Hoe sla jij jouw crush aan de haak?

Lifestyle door Redactie

Jij en je crush glimlachen en knipogen al weken iedere ochtend naar elkaar, sturen heel veel sms’jes en begluren elkaar stiekem als jullie elkaar aan de andere kant van de aula zien staan. Helemaal verliefd met honderden vlinders in je buik droom je over jullie eerste date. Maar… Hoe vraag je iemand eigenlijk mee uit?

Ja, je bent verliefd en je ziet deze jongen al weken staan. Je wilt heel graag met hem op een date, maar waarom heeft hij jou nog niet gevraagd? Misschien is hij verlegen, vindt hij het net als jou ook een beetje eng of heeft hij gewoon niet door dat je verliefd op hem bent. Je kunt ook gewoon de touwtjes in handen nemen en het zelf doen! Daar houden jongens eigenlijk ook wel van.

date my crush

Schrijf een briefje
Misschien heel cheesy, maar schrijf een leuk briefje die je heel kort maar krachtig houdt. Zet er bijvoorbeeld op: ‘Wil je met mij op een date? X’ of iets anders leuks! Vouw het briefje daarna op en doe het stiekem in zijn jaszak of tas. Let wel op dat het zeker zijn jas is! Het is natuurlijk behoorlijk embarrassing als iemand anders jouw briefje krijgt!

Je kunt er ook voor kiezen jouw naam er niet onder te zetten, zo houdt je het ook spannend voor hem. Dagen zal hij zich afvragen wie het geschreven heeft en als hij dan eindelijk de moed heeft verzameld het jou te vragen (aangezien jullie al wekenlang sms contact hebben) speel je het een beetje koeltjes. Zo draai jij namelijk de rollen om! Al mag je natuurlijk hartstikke blij zijn dat hij denkt dat jij het bent en dat hij niet stiekem nog met vijf andere meiden sms’t ;-)

love note

Vraag het via een sms’je!
Wil jij het liever niet doen via een briefje? Geen probleem, er zijn nog veel meer manieren! Je kunt het bijvoorbeeld vragen via een sms’je. Als je dat niet durft, kun je het een beetje ‘aftasten’. Vraag een beetje op een nonchalante manier iets over daten zoals: ‘Had je gisteren weer eens een date met een van de honderd meisjes die jou allemaal bewonderen ;-)?’ Dan zal hij waarschijnlijk reageren met: ‘Nee hoor, natuurlijk niet’ met, als je geluk hebt nog een: ‘Ik heb alleen oog voor jou!’ erachteraan! Dan weet je zeker dat hij geen nee zal zeggen als je hem mee vraagt op een date, als hij dat zelf al niet doet na zulke sms’jes.

Bel hem!
Een sms’je sturen ook niks voor jou? Bel hem dan met deze vraag. Je kunt eerst met een andere vraag beginnen, zoals: ‘Ik ben mijn sleutel kwijtgeraakt toen ik even met jou ging kletsen in de gang, heb je deze toevallig gevonden?’ Wees niet bang en vraag hem heel subtiel mee op een date of gewoon heel direct.

love
Wees natuurlijk wel voorbereid op een 'Ja' antwoord! Als hij bijvoorbeeld heel enthousiast zegt: 'Ja leuk, wat wil je gaan doen?' dan moet jij natuurlijk wel een antwoord hebben! Wil jij bijvoorbeeld vrijdag naar de film of ga je liever zaterdag lunchen?

Heel direct na school
Eigenlijk is de beste manier om gewoon op hem af te stappen. Dan zie je meteen zijn reactie of kun je het gesprek omdraaien zodat hij jou wel op een date mee moet vragen! Als jij de touwtjes in handen neemt kun je het hem gewoon heel direct vragen. Neem hem even apart of zoek hem op in de fietsenstalling. Zorg er wel voor dat je hem alleen spreekt zodat hij ook niet ‘stoer’ hoeft te doen tegenover zijn vrienden. Je kunt meteen zijn reactie zien op jouw vraag of hij met jou op een date wil.

Je kunt ook de rollen omdraaien en over daten beginnen. Speel een beetje met dit onderwerp en zeg bijvoorbeeld dat je vorige week op date mee bent gevraagd, maar dat liever toch niet wilde omdat je iemand anders op het oog hebt. Misschien krijgt hij nu eindelijk het lef om jou mee op date te vragen!

cheesy

Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren om een jongen mee uit te vragen maar dit zijn de ‘subtielste’. Je kunt natuurlijk ook honderden ballonnen opblazen en hem verassen, een hartjespak aantrekken of een gigantisch knutselwerk maken. Wel een geheel unieke manier om iemand mee uit te vragen, want zoiets heeft hij vast nog nooit meegemaakt ;-)

Hebben jullie nog handige tips om een jongen mee uit te vragen?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske