Lifestyle

Pretty pillows

Leuk om te krijgen, om cadeau te geven of gewoon om zelf te maken en op je eigen bed te leggen. Kussens zijn een leuke decoratie en een leuk hoesje er omheen maakt je kamer weer een stuk vrolijker. Een simpele en gewone kussensloop tover je namelijk zo om in een vrolijk en fleurig kussentje.

Iedereen heeft wel kussens in haar kamer liggen. Ze liggen op je bed of op je bank en vallen altijd wel op. Of niet? Heb jij nu alleen maar saaie, witte kussens of ben je klaar met al dat zwart in je kamer, dan wordt het tijd om hier eens wat aan te doen. Gooi je oude kussenslopen vooral niet weg, want je tovert ze zo om in iets nieuws!

Pretty pillows

Dit monoprint kussentje is heel makkelijk om te maken en leuk om af te wisselen met allerlei andere kleurtjes.

Wat heb je nodig?
– Een kussensloop (maakt niet uit welke kleur)
– Textielverf
– Kwasten
– Deegroller
– Groot stuk papier

Aan de slag!
Leg een groot vel papier op de tafel en kies een paar leuke kleurtjes textielverf uit. Maak een soort 'W' vorm, maar dan allemaal aan elkaar vast. Zorg dat je dit snel doet zodat ze verf nog nat blijft en straks goed afgeeft. Als je genoeg W-lijntjes onder elkaar hebt gemaakt, leg je je kussensloop erop, draai je het blad en de sloop om zodat het blad bovenop ligt en rol je met de deegroller eroverheen. Herhaal dit een paar keer zodat je zeker weet dat de verf goed afgeeft. Draai het blad en de sloop weer om zodat de sloop bovenop ligt en trek 'm voorzichtig van het blad af. Tadaa, je kussensloop is klaar. Een tip: laat 'm wel goed drogen. Je kunt natuurlijk ook allerlei andere patronen of figuurtjes op een blad schilderen en dezelfde stappen volgen.

Pretty pillows

Nog meer inspiratie nodig? Er zijn wel honderd andere dingen die je met een kussensloop kunt doen.

Wat dacht je van: een leuke canvas tas omtoveren tot een leuk kussentje (hengsels eraf knippen, om de kussen doen, dichtnaaien en klaar is kees)?

Pretty pillows

Of pluizenbolletjes aan iedere hoek van de sloop vast naaien? Hoe doe je dat ook alweer? Heel simpel, knip uit hard karton twee keer een rondje en knip in het midden van dat rondje een gat. Kies een leuk kleurtje wol uit, leg de twee rondjes op elkaar en wikkel ze helemaal in met wol (dit heb je vast weleens gedaan op de basisschool, een kuikentje met Pasen bijvoorbeeld). Knip daarna alle draadjes door, door met je schaar tussen de twee kartonnetjes te knippen en je hebt zelf een pluizenbolletje gemaakt! Maak deze nu vast aan de vier uiteinden van je sloop en je kussen is klaar.

Pretty pillows

Nog meer inspiratie nodig? Kijk dan snel verder:

Pretty pillows

Pretty pillows

Pretty pillows
Nog geen zin om te slapen? Leuk om met je kussens te scrabbelen.

Pretty pillows

Pretty pillows

Heb jij nog leuke kussensloop ideetjes?

Bron beeld: weheartit

Door Eline

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved