Lifestyle

Mazzel meid: Laura

Mazzel meiden, een plek waar we mee mogen genieten van een klein beetje geluk van anderen. Sommige meiden hebben namelijk ontzettend veel mazzel gehad in hun leven. Zij willen graag hun verhaal met jullie delen en wat tips meegeven zodat hopelijk iedereen een beetje mazzel kan hebben.Dit keer het verhaal van Laura.

mazzelmeiden

Maar een kans op een stage in Amerika

Eens per jaar organiseert mijn opleiding een zogenoemde bedrijvendag. Hier komen allemaal kraampjes te staan van bedrijven waar wij contacten mee kunnen leggen. Het is voor onze stage van mijn opleiding. Het was voor mij de eerste keer dat ik stage zou gaan lopen en was erg benieuwd. Op school hadden we al uitleg gekregen over de voorschriften van deze stage en ook werd er gezegd dat je in principe overal, op de hele wereld, stage zou mogen lopen.

Toen ik dit hoorde schoot gelijk Amerika in mijn hoofd, een land waar ik al zolang van droomde om naartoe te gaan. We kregen een lijst met bedrijven en er was maar één bedrijf die stages deed in Amerika. Tegen mijn ouders had ik gezegd dat ik er even zou gaan kijken, maar ik ging er niet vanuit dat ik met mijn eerste stage al gelijk naar Amerika mocht gaan….

Mazzel meid: Laura

Dat had ik mooi mis! Na de folders en website van de organisatie thuis te hebben bekeken heb ik het voorstel voorzichtig aan mijn ouders voor gelegd om stage te lopen op een Amerikaans zomerkamp. Mijn ouders waren heel enthousiast, dat had ik echt niet verwacht! Mijn moeder zei gelijk: 'Schat dat zou geweldig zijn, het is al zolang je droom en we gaan het gewoon proberen.' Ook door school werd het goedgekeurd en ik kon aan het inschrijfproces beginnen.

Na de hele stapel formulieren te hebben ingevuld werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek zodat ze konden kijken of je geschikt was voor het werken op een zomerkamp. Ook of je Engels voldoende was om jezelf te redden. Dit was een erg leuk gesprek omdat het meisje het werk zelf ook had gedaan. Een paar weken later kreeg ik een brief thuis met de uitslag. In spanning zat ik te lezen en bij de laatste zin schoten de tranen in mijn ogen. Daar stond het, daar stond de bevestiging dat ik aangenomen was op een zomerkamp in Amerika! Ik kreeg dit geweldige nieuws en was zo ongelofelijk blij!

Mazzel meid: Laura

Een paar weken later had ik mijn werkvergunning en visum, alles was verder geregeld. Ik was er klaar voor. Klaar om voor het eerst alleen met het vliegtuig te gaan en aan een nieuw avontuur te beginnen.

De stage duurde drie maanden en ik was geplaatst op een zomerkamp vlakbij Seattle. In het weekend hadden we uitjes om de omgeving te verkennen en doordeweeks waren we aan het werk. Het was best zwaar, want je was 24/7 met de kinderen bezig maar toch was het echt geweldig. Ik heb er zoveel geleerd, leuke mensen van allerlei landen ontmoet en mijn Engels is echt verbeterd.

Mazzel meid: Laura

Na het zomerkamp had ik nog één week voordat school weer begon en wou deze gebruiken om nog twee dromen waar te maken, om naar Los Angeles en New York te gaan. Daar heb ik mijn favoriete artiest gezien en veel meer geweldige dingen meegemaakt. Het was een korte maar geweldige tijd in deze twee steden. Stiekem kon ik ook niet wachten om terug te gaan.

Als afsluiter van het avontuur had ik nog extra mazzel omdat ik de lange terugvlucht naar Nederland heerlijk mocht maken in Business Class.’

Mazzel meid: Laura

Heb jij net als Laura echt mazzel gehad en wil jij dat graag met ons delen? Klik dan hier en kijk wat je moet doen. Kleine verhalen, grote verhalen, we vinden het allemaal leuk! Zo zou je ook je foto's (500px breed via Wetransfer.com) mee kunnen sturen. Misschien sta jij dan de volgende keer op Girlscene!

Zou jij in Laura's schoenen willen staan?

Bronbeeld: Weheartit

Door: Jitske

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved