10x ongeschikt voor Facebook

Lifestyle door Redactie

Het is soms makkelijk om te vergeten wie er allemaal kan meegenieten van iedere stap die je op Facebook zet. Soms is het wel eens goed om je weer even te beseffen dat Facebook niet jouw dagboek (die ene met het grote hangslot) is... En dat al jouw "vrienden" ook kunnen meegenieten. Wij delen vandaag tien dingen die je beter niet op Facebook kunt delen.

Het lijkt misschien een goed idee om wat over een concurrend bedrijf iets op je Facebook te schrijven, maar eh.. dat afschuwelijk stomme bedrijf, zou misschien later best goed van pas kunnen komen.

10x niet geschikt voor Facebook

Online plagen/pesten is misschien ook niet zo'n goed idee. Natuurlijk kun je voor de grap zeggen dat die ijsjes die je vriendin in de vakantie gegeten heeft wel te zien zijn, maar doe dat maar niet online. Online kunnen dingen compleet uit verband getrokken worden.

10x niet geschikt voor Facebook

Het is misschien beter als je niet te veel over je eigen fantastische acties opschept. Sure, het is fantastisch, je bent fantastisch (ECHT!), maar mensen ergeren zich snel aan opscheppers. Gewoon niet doen dus.

10x niet geschikt voor Facebook

Je beste vriendin heeft super goed nieuws! Ze is geslaagd, heeft een nieuwe relatie en ze heeft het als eerste aan jou verteld. Het is natuurlijk heel verleidelijk om het gelijk op Facebook te knallen, maar eh.. laat haar zelf het nieuws maar brengen. Vindt ze vast leuker. En kan je het toch niet laten? Vraag dan eerst even toestemming van je vriendin.

10x niet geschikt voor Facebook

Je hebt net een leuk afspraakje gehad en wijdt er het liefst direct een berichtje op Facebook aan. Maar misschien wil diegene waarmee jij dat leuke afspraakje had wel helemaal niet dat er over zijn of haar privéleven online wordt geschreven. Altijd even checken dus.

10x niet geschikt voor Facebook

Een foto plaatsen van een kindje dat niet van jou is... Niet zo'n goed idee. Er zijn nogal wat ouders die er niet gelukkig van worden als er foto's van hun kind op internet verschijnen.. En geef ze eens ongelijk met de hoeveelheid "rare mensen" op deze wereld..

10x niet geschikt voor Facebook

Dramatische Facebook-berichtjes over bepaalde gevoelens lijken op dat moment een fantastisch idee en het lijkt misschien fijn om je leed te delen, maar vertrouw ons, dit is niet altijd het geval. Zeker niet als het gevoelens tegenover een bepaald persoon zijn. Die haat jegens je ex kun je beter niet op internet delen.

10x niet geschikt voor Facebook

Eén keer in het jaar zeggen dat je een kater hebt, bijvoorbeeld met Oud & Nieuw, of de dag na je verjaardag.. Prima. Maar iedere week zeggen hoe afschuwelijk je voelt na een avondje stappen, niet zo prima. Het komt je imago (voor toekomstige werkgevers bijvoorbeeld).

10x niet geschikt voor Facebook

Alles dat met politiek te maken heeft kun je ook beter achterwege laten. Jouw mening wordt misschien niet met andere gedeeld. En dat hoeft ook helemaal niet, want iedereen mag zijn eigen mening hebben. Maar de discussies die hieruit kunt voortvloeien zijn niet altijd de discussies waar je in verwikkeld wilt raken.

10x niet geschikt voor Facebook

Je zoekopdracht in Facebook plaatsen als een statusupdate. Oeps. Je wilde zo graag weten wie dat nieuwe vriendinnetje van je ex nu precies was.. Je tikte haar naam in, drukte op enter en... OMG, dat was niet het tekstvlak voor je zoekopdracht, maar je statusupdate. Foutje, bedankt.. Dat maken we liever niet mee. Toch meiden?

Bronnen: Cosmopolitan, Teen Vogue, Seventeen

Door Annemerel