Alledaagse dingen anders gebruiken? 15 tips!

Lifestyle door Redactie

Een lepel, mayonaise en een krant: dit zijn dingen die je waarschijnlijk wel in huis hebt. Natuurlijk weten we allemaal hoe en waarvoor we het moeten gebruiken. Althans.... dat dacht je! Wij hebben vijftien andere manieren waarop je deze doodnormale dingen ook kunt gebruiken.

15 manieren

1. Ken je van die plastic verpakkingen die je met bloed, zweet en tranen pas open krijgt? Dat hoeft niet meer! Gebruik de volgende keer gewoon een blikopener om deze krengen in een handomdraai open te krijgen.

15 manieren

2. Gebruik een kurk om er kleine plantjes in te planten. Lijm een magneet op de kurk en hang 'm op de koelkast!

15 manieren

3. Stel je voor: je hebt een paar vriendinnen over de vloer en jullie willen graag keihard meezingen met jullie nieuwe lievelingsnummer. Enige probleem? Je hebt geen boxjes... No worries, doe je telefoon in een diep schaaltje en zingen maar!

15 manieren

4. Je wilt The Notebook voor de 2343e keer gaan kijken, maar hij doet het niet meer zo goed omdat je de dvd per ongeluk vies hebt gemaakt... Wrijf een banaan op de dvd en voilá! Hij is weer zo goed als nieuw.

15 manieren

5. Vieze tas? Gebruik een kledingroller om al die verloren muntjes, bonnetjes en kruimels van de bodem te halen.

15 manieren

6. Laat die thee met honing maar staan en eet een marshmallow! Dat zal je zere keel helpen. Je kunt marshmallows trouwens ook gebruiken om je tenen te spreiden tijdens het lakken van je teennagels. Stiekem wel een beetje zonde ;-)

15 manieren

7. Oh nee! Je haar is groen van het chloor. Geen zorgen, gebruik aspirines om je haar weer blond te krijgen. Hoe dan? Laat 6 tot 8 aspirines oplossen in een glas warm water, doe dit in je haar en laat het 10 tot 15 minuten zitten. Spoel je haar dan weer uit.

15 manieren

8. Voor als je sterke vriendje even niet in de buurt is: de deksel van een glazen potje kun je er makkelijk afkrijgen met een lepel.

15 manieren

9. Een manicure willen we altijd wel. Helaas moeten we daar ons spaarvarken flink voor omkiepen. Daarom lakken we ze meestal zelf maar. En met deze tip is een French Manicure zo gedaan! Gebruik een elastiekje om het randje te lakken.

15 manieren

10. De nachtmerrie van je moeder: kringen op haar antieke houten tafel! Met deze tip kun je jouw arme moeder geruststellen, de kringen zijn namelijk weg te krijgen met mayonaise.

15 manieren

11. De bloemen die je van je vriendje hebt gekregen wil je natuurlijk zo lang mogelijk op je kamer laten staan. Helaas verleppen ze vaak al na een paar dagen. Maar wist jij dat je met een paar druppels wodka en een theelepel suiker je bloemen een stuk langer kunt laten staan.

15 manieren

12. Het snijden van zachte kaasjes is altijd een lastig karwei. Maar ook hier is een oplossing voor: gebruik tandenflos om de kaasjes snel en gemakkelijk te snijden.

15 manieren

13. Gebruik een badmuts om je schoenen in te doen. Zo blijft je kleding schoon in je koffer!

15 manieren

14. Krijg je een kaars niet aan omdat je er met een lucifer niet bij kan? Gebruik een spaghettistokje!

15 manieren

15. Haast, haast, haast in de ochtend! Die beslagen spiegel na het douchen helpt je niet echt om je make-up op te kunnen doen. Verhelp dit probleem met een föhn.

Welke tip ga jij gebruiken? En mocht jij nog tips hebben, deel ze dan hieronder!

Bron: buzzfeed

Door: Emma