Help! Een jonger vriendje

Lifestyle door Redactie

Het lijkt wel een ongeschreven regel, dat je vriendje minimaal een aantal jaar ouder moet zijn dan jij bent of in ieder geval minstens even oud. Een jonger vriendje blijft toch een beetje een taboe. Maar wat nou als je echt super verliefd bent? Moet je het dan maar laten gaan? Een leeftijdsverschil is geen gebroken hart waard.

Je zult toch wel wat opmerkingen krijgen als je een jonger vriendje hebt. Maar kom je thuis met een vriend die veel ouder is, dan hoor je dat ook. Toch kun je er niks aan doen als je verliefd wordt op iemand met een andere leeftijd. Liefde overvalt je en dat zou je niet moeten hoeven opgeven door anderen die het misschien raar vinden. Dit zijn altijd mensen die het zelf nog nooit hebben meegemaakt!

vriendje

Is er een boven of ondergrens voor een vriendje?
Nee, die is er niet. Je moet doen waar je jezelf prettig bij voelt. Als jij jezelf niet prettig voelt door je verliefdheid, omdat je een jongen leuk vindt die jij te jong vindt, dan moet je daar ook niet op ingaan. Heb je een jongen ontmoet waarbij je je prettig voelt, je vlinders in je buik krijgt als je hem ziet en die je helemaal gelukkig maakt? Ga er dan voor! Je kunt het altijd proberen, als het niet werkt merk je dat vanzelf en gaat de verliefd ook snel weer weg.

De opmerkingen
Toch zul je in deze situatie toch af en toe een opmerking te horen krijgen, maar wees niet bang, want alleen jij en je vriend weten hoe de situatie precies zit. Het gaat erom dat jullie met zijn tweetjes gelukkig zijn en dat het voor jullie werkt!

Andere interesses
Als jij en jouw vriend een groot leeftijdsverschil hebben zul je af en toe andere interesses hebben. Het is daarom belangrijk dat jij iemand vindt die matcht op jouw niveau, daar heeft leeftijd niks mee te maken! Sommige mensen zijn heel volwassen op jonge leeftijd en sommigen doen daar veel langer over. Dat maakt niet uit, zolang jullie maar een beetje op hetzelfde niveau zitten. Natuurlijk pas je jezelf daar ook wel een beetje op aan in een relatie. Toch kunnen tegenpolen elkaar ook aantrekken en wie weet verloopt jullie relatie hartstikke goed!

vriendje

Jij bent niet de enige!
Jij bent niet de enige die een jongere vriend leuk vindt, het is namelijk normaal verliefd te worden die jou aantrekt, ongeacht de leeftijd.

“Liefde kent geen leeftijd...”

“Het is je eigen keuze. Ik ben ook bijna 17, mijn vriend ook pas 15. Als jij maar gelukkig bent! Dat is wat telt.”

“Ik val altijd op jongens die wat jonger zijn dan ik en ik trek me ook echt niets aan van mensen die dit raar vinden. Als ik maar gelukkig ben. Kijk er ook zo tegenaan: het gaat tenslotte om jouw geluk.”

“Ik vind het niet raar, als je toch heel veel van diegene houdt?”

“Mijn zus had ook op haar zeventiende een relatie met een jongen van vijftien. Inmiddels zijn ze negen jaar verder en nog steeds heel gelukkig!”

“Ik ben achttien en mijn vriend is zestien. Ik krijg soms ook van me vrienden een opmerkingen, maar ik zeg dan gewoon: ''Ja, en? Wat boeit het nou. Ik baseer mijn relatie niet op leeftijd.''

hearat

Heb jij (ooit) een jonger vriendje (gehad)? En wat vind jij van het hebben van een jonger vriendje?

Quotes van meiden: het Girlscene forum & Girlzforum
Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske