How to walk on high heels

Lifestyle door Redactie

Hoge hakken, de liefde van de vrouw. Het maakt je benen niet alleen mooier, je billen zien er met zo’n paar liefde ontzettend mooi uit. Maar hoe mooi en stoer hoge hakken wel niet zijn, sommige meiden dragen ze toch niet zo vaak. Of omdat ze erdoor geïntimideerd zijn, of omdat ze er nog nooit op geoefend hebben. Wij hebben voor jou de tips opgezocht om op hoge hakken te lopen! Dus wees niet bang en trek die gigantische hakken uit de kast...

Lopen op hoge hakken is niet moeilijk, met veel oefenen kom je er wel. Na dit stappenplan lukt ook jou dit!

High heels

Stap 1: Oefen door gewoon op je hakken te staan
Ga voor een grote spiegel staan met je hoge hakken aan. Blijf een tijdje staan, dan draai een beetje naar iedere kant. Zo kun je zien hoe je eruit ziet op hakken en hoe je er het best op kan gaan staan. Je raakt nu wat meer gewend aan je hakken.

High heels

Stap 2: Zet een paar stappen
Oefen je eerste paar stappen op een harde vloer zodat je niet uit balans raakt. Stap zo wat heen en weer.

Stap 3: Bouw ervaring op
Vergeet niet je benen recht en zo dicht mogelijk bij elkaar te houden. Wijs met iedere stap met je voet zo ver mogelijk naar voren. Begin met langzame maar zelfverzekerde eerste stappen. Let op iedere stap die je maakt. Zo bouw je ervaring op met het lopen op hakken en wordt het wat natuurlijker voor jezelf.

High heels

Stap 4: Loop na stap 3 een paar keer heen en weer
Loop door je kamer en oefen ook met stoppen zonder te wiebelen. Zodra je het onder de knie krijgt, oefen het dan ook op een zachtere vloer, zoals op tapijt.

Stap 5: Oefen, oefen, oefen!
Als je er echt goed op wil lopen, moet je een hoop oefenen. Lopen op hakken is heel anders dan op platte schoenen en als je niet oppast, krijg je last van je voeten of ga je zelfs door je enkel! Begin daarom niet met de hoogste hakken, maar kies juist voor een iets lagere hak.

Stap 6: Doe er een schepje bovenop
Heb je genoeg geoefend op je hakken, dan kun je er een schepje bovenop doen door een hoger paar hakken aan te trekken. Vergeet niet dat je een hogere hak ook moet opbouwen en je zult opnieuw moeten oefenen.

High heels

Stap 7: Oefen eens op de trap
Je zult met je hakken wel eens een trap op moeten, dus probeer het thuis te oefenen. Hou goed de trapleuning vast, zodat als je een foutje maakt, je jezelf kan opvangen. Zorg dat je hele schoen, met hak en al, stevig op de trap staat voordat je de volgende stap zet.

Stap 8: Dans!
Het klinkt misschien grappig, maar dans zachtjes op je hakken. Mocht je willen uitgaan op je hakken, heb je dat alvast geoefend! Stap wat naar de zijkant en probeer zachtjes een rondje te draaien.

High heels

Tips
-
Begin met een klein hakje. Bouw langzaam op naar een wat hogere hak, net zolang tot je de gewenste hakhoogte hebt.
- Je kunt beginnen met oefenen op een sleehak, dit wiebelt wat minder dan een stiletto. Zo kun je alvast aan je balans werken.
- Doe een makkelijke hak aan op je eerste dag. Bijvoorbeeld met een enkelbandje voor extra steun.

High heels

Mocht je klaar zijn voor je eerste dagje op hoge hakken, pas dan op met wat je die dag gaat doen. Op school moet je genoeg zitten, maar mocht je tien minuten naar je bus moeten lopen, neem dan platte schoentjes mee zodat, als het je teveel wordt, je de hoge hakken uit kunt doen.

Super tip: Doe de huishoudelijke klusjes op je hakken. De afwas, stofzuigen en bijvoorbeeld dweilen.

High heels

Hier hebben wij nog wat extra filmpjes voor je.

Beautyglosss’s Mascha geeft hier wat handige tips.

Serena van Beautylab leert een mede-blogger te lopen op hakken.

Heb jij je killer stiletto's al uit de kast gehaald?

Bron: Shoesabout
Beeld: Weheartit

Door Jitske