Lifestyle

Hoe spot je een leugenaar?

Iedereen vertelt weleens een leugentje om bestwil. Als je bijvoorbeeld niet tegen je moeder wil zeggen dat je gisteren wat later thuis was, omdat je met een jongen hebt gezoend of omdat dat je liever niet wil dat je vriendin weet dat jij haar crush een keer hebt ge-sms't. Toch vind je het niet leuk als er tegen je gelogen wordt. Met deze handige tips pluk jij de leugentjes er zo uit!

leugens

Het ophalen van de schouders
Of het nou je vriendin, vriendje of een vreemde is, iemand die constant met zijn of haar schouders op en neer gaat gelooft niet wat jij aan het vertellen bent. Hij of zij denkt dus dat jij iets vertelt wat niet de waarheid is!

Het likken aan de lippen
Als iemand nerveus is, als je date dat bijvoorbeeld tegen jou zegt, kun je dat controleren aan zijn mond. Als iemand nerveus is, krijgt hij of zij namelijk een droge mond waardoor hij vaak lippen zal likken.

leugens

Het achterover leunen
Leugenaars houden altijd afstand van je als ze een leugen vertellen. Dus als er weer een leugen uitkomt, leunen ze hun hoofd net wat meer naar achteren.

Het friemelen
Mensen die liegen zijn vaak erg onrustig. Ze friemelen met hun haar, bewegen veel met hun voeten en proberen van alles vast te pakken met hun handen.

Het arm wrijven
Over je armen en benen heen wrijven is een onopzettelijke manier om van het ‘vieze’ gevoel -dat je krijgt als je een leugen vertelt- af te komen.

leugens

Het getuit van de lippen
Met dit gebaar houdt iemand informatie voor je achter. Dit gebeurt veel als je een gevoelige vraag stelt waar ze liever geen antwoord op willen geven.

Het bijten op de lip
Natuurlijk zijn er mensen die gewoon op hun lippen bijten, maar doet iemand dit als je ze een vraag stelt… Dan is de kans groot dat er een leugen uitkomt.

Het zuchten
Dit is ook een onopzettelijke manier om het jeukende gevoel van een leugen kwijt te raken. Ze blazen de lucht en het gevoel er tegelijkertijd uit.

leugens

Komt dit jou bekend voor?

Bron: Cosmopolitan
Bron beeld: Wehearit

Door: Jitske

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved