil...wil jij dan alsjeblieft in zijn voetsporen treden en iedereen die vrije wil laten behouden?

  Je gaat echt heel ver in je beschrijvingen en ik weet heel goed dat je het vaak niet zo meent als staat geschreven, maar kies je woorden zorgvuldig...ze hebben namelijk ongelofelijk veel kracht.

  Door te beweren dat verkrachtingen e.d. zouden uitblijven als iedereen geen seks voor het huwelijk zou hebben, sla je compleet de verkeerde kant op. Begrijp me niet verkeerd, ik begrijp precies wat je zegt, want dan zouden ook de verkrachters geen seks voor het huewelijk hebben en dus niemand verkrachten. Echter schets jij met dit beeld het idee dat aanrandingen en verkrachtingen te wijten zijn aan het hebben van seks voor het huwelijk. Nou laat daar alsjeblieft geen discussie over mogen bestaan, dat is klinkklare onzin. Verkrachtingen en aanrandingen zijn te wijten aan een stel gestoorde, zieke geesten die onschuldige mensen lastig vallen op een manier die nooit en te nimmer een discussie van geloof, ideologie of ongeloof mag zijn.

  Verder kunnen we oneindig lang kletsen over het geloof, maar ik denk dat 1 zin voor jou als gelovige zou moeten volstaan: Heb uw naaste lief als uzelf.

  Ik ga niet naar de hel. Allereerst omdat ik er niet in geloof en misschien nog belangrijker: ik ben geen slecht mens omdat ik niet geloof.

  Iedereen mag en kan, gelukkig, voor zichzelf denken. Laat je geloof niet uitpakken naar vreemde ideologieën die je wilt forceren aan anderen.

  Wetende dat je het absoluut niet slecht bedoelt, maar alsjeblieft kies je woorden zorgvuldiger.

 • 7 jaar geleden XCarmen167

  ik slik de pil nu een half jaar, maar ben toch nog elke keer bang dat ik zwanger word. omdat ik het raar vind dat zo'n klein pilletje dat allemaal tegen kan gaan

 • 7 jaar geleden Karolien

  hahaha grappig om te lezen, die commentaren van brokenmirror maar ehm.. als alleen mensen zoals haar naar 'de hemel' gaan, lijkt de 'hel' me nog niet zo'n erge plaats ..?

 • 7 jaar geleden Karolien

  @ xMiss_carolaa: ik heb al vaak gelezen dat als je een pil mist, je de rest van de maand onveilig bent, ook al slik je er de dag erna 2 ..?

 • 7 jaar geleden dalek

  wauw, die brokenmirrorr is echt gewoon te geobsedeerd.

  lieve lieve schat

  geloof je zelf wat je zegt? het hele geloof is niks. het is bedacht door mensen, omdat zei bang waren, en opzoek waren naar verklaringen voor gebeurtenissen. in de oudheid begonnen ze al met verschillende goden om dingen te verklaren, later hebben de joden daar een monotheïsme van gemaakt, en daar is het christendom uit ontstaan (en daaruit weer de islaam)

  dat heeft 1 iemand bedacht..

  en wees eerlijk..?

  als ik nu op een berg ga staan me het verhaal dat ik zelfmoord wou plegen maar dat ik doormiddel van signalen van oegoeba werd tegengehouden, word ik het gekkenhuis in gestuurd.

  het is dus een verzinsel, een verhaal, om houvast te hebben, om niet bang te zijn voor de dood, en te dingen die om hun heen gebeurden te verklaren (onderanderen wat er zal gebeuren na de dood)

  ik zelf geloof dat het geloof veel kapot heeft gemaakt. Als er geen christendom was, waren de middeleeuwen er bijvoorbeeld nooit geweest. Ook waren er miljoenen onschuldige mensen niet vermoord. Kijk wat die christenen op de brandstapel hebben gegooid, en ze hebben minstens zoveel joden uitgemoord tijdens kruistochten als hitler. Wat ook opmerkelijk is, is dat vanaf de renaissance, waar men. wel voor zich zelf ging denken, alles een heel groot tuk vooruit is gegaan.

  dus naar mijn mening (die jou wss toch niet boeit) is geloof iets dat juist veel kapot maakt. (of mooi kan maken, als men niet extremistisch wordt, zoals jij.)

  maargoed, als jij je hier zo graag aan vast wil houden, prima, heb ik respect voor.

  maar hou dat lekker voor jezelf, hou je lekker vast aan elke letter uit de bijbel, als je daar gelukkig van wordt, maar val ons er niet mee lastig, en laat ons ook doen waar wij gelukkig van worden

  (oei lang verhaal xD)

 • 7 jaar geleden Maracuyá

  Ik gebruik al 4,5 jaar de pil en ben er dik tevreden mee, ik neem m voor het slapen gaan, ben het misschien 3 of 4 keer totaal vergeten in die jaren, maar dan neem ik gewoon nacht erna 2. Ik slik m altijd zo lang mogelijk door, dus ik wordt ongeveer om de 2 a 3 maanden ongesteld (dokter vertelde mij dat dit prima kan). Tot nu toe heeft het goed mijn ongesteldheid onder controle en altijd nog goed beschermd tegen zwangerschap

 • 7 jaar geleden Simone

  Dit vind ik nou echt een goed artikel. Go Girlscene, meer van dit soort uitgebreide complete artikelen!

 • 7 jaar geleden xannxx

  Bij mij duurde het een tijdje voor ik de juiste pil had, ik slikte hem altijd voor het slapen gaan en van sommige soorten werd ik toen erg misselijk 's nachts.. bij de pil die ik nu slik, heb ik daar gelukkig geen last meer van

 • 7 jaar geleden Michelle

  Okee, wow, goed dat jullie zoiets plaatsen en voorlichting geven!

  Het artikel is erg duidelijk maar naar mijn idee ontbreekt er (belangrijke) informatie?

  Niet iedereen begint de pil te slikken om niet zwanger te worden

  Veel meisjes doen dit vanwege menstruatieklachten, anderen om regelmatig te worden.

  Ik ben zelf pil gebruikster en ik gebruik het omdat ik eerst heel hevig en onregelmatig ongesteld was.

  Daarnaast is de pil niet vanaf de eerste dag betrouwbaar! Het lichaam moet wennen aan de hormonen en dus duurt het ongeveer 3 weken tot alles goed en betrouwbaar werkt.

  !! Dit geldt voor de regelmatigheid van je ongesteldheid, maar ook bescherming tegen zwangerschap !!

  Ik ben in mijn tweede week, na onveilig seks (dom!) te hebben gehad, naar de apotheek gegaan,

  Waar die vrouw mij vertelde dat het pas na 3 weken veiligheid biedt. Een morning after pil was mijn redder.

  Ik wilde hier op reageren omdat ik hoop dat geen meisjes de pil gaan slikken tegen zwangerschap en dan na twee dagen al onveilig seks hebben.. daarnaast onveilige seks echt eng, de dagen erna maakte ik me alsnog zo'n zorgen dat ik misschien zwanger was. (zelfs met map.)

 • 7 jaar geleden adriana

  ik heb niet eens een half jaar aan de pil gezeten en ben bijna 10 kilo aangekomen, ik ben nu gestopt en ben hard aan het fitnessen en sonja bakkeren, ben gelukkig al 3 kilo kwijt, dus nog zo'n 6 te gaan

 • 7 jaar geleden Lore

  gebruik het nog niet

 • 7 jaar geleden Coconutgirl

  @BrokenMirrorr : Vind je dit echt nodig? Girlscene gaat over fashion, beauty en lifestyle, niet over geloof. De meiden komen hier niet om te lezen dat ze in de hel zullen belanden door een anticonceptiepil te nemen.

  En iedereen gelooft op zijn manier. Als jij dat doet door elk lettertje in de Bijbel te gaan opvolgen, dan is dat leuk voor jou. Maar je moet je toch niet gaan bemoeien met anderen? En zeker niet oordelen over anderen.

  Ik vind seks voor het huwelijk wél belangrijk. Seks is een heel belangrijk aspect van een relatie en ik wil niet trouwen met iemand om er daarna achter te komen dat het echt niet klikt in bed. En waarom zou seks zo'n zonde zijn voor het huwelijk? Het is gewoon iets wat mensen doen omdat het ongelooflijk leuk is en als ze er klaar voor zijn, om kindjes te krijgen. Laat iedereen gewoon zijn eigen mening hebben en dring die van jou zo niet op..

 • 7 jaar geleden Julie

  don't use it yet

 • 7 jaar geleden Jamie

  @Olsenish: Haha, see you in hell! (:

 • 7 jaar geleden Jamie

  @BrokenMirorr: jij wil gewoon niet snappen dat sommige mensen verder denken dan alleen God he?

  En trouwens, welke "ellende" van seks voor het huwelijk? Doe veilig, doe het niet met jan en alleman, prima toch? Ik snap serieus het hele probleem hier niet.

  Laat iedereen gewoon fijn zin zijn/haar waarde.

 • 7 jaar geleden Marjelle

  Deze discussie gaat niet meer over de anticonceptiepil.

 • 7 jaar geleden Laura

  Ik kon helemaal niets overleggen met mijn huisarts over de pil. Wat verzekerd werd kreeg ik en dat was er maar 1 die beviel toevallig heel goed. Ineens moest ik overstappen op een andere pil omdat hij niet meer verzekerd werd en sindsdien heb ik er alleen maar een hoop ellende mee.

  @brokenmirrorr

  als ik bij zulke mensen kom en zoiets (en nog veel meer) moet missen om in de hemel te komen nou dan laat mij later maar richting de hel gaan, volgens mij is het daar veel gezelliger

  je leeft maar 1 x daar moet je van genieten

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  Het spijt me van je vader, gecondoleerd.

  Maar het betekent niet als er iets vervelends gebeurd, dat het dan Gods schuld is. Er gebeuren zoveel goeie dingen op de wereld , maar als er iets slechts gebeurd dan kunnen we wel ineens God de schuld geven terwijl je niet in Hem gelooft? God heeft de mens met een vrije wil geschapen. We kregen de keus; óf God dienen en eeuwig leven. Óf naar de duivel luisteren en in de zonde vallen en dus sterven.

  God gaf ons een vrije wil, daardoor gebeuren er veel nare dingen in de wereld die God niet heeft gewilt maar niet tegen kan houden.

  Helaas hoort de dood bij de cyclus van het leven. Mijn vader is gestorven toen ik 13 jaar oud was, maar ik heb het God nooit kwalijk genomen. Er zal een reden voor zijn waarom mensen vroegtijdig het leven laten, maar dat weten wij pas als we voor Hem staan.

  Ik wil je veel sterkte wensen met het verlies van je vader, maar hij is altijd bij je. In je hart.

 • 7 jaar geleden Mirre

  Nou toevallig heb ik een vriendje gehad dat nogal schijnheilig gelovig was. Godzijdank wilde hij wel sex voor het huwelijk. Ik heb me serieus verdiept in de zaken, maar ik vind het geloof zo schijnheilig he.

  Ik vind echt dat je de Bijbel met een korreltje zout hoort te nemen. Je mag het als leidraad in je leven gebruiken, maar serieus iedere letter geloven? Daar hebben we inmiddels genoeg hersenen voor gekregen om dat onderhand los te laten.

  En ja ik heb me er in verdiept en weet dus waar ik over ordeel.

  Ik seks inderdaad lekker. Ik vind het bij een relatie horen. Elkaar goed leren kennen. Het is een stuk intimiteit die bij een volwassen relatie hoort.

  Drinken en roken doe ik niet aan.

  Overigens, sinds een paar weken geleden mijn vader is overleden weet ik zeker dat God het niet voor het zeggen heeft. Dan had hij niet de liefste man op aarde op zijn 63e al laten gaan.

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  @mirred ik heb eigenlijk alleen maar medelijden met jou, zelfs al zou je niet gelovig zijn dan kun je nog het respect niet opbrengen voor mensen die wel geloven. ik ken genoeg schijnheilige gelovigen maar dat maakt niet uit, zij worden stuk voor stuk bestraft. maar ík weet dat ik niet schijnheilig ben en ik doe geen dingen die God verboden heeft. ik durf te wedden dat je niet eens moeite hebt gedaan om iets over het geloof te weten te komen, vast geen gelovige opvoeding gehad? lekker seksen en drinken en roken, doe maar wat je niet laten kan. en ik ben bisexueel maar ik doe er niks mee. wie het laatst lacht lacht het best. tot ziens.

 • 7 jaar geleden Mirre

  Whahahhahahahaha ik heb in weken niet zo hard gelachen als om die discussie hieronder.

  Serieus bestaan er nog jongeren die zo zwaar gelovig zijn?

  De uitspraak: "geloof maakt dom" wordt maar weer eens bevestigd.

  Hahahaha. Geniaal dit.

  Echt de gelovigen die ik ken zijn stuk voor stuk schijnheilig. Iedere zondag braaf in de kerk zitten en voor de rest alles doen wat god verboden heeft.

  God is gecreëerd door de mens. Om houvast te hebben en geen angst te hebben voor de dood. Als God zou bestaan zou er niet zo veel ellende in de wereld zijn.

  En alsof het zo'n ouwe knakker in de lucht wat uitmaakt of je met iemand het nest in duikt of niet. Echt serieus we leven in 2012.

  Bovendien ook wel schijnheilig om te roepen dat je geen sex voor het huwelijk mag hebben maar wel bisexueel zijn. Heeft God de man en vrouw niet voor elkaar gemaakt? Zo bedoelt hij het toch?

  Homo's zijn ketters!

  Hahahaha. Heerlijk dit :')

 • 7 jaar geleden Willemijn

  zucht ik kan dit gewoon niet meer aanzien. Het is een verhaaltje mensen leven hun eigen levens en mensen maken hun eigen keuzes. En fouten moeten nou eenmaal gemaakt worden. Ik ben heel blij dat je zo gelovig bent brokenmirrorr en ik ben blij dat jij je eigen visie in het leven hebt.

  Maar om dan meteen te zeggen dat iedereen die sex voor het huwelijk heeft in hel beland! Daarnaast zeg jij ook maar God vind die niet leuk en God vind dat niet leuk. Je klinkt onderhand als Arnold uit Eindhoven... jij bent God niet!

  En daarnaast heb jij gelijk over alle slechte dingen die kunnen gebeuren zoals verkrachtig en meiden die met schuldgevoelens blijven zitten.

  Maar dat zijn enkele en niet iedereen er zijn mensen die jarenlang in een geweldige relatie zitten + sex hebben en kinderen hebben maar niet getrouwd zijn.

  Ik vind gewoon dat je niet moet proberen mensen hier om te praten, iedereen gelooft in het geen waar ze in geloven dus laat het daar bij. En stop gewoon met dat zielige geruzie op een topic.

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  bisexualiteit is geen keuze, sex voor het huwelijk wel. aan mijn bisexualiteit kan ik niks veranderen, maar ik hoef er ook niks mee te doen. sex voor het huwelijk doe je zelf. het is dus niet met elkaar te vergelijken.

 • 7 jaar geleden kimmtoyout

  @BrokenMirrorr

  volgens mij bedoelt Clauddd dat het volgens 'god' ook 'verkeerd' is, net als jij zegt dat seks voor het huwelijk 'verkeerd' is en daarvoor naar de hel gaat. (terwijl er niks mee is)

  Mensen zijn zoals ze zijn, en mensen doen dingen waar ze zich goed bij voelen en dat zal god heus accepteren!

 • 7 jaar geleden Marjelle

  @Claudddd

  HAHA

  @BrokenMirrorr

  Dus je doet niets met je gevoelens omdat er dan een kans kan is dat je in de "hel" beland?

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  @claudddd waar slaat dit op? zolang ik niets met mijn bisexuele gevoelens doe ga ik niet naar de hel hoor. wat een belachelijke opmerking niet te geloven.

 • 7 jaar geleden Cherry

  Brokenmirror weet niet dat de meeste verkrachters getrouwde mannen zijn.

  En zegt ze nou dat ze bi is????? Meid, lekker op los seksen want je gaat toch al naar de hel

 • 7 jaar geleden Hanneke

  Ik ben zelf sinds een paar maanden overgestapt op het Mirena spiraaltje, bevalt me heel erg goed!

  Mijn lichaam reageerde erg sterk op de hormonen in de pil en ben toen in een half jaar tijd 5kg aangekomen en van C naar E gegaan (en dan niet op een fijne manier maar een opgeblazen manier in mijn hele lichaam hihi)

  Ik ben niet speciaal meer gaan eten ofzo en ik ben ook al 18 dus het is niet opeens een groeispurt ofzo.

  Nu heb ik sinds de meivakantie het Mirena spiraaltje en ben weer op mijn oude gewicht en mijn oude cupmaat Mijn zus had precies dezelfde resultaten, erg fijn!

  Ook niet meer zoveel hormoonwisselingen! Daarnaast word je veeeel minder (of vaak uiteindelijk helemaal niet meer) ongesteld met Mirena spiraaltje.

  Voor mij een hele opluchting want ik had er altijd heel veel last van.

  Jammer dat zo weinig mensen er nog vanaf weten.

  Het plaatsen is geen pretje en je kan de eerste week/weken nog wel last hebben van wat kramp, maar daarna heb je helemaal geen pijn meer en ben je voor de komende 5 jaar klaar. Na castratie is dit ook de veiligste manier en je bent voor vijf jaar helemaal veilig.

  Misschien iets om over na te denken!

 • 7 jaar geleden zonstrandzee

  Bij het kopje 'wanneer is de pil veilig', is hjet misschien handig om te vermelden dat als je random besluit dat je de pil gaat slikken, je niet meteen beschermd bent. Het is best belangrijk en ik vind het niet echt heel duidelijk vermeld..

  Trouwens, ik las in de comments dat je een hongergevoel krijgt van de pil en daarom aankomt: niet waar. Je houdt meer vocht vast.

 • 7 jaar geleden Lavander

  @ brokenmirror haha dat bedoelde ik helemaal niet. bilal heeft commentaar op andere mensen/valt andere mensen lastig, omdat dat wat zij doen tegen zijn geloof ingaat. En dat is precies wat jij ook doet. Het is jóúw levensopvatting (laat ik het zo noemen), niet die van andere mensen.

  Zo heb ik ook mijn mening over de bijbel, en daar val ik jou niet mee lastig.

 • 7 jaar geleden Daaantje

  @brokenmirror Ga eens leven. Kijk eens om je heen en zie wat je nu allemaal mist door die enge sekte waar je bij zit. Met al deze 'bijbelpraat' hoor je inderdaad thuis in de middeleeuwen. Ga eens naar je eigen leeftijd gedragen en geniet, leef en heb later geen spijt van dat je je maagdheid hebt bewaard voor slechts een enkele echtgenoot. Vis in de vijver der liefde!

 • 7 jaar geleden Nicole

  @BrokenMirrorr Hoe de fuck kom je bij deze ideeën/gedachtegang?

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  @doyouremember ik ben niet zoals bilal hoor.. ik ben zelf bi

 • 7 jaar geleden Lavander

  Heerlijk die mening van brokenmirror! Doet me eerlijk gezegd denken aan Bilal van GTST. Laat andere mensen alsjeblieft lekker geloven en doen wat ze willen.

 • 7 jaar geleden Manu

  Goed artikel!

  @brokenmirror jij zegt zelf dat als iedereen tegen seks voor het huwelijk is dat er dan geen mensen verkracht of misbruikt zouden worden... Heb je niet in het nieuws gelezen dat er nu allemaal mensen aangeven dat ze vroeger misbruikt zijn door een pater in de kerk? Volgens mij kwam dit altijd al voor en niet omdat we nu zo modern zijn en seks mogen hebben voor het huwelijk. Wij zijn nu niet allemaal duivels ofzo, we denken heus wel na! Wat jij beredeneert is gewoon klinkklare onzin.

 • 7 jaar geleden xIriishh

  @BrokenMirrorr,

  Snap je dat niet? Het boeit die criminelen geen reet of iedereen tegen seks voor het huwelijk is. Deze mensen weten wat ze willen en zoeken zo lang totdat ze gekregen hebben waar ze naar verlangden. Dat zal blijven gebeuren, of het nu als wet is ingesteld of niet.

  Ik zeg hiermee overigens absoluut niet dat ik het goedkeur, ik bedoel, die mensen noem ik niet voor niets criminelen.

  ______

  En voor de meisjes met opmerkingen over het dik worden van de pil,

  Dat is niet direct afkomstig van de pil. Door de pil te slikken krijg je een groter hongergevoel en dan is het zo, alles wat je in je mond stopt, ga je merken op je lichaam. Zoals het spreekwoord luidt:

  Elk pondje gaat door het mondje.

  Dus let echt op met wat je eet meiden! Ik heb hier zelf ook nogal last van haha, ik hou van goed eten, maar zou toch graag mijn maatje 36 willen behouden xd

 • 7 jaar geleden Susan

  @brokenmirrorr, gelukkig denk je dan niet op die (zieke) manier.

 • 7 jaar geleden Claire-Elise

  @BrokenMirrorr Ik zou graag willen weten tot welk kerkgenootschap jij behoort.

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  @suus nee nee nee dat bedoel ik zeker niet!!!! ik bedoel, als iedereen tegen seks voor het huwelijk was zouden er ook geen mensen zijn die andere verkrachten

 • 7 jaar geleden Susan

  @Brokenmirrorr, ik begrijp best dat jij geen seks voor het huwelijk wil en dat je gelooft dat alles een teken is van God. maar in jouw reactie zeg je dat een verkrachting een teken is van God, om te laten zien dat we het fout doen. dus als een meisje wordt verkracht, is dat dan een straf van God? wat is God dan voor iemand? ik ken ook een paar meisjes die zijn aangerand, die hadden geen straf verdiend...

 • 7 jaar geleden Hanneke

  omg dit is HI-LAR-ISCH het artiekel gaat over de pil, en er word gepraat over een of andere chick die aandacht tekort heeft..

  Ik slik nu al 3 jaar de pil, en hij bevalt me prima, ik hoef me zelden zorgen te maken en ik voel me er prettig mee (:

 • 7 jaar geleden Blond15

  Wat een gezeur over seks voor het huwelijk... Als je er gelukkig van wordt dan doe je 't toch gewoon lijkt me? Kijk het is naar mijn mening niet de bedoeling dat je met Jan en alleman seksuele gemeenschappen hebt, maar met de gene die je liefhebt moet het toch kunnen. (Ook al is dat niet de persoon waar je oud mee gaat worden. Op dát moment ben je gek op elkaar)

 • 7 jaar geleden xBritt

  @BrokenMirrorr

  hahah lol,

  je moet alleen als maagd het huwelijk ingaan

  als je moslima bent, anders ben je een schande voor

  je familie..

  Als je katholiek of protestants ofzo bent,

  dan is het alleen belangrijk dat je van elkaar houdt.

  Believe me

 • 7 jaar geleden Sharona

  @Fashique you go girl!

 • 7 jaar geleden Sharona

  @BrokenMirrorr Sex na het huwelijk? Kind, je weet niet wat je mist! + je leeft maar 1 keer...

 • 7 jaar geleden Rachel Keijzer

  achja ik blijf de pil altijd tegen zwangerschap gebruiken want ik wil never nooit kinderen. ik haat (de meeste) kinderen xD

 • 7 jaar geleden GoldenSparrow

  @BrokenMirrorr: Je degradeert dit leven naar een schijnleven.

 • 7 jaar geleden Marjelle

  Ik wist niet dat er serieus nog mensen zijn als BrokenMirrorr.

 • 7 jaar geleden StillARockStar

  het gaat erom dat je je kan verantwoorden tegenover Hem..

 • 7 jaar geleden BongoBong

  De Bijbel is een boek de dato de Oudheid en de enige reden waarom er instaat dat je geen seks mag hebben voor je getrouwd bent is omdat de mannen toen zeker konden zijn dat het kind dat ze verwekt hebben bij hun vrouw ook echt van hun was. Just sayin'. Toen hadden ze nog geen bloedonderzoeken. De enige manier om zeker te zijn dan was door de vrouwen het te verbieden en te doen alsof het iets crimineel is en dat je er zwaar door gestraft zou worden. ('k zeg nu echter niet dat ik pro vreemdgaan ben ofzo hé)

 • 7 jaar geleden Milkymellow<3

  Ik ben nu ook al een half jaar aan de pil, voor het hormoon gedoe. Maar na een paar maanden kreeg ik bloedingen van een maand achter elkaar. De huisarts had het dus verkeerd uitgelegd je moet na 1 strip elke x een stopweek houden. Dat had ik dus niet gedaan XD

 • 7 jaar geleden Larissa

  @Brokenmirrorr ja dat kan best wezen dat je een aardig persoon ben maar zo kom je niet over. Niet om gemeen te doen maar zo moet je mensen niet benaderen. Ik snap wat je bedoeld en je bedoeld het vast goed maar misschien zou je een andere manier moeten vinden.

  Ik bedoel het zeggen van " of brand jij liever " of mij niet serieus nemen dat ik geloof en dan mij te vergelijken met een vegatarier die een kipkluif eet.. nou dat komt niet zo aardig over..

  Al hoewel ik het wel lachwekkend vind omdat ik me er niet zoveel van aantrek aangezien ik weet dat ik goed zit en ik weet dat ik echt geloof.

  Dat hoef ik niet te verantwoorden aan jou maar aan god en zo hetzelfde met seks voor het huwelijk snap je.

  En mensen te helpen met hun leven? Dat kunnen ze zelf wel af. Heb je dan niet door dat mensen juist hierdoor een hekel gaan krijgen aan het geloof? Door het pushen? dus nogmaals als jij zo graag voor god wil "dienen" verzin dan alsjeblieft een andere manier.

  Niet gemeen bedoeld.

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  @AnotherSunrise seks is veel te makkelijk gemaakt tegenwoordig dat vind ik. Ik vind het niet normaal dat bijna de helft van de 16jarige meisjes al ontmaagd is, terwijl zij voor, misschien 70, 80 % niet zijn ontmaagd door de jongen waar zij hun leven mee gaan delen. Ik zou niet met mezelf kunnen leven maar goed

 • 7 jaar geleden Rachel Keijzer

  Beetje zielig van god als hij je zou laten branden in de hel omdat je seks hebt met iemand waarvan je houd. Ik heb ooit het zinnetje gehoord "god houd van iedereen"

  lang leve seks.

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  @Fashique

  Ik zeg niet dat je naar de hel gaat als je seks hebt. Maar God vind het niet leuk als je seks hebt voor het huwelijk en hij zal je er misschien voor straffen.

  oordeel ik over mensen? Ik ben een heel aardig persoon hoor en ik heb mijn medemensen lief. Dat hoor ik iig van mijn omgeving. Ik ben hier juist om mensen te helpen en hun leven een goede richting te geven.

 • 7 jaar geleden Marlot

  @BrokenMirrorr, Ik krijg haast het gevoel dat je al in de hel en hemel geweest bent? Misschien is het wijs om als goed gelovige geen oordelen over anderen te scheppen, het zou zomaar kunnen dat God daar ook niet erg blij mee is.

 • 7 jaar geleden Larissa

  @Brokenmirror jij wijkt van het onderwerp af maar goed ik zal het je eens haarfijn uitleggen wat ik al heb gedaan. Religie maakt de regel dat het niet zou mogen, en ja het is ook beter als je na je huwelijk seks hebt. Maar ik zou niet weten waarom ik na het trouwens seks zou hebben met iemand die me bedriegt. Net als wat ik bij mijn ouders heb zien gebeuren en daarna nog een keer ook met de mensen uit de kerk. Het haalt niks uit. Ik ben samen met iemand waar ik heel VEEL van hou en waarvan ik weet dat het wederzijds is. Mijn geloof zit in mijn hart en god laat mij vaak genoeg voelen en ervaren dat hij bij mij is. Je gaat niet naar de hel als je seks hebt dat is wat de kerk er van maakt om zieltjes te winnen. EN NU IK: Aangezien jij over regeltjes komt praten. En waarom wijk jij als "gelovige" af van het NIET oordelen over mensen, HET lief hebben van je medemens???? "De eerste zullen de laatste zijn, en de laatste zullen de eerste zijn" Kijk uit dat alles niet teveel naar je hoofdje stijgt. Het is belangrijk om met je beide voetjes op de grond te blijven staan. Wat jij volgens mij absoluut niet aan t doen ben, te zweverig is ook niet goed.

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  @Fashique nee ik ben geschrokken van het feit dat jij 'gelovig' bent en naar de kerk gaat. Maar, je wéét dan dat God tegen seks voor het huwelijk is. Dat je gemeenschap mag hebben als je bent getrouwd. Dus ga even niet van onderwerp veranderen maar vertel mij eens waarom jij als gelovige van deze regel afwijkt?

 • 7 jaar geleden Larissa

  @Brokenmirrorr Ik neem god meer dan serieus en als jij god zo serieus neemt zou je begrijpen dat je niet mag oordelen over een ander, geen haat mag creeren tegenover atheisten, elkander lief moet hebben etc.

  Vraag me af of jij jezus zou binnen laten als hij voor je deur stond, aangezien je niet weet hoe hij eruit ziet. Misschien lijkt ie wel op een zwerver of is het een pooier. En dan nog mag je niks van anderen zeggen. En in deze situatie moet je denken "hoe zou jezus reageren" zou jezus mensen af gaan zeiken of zou hij normaal reageren met liefde. Ik zou als ik jou was je eigen vuile ramen langs gaan in plaats van een ander op zn fouten wijzen. En interessant dat je bij iedereen met een lang verhaal komt en mij alleen vergelijkt als een vegatatier die een kipkluif eet. Bravo voor je echt heel erg goede opmerking.

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  @Fashique dat is net zoiets als zeggen dat je vegetariër bent maar wel een kipkluif eten.

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  @Fashique hoe kun je naar de kerk gaan en seks voor het huwelijk hebben??? Dan neem jij God niet serieus

 • 7 jaar geleden Larissa

  @Brokenmirrorr wat grappig dat jij niet reageert op mijn berichtje

 • 7 jaar geleden xdanielleeexx

  @BrokenMirrorr inderdaad ben ik niet met de Bijbel opgegroeid, maar vind jouq gedachtengang echt te ver gaan, dat je hier tegen alle meiden gaat zeggen dat ze voor eeuwig in de hell gaan branden en dat het voor mij en andere nog niet te laat is en dat ik het licht nog gaat zien. En jaa ik heb ooit het witte licht al gezien maar geen God geen heilige trap NIKS

  En er is echt een verschil tussen 1940 en 2012, mensen zijn slimmer geworden en weten meer over de wereld, en dat weet "God" niet als hij er ziezo al is..

  maargoed je moet geloven wat je zelf wilt en dat moet ook kunnen maar val er hier geen mensen mee lastig of naja nergens. Want niet iedereen hoeft het zelfde te geloven wat jij doet, je bent geen dictator of iets dergelijks. Dus laat mensen vooral in hun waarde dan doen ze dat ook bij jouw, en door die reactie van jouw van de net krijg je nu iedereen op je dak omdat je mensen niet in hun waarde laat. Dus kortom geloof wat je zelf wilt maar val er niemand mee lastig die er niet het zelfde over denkt. En de Pil en dergelijke dingen zijn niet voor niets uitgevonden

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  Wat denk je trouwens van al het ellende wat seks voor het huwelijk met zich mee brengt?

  Denk aan tienermoeders die er totaal niet klaar voor zijn en hun kind verwaarlozen, talloze soa's, verkrachtingen, 14 jarige meisjes die seks hebben met hun 'vriendje' om hem niet teleurtestellen, wie het twee weken later uitmaakt waardoor het meisje met een groot schaamte/schuldgevoel achterblijft. Noem het maar op. Dit zijn waarschuwingen van God om te laten zien dat het niet juist is. Maar helaas hebben veel mensen daar lak aan, want het is 2012. We leven niet meer in de middeleeuwen, mijn leven is toch goed zo, ik heb geen God nodig. Er is geen bewijs dus God bestaat niet.

  Eeuwig zonde.

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  @xSomeone dat is natuurlijk fijn om te denken zodat je er dan op los kan vrijen, drinken en wat nog meer allemaal. Ik durf te wedden als al jouw vriendinnen en familie gelovig waren, en jij ook met de Bijbel was opgegroeid dat je dit van je levensdagen niet zou zeggen. Jezus is voor ons gestorven, en of het nou 1940, 2012 of 6050 is. Het blijft dat hij voor ons is gestorven, de tijd maakt niet uit. Ik hoop dat je ooit het licht zal zien, meisje. Het is nog niet te laat. :zwaai:

 • 7 jaar geleden Larissa

  Goed topic trouwens!

 • 7 jaar geleden Larissa

  @Brokenmirrorr Uhh ik ga ook naar de kerk ik geloof ook en slik de pil en ja ik heb seks en nee ik ben niet getrouwd. Ik geloof dat je niet zomaar met iedereen het bed in moet duiken het huwelijk zegt tegenwoordig ook niks meer. Niet gemeen bedoeld maar ik proef hier iets van het extremistische van wat een geloof kan hebben. En daar trek je geen mensen mee daar schrik je ze allen mee af. 'Als je seks hebt kom je in de hel!' nee zo laat je mensen echt de liefde van god door jezelf heen zien zeg.. Daar buiten wil ik nog even zeggen dat geloof iets heel anders dan religie is. Religie maakt regels. Geloof is in je hart en maakt vrij. Ik vind dat je de andere mensen in hun waarde laten ookal ben je het met sommige dingen niet eens!

 • 7 jaar geleden GoldenEyes

  Misschien handig om er bij te zetten dat het per week verschilt wat je moet doen, als je een pil vergeten bent. Op de bijsluiter staat heel duidelijk wat je in welke week van de strip moet doen. Als je in de 3de week zit en hem alsnog slikt moet je de stop week overslaan.

  En de kans dat je zwanger is sowieso groter als je een pil vergeten bent.

 • 7 jaar geleden xdanielleeexx

  @ BrokenMirror ; Even serieus, "God" kan echt niet alles hoor, en hoe kan hij nou bij elk persoon op aarde alles zien of ze sex hebben of niet of whatever, en het is echt geen schande ofzo.

  En we leven in 2012 en niet in de Middeleeuwen, vind het jammer dat je zo erg ej leven laat leven en hier alle meiden hun leven zit te bekritiseren @BrokenMirror ..

  Hou lekker een lezing in de kerk, of zoek iets anders.

  Maar val hier mensen niet mee lastig dat ze voor eeuwig zullen branden als ze sex hebben of de pil gebruiken.. Zoals ik al zei; HET IS 2012 !

 • 7 jaar geleden StillARockStar

  ik kom ook in het koninkrijk net zoals de rest of ik de pil nou gebruik of niet..

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  Je mag doen wat je wil. Ik geef alleen een tip. Het is nog niet te laat. Het aanvaarden van de werkelijkheid brengt een uitermate diepe genezing met zich mee, die ons in staat stelt het nieuwe leven daadwerkelijk in ontvangst te nemen. Zoek eerst het Koninkrijk van God en dit alles zal u bovendien geschonken worden. Dit alles willen we maar al te graag ... maar het Koninkrijk laten we voor wat het is!!!

 • 7 jaar geleden StillARockStar

  okeej ik gebruikt de pil al 5 jaar en NIET voor de sex maar omdat ik heel erg veel last had van acne en raad eens het werkt ook nog!

  dus ik weet niet wat dit is ofsow maar ik ben ook gelovig en ik heb het echt niet voor de sex en ook al heb ik dat wel? dat is togh mijn eigen pakkie an?

  en hou even op met jou religie aan ons op te dragen want ik geloof dus NIET dat we in de hel branden als we het gebruiken.. dankje

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  Ik wil jullie alleen behoeden voor de Hel.. Want je wilt niet eeuwig branden, niemand wilt dat.. Ik wil niet dat jullie gaan branden. Als ik maar 1 iemand heb laten nadenken dan heb ik dat er graag voor over. Het ís niet acceptabel. Ookal hebben veel mensen zichzelf de laatste tientallen jaren aangenomen dat het wel acceptabel is. Ga op zoek naar God, er zal een wereld voor je open gaan..

  BrokenMirrorr

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  @TuTjuuh tuurlijk is dat zo. Ik ken genoeg gelovigen die dingen doen die het daglicht niet kunnen verdragen. Maar.. God ziet alles. Het maakt niet uit of ze tegen hun omgeving liegen, want ze kunnen niet tegen God liegen en zij zullen bestraft worden.

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  @little_lover hoor je wat je zegt.. Jij wilt eeuwig branden..? Ik durf er wel vanuit te gaan dat je geen slechte meid bent dus ik denk niet dat je dat wil. Het leven hier is een tijdelijke test, God kijkt of jij lak hebt aan wat hij wil of niet.. Jij wil liever een paar jaar seks hebben op aarde, ookal kun je dan niet in de eeuwigheid leven bij de Here? Oke.

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  @Claudddd

  Je kan toch iemand door en door leren kennen zonder seks met diegene te hebben? Altijd zo oppervlakkig..

 • 7 jaar geleden Jamie

  @BrokenMirror: Laat mij dan maar voor eeuwig branden hoor.

