Friendzoned

Lifestyle door Redactie

In gedachte beeld je je diverse liefdesscenes in over jou en je beste vriend, maar in real life is dat helaas niet het geval. Het liefst vertel je je beste vriend dat je hem leuk vindt, maar wat nou als hij jou niet leuk vindt? Dankzij die gedachte houd je het toch maar liever voor je. Want als je één ding niet wil, is het zijn vriendschap verliezen. Oftewel je bent ‘ge-friendzoned’.

friendzone

Terwijl jij aandachtig zit te luisteren naar de hossel verhalen van je beste vriend, loop jij je van binnen dood te ergeren aan deze verhalen. Met een sarcastische glimlach op je gezicht doe je alsof het je niets kan schelen, maar eigenlijk zou je zo in huilen uit kunnen barsten. Je zoekt zijn hossel snel op via Facebook om tot de conclusie te komen dat jij eigenlijk veel knapper, leuker en mooier gekleed bent. Maar waarom ziet hij jou dan niet als een potentieel vriendinnetje? Of wellicht doet hij dat wel, maar is hij bang dat jij hem niet leuk vindt! Een situatie waar je lastig uitkomt als je er eenmaal in zit.

friendzone

Er zijn genoeg redenen waarom je hem niet verteld dat je hem leuk vindt. De grootste reden is waarschijnlijk omdat je bang bent dat hij niet hetzelfde voelt voor jou. Een andere, grote reden is omdat je hem niet wilt verliezen als vriend. Want zodra je hem verteld hebt dat je hem leuk vindt en het is niet wederzijds, zal je merken dat hij afstand neemt. Waarschijnlijk omdat hij bang is dat je verkeerde ideeën krijgt bij het afspreken. In dat geval is het beter om het (hoe moeilijk het ook is) te accepteren. Wanneer kan je aan hem merken dat hij je wel degelijk ziet zitten? Dat verschilt natuurlijk per jongen, want iedereen heeft weer een andere manier van gevoelens uiten, maar over het algemeen zijn een aantal ‘tekens’ wel hetzelfde:

- Wanneer hij een beetje aan je zit (subtiel)
- Complimentjes geeft over je uiterlijk
- De manier waarop hij naar je kijkt
- Wanneer zijn gedrag anders is met jou alleen dan met zijn vrienden erbij

friendzone

Een goede manier om wat verduidelijking te krijgen is om een persoon die jullie allebei goed kennen in vertrouwen te nemen (nadat je ervoor gezorgd hebt dat diegene gezworen heeft het niet door te vertellen) en hem of haar om advies vraagt. Daarna is het makkelijker om een keuze te maken. Uiteindelijk is het het belangrijkst dat je een keuze maakt en jezelf niet constant in onzekerheid laat verkeren. Het is namelijk zonde van je tijd, aangezien er nog zoveel meer visjes in de zee zwemmen. Dus kies voor de liefde of vriendschap! Natuurlijk klinkt dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het is niet een gemakkelijke keuze, maar met wat advies van je beste vriendin wordt het vast een stukje makkelijker.

Wanneer je dan eindelijke de keuze gemaakt hebt en je kiest voor de liefde is dat naar mijn mening heel dapper. Want hoe zeg je zoiets tegen de desbetreffende persoon? Het beste is om het in een veilige omgeving te vertellen. Bijvoorbeeld bij jou thuis. Zo kun je eventuele drama op straat met toeschouwers voorkomen en hoef je je ook nergens voor te gaan schamen.

friendzone

Wellicht hebben jullie het op de televisie voorbij zien komen, ik heb het dan over het tv-programma ‘Friendzone’ te zien op MTV. Jongeren gaan de uitdaging aan om uit de friendzone te komen met het risico de vriendschap te verliezen. Stel je voor: Je vertelt je beste vriend dat je binnenkort een blind date hebt en dat je zijn advies nodig hebt voor een outfit en gespreksonderwerpen. Terwijl je beste vriend eigenlijk niet weet dat de date voor hem gepland is. Dus bij aankomst van de locatie waar de zogenaamde date plaatsvindt, vertel je hem dan eindelijk wat je al zolang dwarszit: ... Dat je hem leuk vindt. Op dat moment staat je hart stil en wacht je zijn reactie af. Voelt hij hetzelfde? Of komt de liefde maar van één kant? Via deze link kun je zien wanneer het op tv komt. Enjoy!

Herken je deze situatie?

Door: Shelley