Een eerste date is fun!

Lifestyle door Redactie

Als je iemand nog niet zo goed kent, waar praat je dan over? Met vriendinnen kun je het over de meest gênante momenten in je leven hebben, maar is dat wel zo gepast op een eerste date? Meestal niet en het is altijd handig om een paar 'nood' onderwerpen alvast in je hoofd te hebben voor het geval een gesprek stilvalt. Girlscene zet de handigste onderwerpen voor jou op een rij!

Als het stilvalt tijdens mijn date dan begin ik gewoon over...

Reizen
Ook al ben jij zo'n typisch gevalletje 'Oost west thuis best', er zijn vast wel plekken waar je graag nog naartoe zou willen gaan of plekken in Nederland die jij helemaal geweldig vindt. Reizen vinden de meeste mensen heel interessant en je hebt altijd wel een plek om over te praten. Vergeet vooral niet om het te hebben over de mooiste plekjes die je hebt gezien of grappigste momenten die je daar hebt meegemaakt.

Eerste dates

Eten & drinken
Als je in een restaurant of café afspreekt, heb je het vanzelf al snel over eten of drinken. Je kunt vertellen wat jouw lievelingseten is of welk drankje echt jouw all-time favorite is, maar aan de antwoorden van jouw toekomstige lover heb je ook al heel veel. Als 'ie alleen maar over alcohol praat, heb je misschien wel een alcoholist aan de haak geslagen. Geen goed idee..

Eerste dates

Banen
Een klein beetje opscheppen kan nooit kwaad en dus mag je prima wat vertellen over jouw onwijs te gekke baan of studie. Hou het wel een beetje positief, ook al vind je je baas eigenlijk verschrikkelijk. Hij moet namelijk niet de indruk krijgen dat jij mensen al snel haat of dat jij een enorme roddeltante bent.

Eerste dates

Familie
Het makkelijkste onderwerp is misschien wel praten over je familie. Hoeveel broertjes of zusjes heb jij? Heeft hij een grote familie of is zijn beste vriend misschien wel zijn broer? Simpel onderwerp waar je stiekem heel makkelijk over kan praten en het blijft altijd interessant.

Eerste dates

Hobby's
Je praat het makkelijkst en vrolijkst over iets als je datgene heel leuk vindt. Jouw grootste passie is misschien wel paardrijden, dus vertel daar dan ook over! Het is altijd leuk om te horen hoe geweldig iemand zijn hobby vindt, dus ga gerust je gang.

Eerste dates

Nieuws
Iedereen houdt het nieuws wel bij. Of het nou via je telefoon is of via je collega's, er is altijd wel een nieuwtje om over te praten. Ben jij nou iemand die bij het kijken naar het journaal pas inhaakt als Piet Paulusma al aan de beurt is? Sla dat dan maar even over, want praten over het weer is hetzelfde als zeggen dat je het wel heel saai vindt.

Eerste dates

Tot een volgende keer?
Heb je alle onderwerpen besproken die op het puntje van jouw tong lagen en was het zo gezellig dat je het liefst de hele nacht door blijft praten? Goed teken en onwijs leuk dat het zo gezellig was! Vergeet dan vooral niet te beginnen over een volgende date. Leuke dingen mag je best vaak doen in het leven!

Daten kan dus best leuk zijn! Hup, ga maar gezellig op een terrasje zitten en klets aan een stuk door. Met deze tips kan dat niet meer zo moeilijk zijn, toch?

Ben jij weleens stilgevallen op een date? Zo ja, hoe heb je je er toen uit gered?

Bron beeld: weheartit

Door Eline