Lifestyle

Tip: Postcrossing!

Je stuurt een kaartje naar iemand die je niet kent in een ander land en vervolgens krijg je zelf een kaartje van een wildvreemde van waar dan ook op de aardbol. Raar? Nee hoor, dat heet Postcrossing! Bereid je maar voor, want straks heb je vrienden over de hele wereld!

Tegenwoordig moet je blij zijn als je ook maar een kaartje krijgt voor je verjaardag. Brieven sturen doen we eigenlijk nooit meer. In het tijdperk van WhatsAppen en mailen is er eigenlijk niks leukers dan het ontvangen van een ouderwetse ansichtkaart.

kaarten

Het doel van Postcrossing is zoveel mogelijk kaarten ontvangen en versturen met mensen over de hele wereld. Als je een ansichtkaartje verstuurt, krijg je er minstens een voor terug. Het project werd in 2005 opgericht door de Portugese Paulo Magalhaes. Het begon bij de gedachte dat hij te weinig leuke post kreeg. Nu is Postcrossing uitgegroeid tot een groot uitwisselingsproject met bijna 285.000 gebruikers uit 201 verschillende landen.

postcrossing

Wat heb je ervoor nodig?
Een kaart, een postzegel en een (vlotte) pen!

kaarten

Hoe kan ik meedoen?
1. Ga naar de site van Postcrossing.
2. Registreer jezelf als lid ("sign-up") en schrijf een stukje over jezelf en wat je leuk vindt. Geef ook aan wat voor soort kaarten je het liefst ontvangt. Dit is je persoonlijke "profile".
3. Stuur een kaart naar een door de computer opgegeven adres (via de link "send a postcard")
4. Zodra je kaart is aangekomen (en geregistreerd!) mag je weer een kaart sturen. Tegelijkertijd krijgt een ander lid (ergens op de wereld) de opdracht om jou een kaart te sturen.
5. Dit proces herhaalt zich alsmaar, zolang als je lid blijft.

postcrossing

postcrossing

postcrossing

postcrossing

kaarten

kaarten

kaarten

De adressen worden door de computer geselecteerd. Je kunt dus niet kiezen uit welk land je een kaart wilt ontvangen. Wel kun je aangeven van welke landen je geen kaart wil ontvangen (bijvoorbeeld Nederland).

Lijkt het jou leuk om kaarten te sturen en te ontvangen van over de hele wereld?

Bron: postcrossing, postcrossing.jouwweb

Door: Emma

De tip en de foto's komen van Rosanne en haar blog. Thanks!

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved