Het huis voor jezelf alleen

Lifestyle door Redactie

Het is vrijdag en eindelijk is het zover, je ouders zijn een nachtje weg en je broertje of zusje slaap bij een vriendje. Dat betekent: jij hebt het huis voor jezelf vanavond! Wat ga je doen? Op de banken springen? Met popcorn gooien of gewoon heel netjes een filmpje kijken?

Joepie! Misschien is het je eerste echte nachtje alleen thuis. Misschien heb je het al een aantal keer eerder meegemaakt. Toch blijft het de vraag: nodig je iemand uit of blijf je lekker alleen.. en wat ga je eigenlijk doen?

Nodig een vriendin uit
Eigenlijk is een avondje alleen thuis helemaal niet gezellig. Vraag of je beste vriendin samen met jou een ‘feestje’ wil komen vieren en ga lekker chocoladekoekjes bakken en een extra romantisch film kijken.. of twee, of drie, of vier! Blijf laat op, ga desnoods helemaal niet naar bed... en klets extra lang over die ene leuke jongen.

pyjama feestje

Hou een feestje!
Oké, nu bedoelen we natuurlijk geen feestje als in de film ‘Project X’, waarin je ziet dat een huis volledig wordt afgebroken, maar nodig een paar van je beste vriendinnen uit om te komen logeren. Laat iedereen wat beautyproducten meenemen en ga elkaars nagels lakken, haar invlechten en geef jezelf eens een heerlijk voetenbad! Blaas vervolgens alle luchtbedden op in de woonkamer en trek je pyjama aan, want het is slumberparty-tijd! Zet een leuke film op en doe leuke spelletjes zoals ‘Doen, durf of de waarheid’.

Toch wel een beetje eng…
Leuk hoor, zo’n avondje alleen. Je kijkt er al weken naar uit en daar zit je dan. Helemaal alleen, niemand om je heen. Hoorde je nou net de deur open gaan? Paniek!

Misschien kon je vriendin niet komen of dacht je dat je liever alleen wilde zijn, het kan toch eng zijn om een avondje helemaal alleen te zijn. Dat is niets om je voor te schamen, het is ook gewoon een beetje raar dat het volle huis leeg is gestroomd en dat jij daar nu alleen zit. Hou jezelf op een avondje alleen bezig met allerlei leuke dingen!

gossip girl

Tips om jezelf bezig te houden tijdens een avondje alleen:
- Kijk series
- Probeer allerlei make-up en haar tutorials op Youtube na te doen
- Lees een leuk boek
- Maak een lookbook door plaatjes te knippen uit allerlei magazines en ga vervolgens door je kledingkast om te kijken of je leuke setjes kunt maken
- Ga lekker schrijven of bloggen en neem eens de tijd om je blog website aan te passen! Heb jij nog geen blog? Dan is dit de avond om een blog te beginnen. Je hebt alle tijd!
- Mest je kast uit, maak foto's en ga de items die je toch niet meer draagt online verkopen (denk aan: Girlscene verkoop topic op het forum & natuurlijk Marktplaats)
- Ga je kamer verbouwen (en opruimen)! Niet letterlijk natuurlijk, maar verschuif eens wat meubels en/of accessoires.

Als je echt bang bent doe dan de deuren op slot en bel even je vader of moeder op, ze stellen je dan al snel gerust want er kan niks gebeuren. Is het echt zo dat je niet kan slapen, wees dan niet bang om even je oma of een ander familielid te bellen. Ze kunnen je binnen no-time ophalen!

scary

Heb jij nog leuke tips voor een avondje alleen thuis zijn?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske