Lifestyle

Zelfmassage

23

Als je last hebt van je schouders is het ontzettend fijn een massage te krijgen. Lekker bijkomen en even diep ontspannen. Maar wat nou als je alleen bent? Wij hebben een aantal goede tips verzameld zodat jij zelf je pijn kunt wegmasseren. Zo kun jij na een verschrikkelijk schooldag jezelf even masseren.

Oké, jezelf masseren klinkt misschien een beetje maf. Toch kun je beter even je handen in je nek zetten, want met een paar simpele bewegingen is die pijn weer helemaal verdwenen.

Het is helemaal niet moeilijk, ga gewoon even op een rustige plek zitten en masseren maar..

zelfmassage

Tip: Doe een beetje bodylotion of massageolie op je handen voordat je begint met masseren.

Het masseren van je hoofd en nek
- Draai je hoofd van links naar rechts door het hoofd naar achteren en voren te rollen zodat je steeds halve cirkels maakt. Je ademt in als je hoofd naar voren gaat en uit als je hoofd naar achteren gaat.
- Klop zachtjes met je vuisten en losse polsen over je schedel. Doe dit in een soort van cirkels en draai met de klok mee.
- Masseer je voorhoofd met je vingertoppen. Begin in het midden en eindig bij de slapen, maak cirkelvormige bewegingen.
- ‘Knijp’ je nek tussen je vingers en palm en voel goed aan de nekspieren. Wissel daarna van hand.
- Druk met de toppen van de duimen onderaan je schedel, net boven je nek.

zelfmassage

Het masseren van je schouders, armen en handen
Last van je armen na een paar uur huiswerk schrijven?
- Pak met je linkerhand de bovenkant van je hoofd en ‘trek’ het opzij richting de schouder. Laat tegelijkertijd de andere schouder naar beneden zakken. Wissel nu om en pak met je rechterhand de bovenkant van je hoofd en doe hetzelfde.
- Klop zachtjes met de vuist van je linkerhand op je rechterschouder. Werk van boven naar onderen en kneed vervolgens je schouderspier. Vervolgens doe je hetzelfde met je rechtervuist en je linkerschouder.
- Klop met je linker vuist op je rechterarm om ze wat ‘losser’ te maken. Begin vlak onder je oksel aan de binnenkant en klop zachtjes richting de pols. Draai naar buiten en klop weer naar boven. Wissel dan van arm.
- Druk en masseer de rug van je rechterhand. Druk en masseer dan de vingers stuk voor stuk. Draai je vingers, strek ze en trek ze met je andere hand voorzichtig naar achteren..

zelfmassage

Het masseren van je rug en billen
Teveel op je billen gezeten op school en heb je last van je rug?
- Ga op je benen staan en spreid je voeten. Zet je handen in je heupen en maak op deze manier een grote cirkel met je heupen. Houdt het bovenlichaam zo recht mogelijk. Adem in als je naar achteren gaat en adem uit als je naar voren beweegt. Doe dit een aantal keer, net zolang totdat jouw heupen los zijn.
- Buig diep naar voren en klop zachtjes op je rug en billen. Denk erom dat je niet op je wervelkolom klopt!

zelfmassage

Het masseren van je benen en voeten
De hele dag op je voeten moeten staan..?
- Ga op de grond zitten met je voeten naar voren. Klop met je vuisten tegen de buitenkant van de benen naar beneden en ga via de binnenzijde weer terug naar boven.
- Pak een voet vast en draai de enkel naar links en naar rechts.
- Trek je voet dichterbij en klop op de voetzool met een hand terwijl je andere hand de voetrug ondersteunt. Masseer daarna je voetrug met twee duimen en trek zachtjes aan je tenen. Wissel vervolgens van voet om.

Shiatsu
Shiatsu is een Japanse vorm van lichaamsmassage die werkt met ‘vingerdruk’. Het lijkt op acupunctuur, alleen dan zonder naalden. Het balanceert jouw natuurlijke energie. Dus zoek jij een boost voor je concentratie en creativiteit om weer keihard te kunnen knallen aan je huiswerk? Kijk dan hier even naar!

shiatsu

Tot slot nog een video van Dashama die zelfmassage combineert met yoga

Heb jij nog handige zelfmassage tips?

Bron: Preventievegezondheidszorg & Thaimedicals
Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske
Tip: Claudia

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

23 reacties

 • 9 maanden geleden Shani

  Lichtelijk duizelig worden is toch juist heel goed. Dit komt toch doordat de doorbloeding loskomt of zoiets? Ik heb het filmpje na gedaan en het voelde niet echt lekker. Maar moet een massage lekker voelen dan? Ik merk wel echt dat er wat gebeurd is maar kan het gevoel hier niet echt uit typen.

 • 5 jaar geleden Marielle

  Vond ik dus ook SabineH, heb ook Shiatsu en natuurlijk andere massages gehad met mijn opleiding schoonheidsspecialiste en huidtherapie, en dit moet je gewoon aan professionals over laten. Heb Girlscene ook al een berichtje gestuurd en zij zouden dit erbij vermelden, maar is helaas nog niet gebeurd.. Je maakt meer kapot dan je lief is met verkeerde handelingen.

 • 5 jaar geleden SabineH

  Druk met de toppen van de duimen onderaan je schedel, net boven je nek.

  Zo slecht! Na het lezen van het eerste deel wil ik al niet eens meer verder lezen. Ik zit in het laatste jaar van schoonheidspecialiste, en als je maar iets op de verkeerde plaats drukt kan het verkeerd gaan.

  Deze tips slaan echt nergens op, als je echt last heb moet je gewoon naar iemand gaan die daarvoor gespecialiseerd is. Deze persoon kan je dan goede tips mee geven wat je zelf qua oefeningen kan doen.

 • 5 jaar geleden iRiSSx__

  heel leuk, ga het zeker proberen! maar wordt toch liever door een leuke jongen gemasseerd hoor hihi

 • 5 jaar geleden Anoniem

  leuk om te proberen.

 • 5 jaar geleden Brutus3

  Dat met het rollen van je hoofd is echt heel slecht. Je nek is daar niet op gemaakt. Dat kun je o.a. merken aan het feit dat je duizelig wordt als je dat doet. Wat je beter kan doen is naar rechts kijken, naar links en dan weer naar het midden. Dan omhoog en omlaag. Jammer dat er zo'n slechte tip wordt gegeven... Ik kan er dus niet vanuit gaan dat zulke tips ook door masseurs/yogadocenten worden goedgekeurd. Jammer.

 • 5 jaar geleden Julie

  haha leuk

 • 5 jaar geleden Y.

  Leuk artikel! De Shiatsu vind ik ook erg interessant.

 • 5 jaar geleden Designed

  Heel handig! Mijn rug doet de laatste tijd na een val van mn paard op de hindernis echt pijn..

 • 5 jaar geleden Milkymellow<3

  handy!

 • 5 jaar geleden mynameismara

  Handig! ben onder het lezen meteen mee gaan doen hahaha

 • 5 jaar geleden juul

  bedankt voor de tips, heb altijd last na het huiswerk maken

 • 5 jaar geleden Ville88

  No thnx.

 • 5 jaar geleden Anouk

  vet handig, thanks!

 • 5 jaar geleden Kimberly

  zulke oefeningen doen wij ook wel eens voordat we gaan repeteren! het werkt echt heel goed

 • 5 jaar geleden Tauriel

  Super handig want ik heb nogal vaak last van nekpijn!

 • 5 jaar geleden lovelove

  super leuk!

 • 5 jaar geleden Amélie

  super handig als je eens gestressed bent!

 • 5 jaar geleden Marielle

  Een leuk en handig stuk, maar ik ben het er niet helemaal mee eens. Masseren moet je eigenlijk aan een professional over laten, omdat bij een massage bepaalde technieken komen kijken, en wanneer je dit bij jezelf doet ZONDER de juiste kennis, kun je meer kapot maken dan je denkt. Ook kun je hoofdpijn verergeren.

  Dus wees voorzichtig en denk goed na bij wat je doet. Wil je het goed aanpakken, volg dan een massage cursus of laat dit gewoon doen door een professional.

 • 5 jaar geleden Catherine

  Wat leuk!

 • 5 jaar geleden Vera <3

  Haha handig !

 • 5 jaar geleden Liah

  leuk! en handig

 • 5 jaar geleden sadiya

  handig!

 1. 1