Lifestyle

Condooms, rubbertjes & kapotjes!

27

Lachen, giechelen of gewoon knalrood aanlopen is wat er meestal gebeurt als meisjes het woord 'condoom' moeten zeggen. Waarom eigenlijk? Het is juist goed om een condoom op zak te hebben of te zorgen dat je ze in huis hebt. Alleen weten we allemaal wel wat een condoom precies is en hoe dit werkt? Girlscene legt het allemaal duidelijk voor je uit.

Om ongemakkelijke situaties te voorkomen hebben wij alle weetjes en feitjes voor jullie op een rij gezet. Sommige dingen wist je misschien al, andere weer niet. Lees dus snel verder zodat je hierna alles weet over het condoom...

Condooms

Wat is een condoom?
Een condoom is een 'hoesje' van rubber dat om de penis van de man past en gaat. Condooms zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, en beschermen je tegen ongewenst zwanger worden en soa's. Tegenwoordig zijn de condooms zo dun, dat je ze nauwelijks nog voelt. Ook zijn er vrouwencondooms, die je voor hetzelfde beschermen als het mannencondoom.

Hoe werkt het?
We hebben vast allemaal keihard gelachen toen je biologieleraar voor de klas ging staan en vroeg of iemand even kon laten zien hoe je een condoom om moet doen. Toch is het heel belangrijk om dit op de goeie manier te doen. Zorg altijd dat je de verpakking voorzichtig openscheurt en het condoom daarbij heel laat. Wees ook voorzichtig met scherpe nagels of ringen. Een condoom zit opgerold in de verpakking en lijkt daardoor een soort ringetje. Pak de punt van het condoom goed vast en rol hem langzaam en voorzichtig over de penis. Als hij er helemaal omheen zit, kun je het topje loslaten. Na het klaarkomen is het belangrijk dat er geen zaad uit het condoom lekt. Houd daarom de rand van het condoom vast, als je de penis uit je vagina terugtrekt, zodat hij er niet vanaf glijdt.

Condooms

Condooms

Condooms

Is een condoom wel betrouwbaar?
Net zoals andere voorbehoedsmiddelen, is het condoom niet 100% betrouwbaar. Zorg in ieder geval dat je het condoom op de juiste manier omdoet (zie hierboven). In de meeste condooms zit een zaaddodend glijmiddel om beter tegen zwangerschap te beschermen. Let wel goed op dat je het condoom op tijd omdoet. Voor het klaarkomen kan er namelijk al 'zaadhoudend' vocht uit de penis komen. Dit betekent dat je daarvan ook al zwanger kunt raken.

Condooms

Condooms zijn bij de meeste drogisterijen of apotheek verkrijgbaar. Een condoom heeft een CE teken op de verpakking staan, alleen wanneer dit teken erop staat voldoet het condoom aan de Europese voorwaarden. Wanneer dit teken ontbreekt, dan kun je het beter niet gebruiken. Durex is het bekendste en oudste merk en levert condooms in alle soorten, smaakjes en maten. Ze bestaan al 75 jaar en hebben al hun condoomsoorten getest. Zo testen ze elke maand weer een paar condooms door ze te vullen met water, om te zien of ze niet lekken. Een goed condoom is dus het halve werk!

Hoe begin jij over condooms?

Bron: nhg.artsennet.nl

Door Eline

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

27 reacties

 • 5 jaar geleden lizaxx

  1

 • 7 jaar geleden Patricia

  We moesten in de klas een condoom om een dildo te doen haha en de helft van de klas kon het niet om doen of wist niet hoe je het pakje moet openmaken xd

 • 7 jaar geleden Els

  onze bio leraar maakte er afgelopen schooljaar een wedstrijdje van welk groepje van 4 de condoom het snelst om een komkommer kon krijgen.... mijn hele groepje vet melig, we hebben niet gewonnen, maar wel vet veel lol gehad, dat vergeet ik echt nooit meer, goeie manier om zoiets te onthouden!

 • 7 jaar geleden Julie

  wahahahahaha omg nooooo, mn vader kwam mn kamer ingelopen hahahaha

 • 7 jaar geleden Spaceman

  moodkiller..

 • 7 jaar geleden SilverBlueberry

  Ik heb dit ook nog nooit op school geleerd xD

 • 7 jaar geleden Rieke

  ik heb dit nooit geleerd op school, ben net uit klas 6. kan ook te maken hebben met het feit dat ik op een christelijke school zat, misschien waren ze te preuts of dachten ze dat iedereen nog maagd was met z'n 19e.

 • 7 jaar geleden spongebob

  dit heb ik alleen in de 2e gehad maar het zou zoooveel beter zijn als je het in een latere klas ook nog krijgt

 • 7 jaar geleden Mirjen

  Ik heb dit wel op school gehad en de bioleraar die heeft hem toen gevuld met water. En wat kunnen condooms mega groot worden zet!!! Bijna net zo groot als een ballon! Vraag me echt af waarvoor het zo nodig is dat ie zo groot kan worden (de condoom)........

 • 7 jaar geleden Danique

  Ik heb hier een aantal jaar geleden wel les erover gehad, maar hebben nooit geleerd hoe je dit moest doen. Eigenlijk best slecht.

 • 7 jaar geleden Ville88

  Ik heb dit ook niet op school gehad.

  Ik weet van andere medeleerlingen die verzorging deden het wel kregen en mensen van techniek en handel kregen die lessen niet.

 • 7 jaar geleden ~¤Lola¤~

  Super goed artikel er zijn altijd nog mensen die hier geen benul van hebben..

  @Sambabiii:

  weet niet hoe het tegenwoordig is maar ik heb dit nooit op school gehad toen ik nog op middelbare/ basis school zat..

 • 7 jaar geleden Chloor

  Sommige meiden weten dit niet!

  So why not.

 • 7 jaar geleden Troela

  een goed condoom is het halve werk? wat is de andere helft dan? dat snap ik even niet, haha xD

 • 7 jaar geleden Jamie

  @Jade9410: En waarom zou een jongen dat moeten doen.. ?

 • 7 jaar geleden Joyce

  @brokenmirrorr

  Haha jouw verhaal is echt zoo herkenbaar! ik had dat ook! Echt ik schaamde me kapot (het was in de 1e ik was 12 jaar:P) En de hele klas natuurlijk gillen van het lachen!! Ik kon wel door de grond zakken

 • 7 jaar geleden Jade9410

  maar uuh .. is het niet de taak van de boys om een condoom om te doen ?

 • 7 jaar geleden Jade9410

  uhm.. ik begreep altijd dat een condoom can scheuren ... ?

 • 7 jaar geleden Koosje

  voor mij geen nieuwe informatie, maar voor sommigen inderdaad handig.

 • 7 jaar geleden Emmm

  Voor beginners met seks is dit zeker wel belangrijke informatie! dan is een condoom het handigst en veiligst op dat moment lijkt mij!

 • 7 jaar geleden STARSTRUCKx

  zo ongemakkelijk

 • 7 jaar geleden Jamie

  Bij het omdoen zijn jullie vergeten dat je eerst moet kijken welke kant aan de buitenkant moet (die met het glijmiddel erop) én dat je het tuitje moet dichtknijpen..

 • 7 jaar geleden Marjelle

  Niet echt nieuwe informatie ofzo

 • 7 jaar geleden Bettiepage

  Hoogtens 2 keer gebruikt. Ik hou er niet van, maar het is natuurlijk een must bij casual seks

 • 7 jaar geleden Wizdom

  Bij hoe werkt het, ben je vergeten te melden, het puntje dichtknijpen wanneer je het condoom erom heen rolt, zodat er geen lucht bij kan!

 • 7 jaar geleden brokenmirror

  bij seksuele voorlichting had mn bio leraar zo'n nep-penis in t lokaal staan, natuurlijk koos hij net mij uit om die condoom erom heen te doen -_- awkwaaaarddd xD

 1. 1