  Nee maar even serieus: Misschien moet je er eens bij nadenken dat niet iedereen gelovig is, en ook lang niet iedereen streng gelovig is. Die mensen zijn láng niet meteen slecht of duivels of iets in die richting.

 • 7 jaar geleden TuTjuuh

  @BrokenMirrorr: ik ben jaren naar de kerk gegaan jaren!!! En er zitten ook mensen in de kerk die bedriegen, liegen enzovoort en alsnog scheinheilig in de kerk zitten en luisteren naar gods woord. Er staan zoveel dingen in de bijbel, homo's, lesbie's bijvoorbeeld kunnen er niks aan doen dat ze nou eenmaal op hetzelfde geslacht vallen. Iedereen moet voor zich zelf uitmaken wat hij wil en anticonseptie kun je ook gebruiken als je getrouwd bent en seks hebt....eerst mogen alle dingen die in de bijbel staan wel een x waar worden en ik vraag me af of dit ooit gaat gebeuren. ik ga inmiddels niet meer naar de kerk omdat ik een vriend heb die niet gelovig is en iedereen in opstand kwam.

 • 7 jaar geleden dalek

  Ik zit ook aan de pil, omdat ik anders om de 2 weken 10 dagen ongesteld ben...

  en ik heb er verder geen bijwerkingen bij, gewoon geen. Ik ben er ook niet dikker van geworden ofzo. Maar ik slik dan ook wel een lichte pil...

 • 7 jaar geleden Cherry

  Uh, Brokenmirror, seks is er om ons voort te planten.

  Ik vind dat je maar beter iemand door en door kunt leren kennen voor je trouwt en happily ever after bent, dan dat je trouwt met iemand die je maar half kent en er een (paar) jaar later achter komt dat diegene je helemaal niet gelukkig kan maken.

  Er zijn wel ergere dingen dan seks voor het huwelijk.

 • 7 jaar geleden Mii

  Ik heb de pil altijd gehad. Ik vond het erg fijn totdat ik zo goed als half dood in het ziekenhuis terecht kwam. Ik ben één van de weinige die er bloedstollingen van krijgt!

 • 7 jaar geleden Roos

  Als ik een anticonceptie middel ga gebruiken dan weet ik een ding zeker - dat ik niet voor de pil ga kiezen. Die hormonen, ik hoor van zoveel meisjes dat ze er ontzettend emotioneel en dik van zijn geworden en daar heb ik echt geen zin in. Ik zou dan eerder voor een spiraaltje of nuvaring gaan.

 • 7 jaar geleden 161Eline161

  Nuvaring: ideaal! Veel minder hormonen dan de pil en je hoeft er maar 1 keer in de 3 weken aan te denken. Ik wil nooit meer iets anders

 • 7 jaar geleden BongoBong

  @BrokenMirror Fijn dat je je zo verdiept in je geloof, maar 't is neit omdat iets in de Tora, Bijbel of Koran staat dat het effectief zo is en iedereen zo moet denken. Er vooruit komen mag je zeker, gewoon moet je opletten dat niet iedereen er zo over nadenkt en dat kan wel eens voor discussie zorgen. Onderwerpen als geloof hou je beter voor jezelf.

 • 7 jaar geleden Iris <3

  @BrokenMirrorr & @mylifexoxo - Ik ben het er mee eens dat je voor je geloof mag uitkomen, maar je hoeft nou ook weer niet andere meiden te overtuigen van jou ideeën.. Ze kunnen prima voor zichzelf denken!

 • 7 jaar geleden mylifexoxo

  @pawawphi dus daarom mag je niet voor je geloof uitkomen?

  tis hier vrijheid van godsdienst hoor.

 • 7 jaar geleden berrycupcake

  voor mij geen pil meer, werd er alleen maar depressief van. Ook 8 kg aangekomen..

  ik voel me veel frisser in mijn hoofd zonder die zooi!

 • 7 jaar geleden Pawawphi

  @BrokenMirrorr de meeste mensen hier geloven niet in god, dus beetje zinloos dat je dit nu op zo'n topic gaat vertellen.

 • 7 jaar geleden Tessaapp

  Ik ben 4 jaar begonnen met de pil te slikken omdat ik echt doodziek werd van de ongesteldheidspijn en iedere keer naar huis moest van school van ellende. Daar heeft mijn pil goed tegen geholpen! Een heel enkele keer voel ik wel wat, maar het valt erg mee Ik heb ook niet echt last van negatieve bijwerkingen, behalve dat ik er wel flink van aankwam en moeilijk afval.

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  De pil gebruiken om menstruatiepijn te verminderen, dat is goed. Maar anticonceptie.. nee.. dat is iets dat door de duivel is gecreërd meisjes.. Seks voor het huwelijk.. waarom dan toch.. Zoveel miljoenen meisjes trappen met open ogen in de handen van de duivel.. Seks hoort bij het huwelijk, zo heeft God het gewilt.. hij wil niet dat je seks hebt met iemand waar je niet in de echt mee verbonden bent.. Wat wil je, zomaar seks en branden voor eeuwig, of leven in het paradijs naast God.. De keus is aan jullie.. Denk na... Asjeblieft.. God zegene jullie..

 • 7 jaar geleden MORIARTY

  En inderdaad, antibiotica heeft geen invloed, op enkele soorten na (en dat ligt dan met name aan de bijwerkingen). Maar dat kun je toch voor de zekerheid het beste checken bij je dokter!

 • 7 jaar geleden Anne

  "maar beschermd je", beschermt je, neem ik aan?

  Verder informatief artikel.