Lifestyle

Top 10 leugentjes om bestwil

Een leugentje om bestwil vertelt iedereen weleens. En oké, we moeten eerlijk bekennen dat we die ook vertellen tegen de jongens. Maar wat zeggen we dan? En waarom eigenlijk? Wij hebben het voor je opgezocht en hier zijn de top tien meest vertelde leugens die wij vertellen tegen de jongens.

leugentjes om bestwil

Nee, ik weeg echt zoveel!
De meeste meiden zijn veel met hun gewicht bezig. We denken dat als we minder wegen we mooier zouden zijn, al is dat natuurlijk niet zo. Toch gaan de meeste leugens van meiden over hun gewicht. En omdat niemand dat kan controleren, gaat het liegen heel makkelijk. Gelukkig geven de jongens toch niks om ons gewicht en als dat wel zo was, zou dat dan echt de jongen van je dromen zijn?

leugentjes om bestwil

Vriendjes, nee joh, ik heb er nog maar een gehad!
Meiden zeggen vaak dat ze minder vriendjes hebben gehad dan werkelijk zo is. Ze schamen zich er soms voor als ze een lange lijst hebben en ze willen dat dan verbergen voor de jongens. Bang om anders een bijnaam te krijgen.

Ik ben binnen een minuutje klaar!
‘Ik ben binnen een minuutje klaar’, is natuurlijk negen van de tien keer gelogen. Je moet je haar, make-up en outfit nog helemaal matchen. Jongens horen ook niet graag dat je nog een kwartiertje nodig hebt terwijl hij allang klaar is. Zodra ze denken dat je nog maar een minuutje nodig hebt, houden ze op met ruzie maken.

leugentjes om bestwil

Nee hoor, ik ben helemaal niet boos op je…
Veel meiden vertellen deze leugen na een ruzie om te voorkomen dat er een tweede ruzie komt. Meestal ben je dan nog niet afgekoeld en ben je te boos om er normaal over te praten. In dit geval wil je gewoon wat tijd en ruimte zodat jullie allebei na kunnen denken.

Je zoent heeeerlijk!
Als je met een jongen zoent die er helemaal niks van kan, zeg je toch vaak uit beleefdheid dat hij toch goed kan zoenen, zodat je hem daar niet mee kwetst.

leugentjes om bestwil

Ik heb zo’n hoofdpijn!
Als je vriendje of crush je weer eens flink wil zoenen na een weekendje zonder elkaar geweest te zijn, en jij hebt daar totaal geen zin in, is dit zinnetje het ideale excuus. Zodra jongens namelijk weten dat jij er gewoon geen zin in hebt, zullen ze gekwetst zijn. Je zegt deze zin dus alleen maar om hun gevoelens niet te kwetsen. Maar soms hebben we ook echt hoofdpijn, dus het is niet altijd een smoesje ;-)

Ja, dit truitje is nieuw.. Maar hij was in de uitverkoop hoor!
We willen toch liever niet dat de jongens weten hoeveel we daadwerkelijk aan kleding uitgeven. Want geloof me, dat is veel meer dan ze denken! Om ruzie te voorkomen zeg je dan al snel dat het in de uitverkoop was, dat het niet zo duur was of dat je met dit nieuwe item wel honderd jaar vooruit kan.

Ahh wat leuk dit cadeau! Dit had ik al zolang op mijn verlanglijstje staan…
Eindelijk je bent jarig en je vriendje glundert. Hij heeft het al weken over je cadeau, hoe leuk het is en hoe graag je het wel niet zou willen hebben. In volle enthousiasme ruk je het papier van je mega cadeau af om te zien dat het echt verschrikkelijk is. Snel veeg je de afschuw van je gezicht en om een lachje uit te persen met de zin: ‘Ahh schatje, wat een geweldig cadeau! Dit is echt precies wat ik wilde.’

leugentjes om bestwil

Ik vind het helemaal niet erg dat je naar andere vrouwen kijkt! Ga gerust je gang…
Natuurlijk zijn wij weleens jaloers als onze lover naar dat supermooie meisje kijkt dat zojuist voorbij huppelde. Als hij dan met kwijl op zijn mond verschrikt je boze hoofd ziet vraagt hij: ‘Vind je het erg als ik naar andere meiden kijk?’ ‘Nee joh, helemaal niet.’ Al bedoelen we daar natuurlijk mee dat hij alleen maar oog voor ons mag hebben.

Er is niks aan de hand
Dit is waarschijnlijk het meest gebruikte zinnetje. Je voelt je niet zo lekker of er zit je iets dwars waar je echt geen zin in hebt om te bespreken met je vriendje. Meestal is het een test om te kijken of je vriendje echt geïnteresseerd is naar je bad mood. Want zodra hij met puppy oogjes voor je klaarstaat huil je al je verdriet uit op zijn schouder. Net zolang je alles onder gesnotterd hebt. Charmant!

We hebben dus een hoop leugentjes om bestwil. Gelukkig kunnen we onszelf troosten met de gedachte dat we het allemaal voor onze vriendjes doen. Toch ladies? ;-)

Wat zijn jouw meest gebruikte leugentjes om bestwil?

Bron: Chacha
Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved