Lifestyle

Douchen voor gevorderden

Je kent het wel, je hebt lekker lopen snoozen in bed en plotseling schrik je wakker. Shit! Nog maar een half uurtje de tijd! Normaal gesproken zou je dan het douchen moeten overslaan, maar met deze tips ben jij vliegensvlug de douche weer uit. Hello fris ruikend haar op school!

Douchen doe je meestal toch langer dan je denkt, voor je het weet sta je er weer een half uur onder. Lekker, maar helemaal niet nodig zo in de vroege ochtend. Vooral niet als je haast hebt. Met deze tips ben je dus niet alleen snel klaar, je kan zelfs 's ochtend lekker wat langer blijven liggen en je bespaart ook nog eens water, dus goed voor het milieu! Win-winsituatie en goed bezig!

douchen

Tip 1: Koop een 2 in 1 shampoo. Dit is een shampoo die tegelijkertijd ook een conditioner is, zo ben je een stuk sneller klaar. Dan kun je in het weekend, of een ochtend waar je meer tijd hebt, je haar verwennen met een normale shampoo, conditioner en/of een haarmasker.

Tip 2: Terwijl je de shampoo even laat intrekken, kun je de rest doen. Scheer ondertussen je lichaam en was jezelf met zeep. Spoel daarna je haar uit en je bent klaar!

Tip 3: Voor het scheren, doe alleen de belangrijke dingen die je ziet in jouw outfit. De rest kun je beter morgen doen als je meer tijd hebt!

Tip 4: Gebruik een douche spons. Doe er wat zeep op en was er je hele lichaam mee. Zo’n spons is groter dan je hand en schuimt lekker veel, zo ben je dus sneller klaar.

douchen

Tip 5: Poets je tanden onder de douche. Zorg dat je een tandenborstel en tube tandpasta in de douche hebt liggen. Zo ben je helemaal klaar als je uit de douche stapt en hoef je niet nog je tanden te poetsen.

Tip 6: Lang douchen doe je meestal omdat je wegdroomt onder de douche. Koop een douche coach, dat is een klokje dat je in de douche plakt zodat je de tijd niet vergeet. Zo krijg je steeds een herinnering hoeveel minuten je nog hebt. Makkelijk!

Tip 7: Heb je gewoon last van het feit dat je er niet onderuit kan? Heb dan lef en draai dan de koude kraan open, erg goed voor de doorbloeding en je bent er waarschijnlijk binnen no time uit. Brrr!

douchen

Hebben jullie nog handige tips die jou helpen sneller te douchen?

Bronbeeld: Weheartit

Door: Jitske

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved