Lifestyle

How to make your dreams come true!

Volgens mij hebben we allemaal wel dromen. Voor de een is dat rijk worden, voor de ander is dat een familie stichten. Maar ook gelukkig zijn en een eigen bedrijfje beginnen staan vaak hoog op de verlanglijstjes. Helaas doen veel mensen er veel te weinig aan om hun dromen waar te maken. Want hoe moet je dat nu precies doen? Waar moet je beginnen en waar moet je op letten?

volg je dromen

Verlies je doel niet uit het oog
Erg belangrijk, vergeet je doel niet. Natuurlijk, als jij weet wat je doel is en iemand vraagt ernaar, dan weet je het te vertellen. Maar denk je er ook aan als je met dingen bezig bent? Vaak is het zo dat mensen het veel te druk hebben met leven (school, werk, hobby’s en sociale contacten) en zo hun doel uit het oog verliezen. Logisch, want we hebben het natuurlijk allemaal gewoon druk.

Wat kun je nou doen om je doel niet uit het oog te verliezen? Een handige truc hiervoor is om jezelf er door middel van beeld aan te herinneren. Maak een foto, een tekst of een collage met betrekking tot jouw doel. Hang deze op een plek waar je gedurende de dag vaak komt (de wc of boven je bed misschien?), dit helpt je eraan herinneren. Als je veel met de computer werkt is je bureaublad ook een perfecte plek voor zo’n ‘herinnering’.

volg je dromen

Act like you’re already there
Voel je de kampioen voordat je de kampioen bent. Gedraag je zo, kleed je zo en richt je huis zo in. Dit is wederom om jezelf eraan te herinneren dat je het wil. En belangijker bij dit punt: Hierdoor ga je er zelf in geloven dat je het kunt! Hierbij is het natuurlijk niet de bedoeling dat je arrogant wordt of gaat opscheppen. Maar dat is natuurlijk als je je doel behaald hebt ook niet de bedoeling.

volg je dromen

Deel, praat, netwerk
Vertel aan iedereen die het wil horen wat jouw dromen zijn. Vertel over je passie en over de plannen die je daarbij hebt. Je weet nooit wanneer iemand je eens zou kunnen helpen, netwerken is nooit een slecht plan. Maar belangrijker nog: veel mensen hebben van nature de eigenschap dat ze graag andere mensen willen helpen. Hoe meer mensen weten van jouw dromen, hoe meer mensen je zouden kunnen helpen. En ja… zij worden blij van helpen. Een win-win situatie dus!

Begin, doe het gewoon!
Het allerbelangrijkste wat je moet doen om je dromen waar te maken is gewoon beginnen. Je wacht waarschijnlijk op het juiste moment. Het moment waarop je je goed voelt, je genoeg geld hebt, je genoeg kennis hebt, je tijd hebt en je de gelegenheid hebt om het te doen. Wakker worden! Dat moment bestaat niet! Ik kan je nu al vertellen: de kans dat dat moment ooit komt is bijzonder klein.

Begin gewoon bij het begin. Het is eng, er kan zoveel misgaan. En wat als het wel goed gaat? Neem kleine stapjes en ga er gewoon voor. Wie niet begint komt er nooit.

volg je dromen

Geef niet op
Bij tegenslagen is de makkelijkste weg om het gewoon op te geven. Denken dat het toch niet gaat lukken is lekker makkelijk, maar daarmee kom je niet verder. Waar je valt, maar toch weer opstaat, daar doe je de grootste stappen vooruit. Onderuit gaan is namelijk de beste manier om te leren. Je dromen waarmaken gaat met vallen en opstaan. Het zal het waard zijn.

Natuurlijk heeft iedereen weleens een baaldag en zit je er even doorheen. Helemaal niet erg, maar ga de volgende dag weer verder. Zet door en voor je het weet ben je dichterbij dan je denkt.

volg je dromen

Durf een ander pad te kiezen
Het is bij ons normaal om naar school te gaan, te gaan studeren en vervolgens in loondienst te gaan. Natuurlijk is daar helemaal niets mis mee. Maar denk eens heel goed na: wat is de beste manier voor jouw doel? Misschien is het hetgeen wat jij wilt niet dat wat andere mensen van jou verwachten.

Ook is er niet een pad dat de juiste is voor jou. Misschien heb jij wel iets wat jou tegenzit bij het bereiken van je doel (denk aan gezondheidsproblemen, zorg voor anderen, een leerprobleem). Daardoor zou je kunnen denken dat je je doel niet meer kunt bereiken. Maar misschien kun je er ook op een andere manier komen. Er zijn zoveel verschillende paden die je kunt bewandelen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wees niet bang
Wat staat je in de weg? Waarom zou je iets niet doen als het gaat om het waarmaken van je dromen? De kans is groot dat er angst in het spel is. De mens zit vol met angst en veel dingen vinden we eng. Het bereiken van je dromen zal gaan over angsten overwinnen en risico’s nemen. Soms is het goed om je gevoel voor heel even uit te schakelen en het gewoon te doen.

volg je dromen

En onthoud, vrijwel alle mensen die de top bereikt hebben geloofden vanaf het begin al dat ze het konden. Laat je vertrouwen in je toekomstdromen je niet tegenhouden bij het waarmaken!

Ik hoop dat jullie bij deze een stapje dichter zijn bij het waarmaken van je dromen. Een handje hulp en een herinnering is nooit verkeerd. Heel veel succes en als je nog tips hebt, laat het dan weten!

Wat is jouw grootste toekomstdroom?

Door: Lisanne van www.lisanneleeft.nl

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved