Lifestyle

Kom uit de kast!

64

Je hebt het weleens op televisie gezien. De beste vriendin van je moeder valt op vrouwen. Maar opeens komt het wel heel erg dichtbij. Terwijl al je vriendinnen praten over jongens, heb jij eigenlijk meer gevoelens voor een meisje... Heel wat vragen worden op je afgevuurd. Ben ik echt lesbisch? Moet ik het vertellen? Waarom ik?

Allereerst moet je weten dat je niet de enige bent! 1 op de 10 jongeren worstelt met homoseksuele gevoelens. Lesbisch zijn is dus absoluut niet raar of iets om je voor te schamen. Toch kan het een verwarrende situatie zijn.

gay

Hoe weet je dat je lesbisch bent?
Als je vaak fantaseert over iemand van hetzelfde geslacht, verliefd wordt op iemand van hetzelfde geslacht en zou willen vrijen met iemand van hetzelfde geslacht, dan is het waarschijnlijk dat je homoseksueel bent.

Er bestaat geen test om aan te tonen dat je homoseksueel bent. De beste manier om erachter te komen is om te experimenteren. Kijk wat je voelt als je met een jongen bent en kijk naar je gevoel als je met een meisje bent. Je gevoel zal je zeggen op wie jij valt. Ook kun jij jezelf de volgende vragen stellen:
- Op wie word ik verliefd?
- Over wie fantaseer ik?
- Met wie zou ik willen vrijen?
- Met wie zou ik een relatie willen hebben?
- Met wie heb ik relaties gehad?
Als je de antwoorden op deze vragen beantwoordt met een meisje, dan is de kans groot dat je lesbisch bent.

Op welke leeftijd ontdekken mensen dat ze homoseksueel zijn?
Verliefdheid en seksuele gevoelens kunnen in de loop van je leven veranderen. Er is dus niet een specifieke leeftijd wanneer je ontdekt op welk geslacht je valt. Sommige meiden weten het van jongs af aan. Ze ontdekken dat ze gevoelens hebben voor de juf of zien iets op televisie waarin ze zichzelf herkennen. Andere mensen doen er jaren over om te kiezen voor hun gevoelens. Ze zijn misschien bang hoe de omgeving erop zal reageren of ze kunnen het zelf moeilijk accepteren. Ook komt het vaak genoeg voor dat een vrouw met een man is getrouwd, maar dat ze halsoverkop verliefd wordt op een andere vrouw. Seksuele voorkeur staat namelijk niet voor iedereen vast. Het kan ook dat je biseksueel bent: je valt op mannen én vrouwen.

gay

Je weet zeker dat je lesbisch bent. Eigenlijk wil je het aan iedereen vertellen. Tijd voor een coming out!

Wat is een coming out?
Coming out betekent er openlijk voor uitkomen dat je lesbische gevoelens hebt. Je zal denken dat je maar één keer een coming out moet doen. Dat is niet waar. Meestal gebeurt het in fases, bijvoorbeeld dat eerst je familie het weet, dan je vrienden en dan op school of werk. Eigenlijk moet je jouw hele leven uit de kast komen. Als je een nieuw baantje hebt bijvoorbeeld, dan zou je het daar ook weer moeten vertellen. Meisjes die op jongens vallen hoeven nooit te vertellen dat ze hetero zijn. Dat komt omdat iedereen er vanuit gaat dat je op jongens valt.

Een coming out is niet verplicht en niet tijdgebonden. Sommige meiden willen niet vertellen dat ze op meisjes vallen, omdat ze dat niet durven of het niet nodig vinden om het te vertellen. Toch is het wel fijn als een paar mensen in je omgeving het weten. Tegenover hen hoef je niet geheimzinnig te doen. Vaak valt er een last van je schouders af. Maar jij bepaalt zelf wanneer je uit de kast komt.

Hoe kun je uit de kast komen tegenover je ouders (of anderen)?
Aan je ouders vertellen dat je op meisje valt is geen makkelijke opgave. Je bent misschien bang hoe ze zullen reageren. Toch is de kans groot dat ze je homoseksualiteit zullen accepteren. Er is geen handleiding hoe je het moet vertellen, maar er zijn wel een paar manieren hoe je het zou kunnen doen:
- Via een gesprek
Je kunt aan je ouders vragen of je even met ze kunt praten na het eten of na de afwas. Op deze manier weten ze dat het om een serieus gesprek gaat. Wachten op het juiste moment werkt niet, want je zal het alleen maar uitstellen. Tijdens het gesprek moet je het vertellen. Het is misschien een drempel, maar dan ben je er ook vanaf. Je hoeft niet per se te zeggen ''Ik ben lesbisch''. Veel meisjes zeggen ''Ik val op vrouwen'', want dat klinkt minder 'heftig'. Als je een vriendinnetje hebt kan het ook zo: ''Julia is geen gewone vriendin van mij''.
- Indirect
Je kunt je gevoelens op een indirecte manier laten merken door een film te gaan kijken met je ouders, of een tijdschrift te laten slingeren. Zo zullen je ouders waarschijnlijk wel weten dat je niet geïnteresseerd bent in een relatie met een jongen.
- Een brief/e-mail
Schrijf je ouders een brief of e-mail om te laten weten dat je op meisjes valt. Dit kan minder eng zijn, omdat je niet onderbroken kan worden en goed na kunt denken over wat je precies tegen hen wil zeggen.
- Iemand meenemen
Het kan zijn dat je tante of beste vriendin het al weet. Het kan helpen om haar erbij te hebben als je het aan je ouders vertelt. Een andere optie is dat zij het nieuws voor jou vertelt.

gay

Welke reacties kun je verwachten?
Blijdschap: Ze zijn blij dat je eindelijk je draai hebt gevonden en nu jezelf kunt zijn.
Neutraal: ''Prima'' of ''Als jij maar gelukkig bent''. Dit is een fijne reactie, want ze beschouwen het als normaal. En dat ben je natuurlijk ook!
Twijfelend: Sommige mensen hebben even de tijd nodig om het nieuws te verwerken. Misschien zijn ze even in shock. Gelukkig trekken de meeste mensen na enige tijd weer bij.
Afwijzing: Hij of zij schrikt zo van het nieuws dat er een gemene opmerking wordt gemaakt. Dit is natuurlijk heel pijnlijk en niet leuk.
Verstoting: Je collega’s praten niet meer met je, jouw klasgenoten negeren je of je ouders zetten je het huis uit. Dit komt gelukkig niet veel voor. Maar als je ermee te maken krijgt, neem dan iemand in vertrouwen en praat over je problemen. 
Geweld: Ook dit komt gelukkig niet vaak voor, maar het kan gebeuren dat iemand reageert met geweld. Zorg in dit geval voor een veilige plek en iemand die je vertrouwt.

Waarom reageren sommige mensen negatief?
Sommige mensen kunnen niet omgaan met het feit dat jij homoseksueel bent. Ze reageren negatief of afwijzend. Dit is natuurlijk hartstikke naar, want dat is geen reactie die je wil. Zo'n reactie kan een reden hebben. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld vooroordelen over homo's en lesbiennes. Ze denken bijvoorbeeld dat het een ziekte is of dat ze alleen met seks bezig zijn. Of ze geloven dat God ze zal straffen.

Soms kun je de vooroordelen veranderen door ze meer informatie te geven. Laat ze bijvoorbeeld een website of een film over homoseksualiteit zien. Onthoud dat het niet aan jou ligt. Het is hun eigen angst. Je moet trots zijn dat jij je eigen keuzes maakt en dat je zo sterk bent om er voor uit te komen. Je bent goed zoals je bent!

gay

Bron: comingoutzone, allesovergay, schooltv

Door: Emma

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

64 reacties

 • 1 jaar geleden Gabriella Scott

  Mijn hart is vol van vreugde en ik weet niet hoe ik Heer Bubuza moet bedanken omdat ze me geholpen heeft mijn vriend terug te halen..Mijn vriend was een rokkenjager en ik probeerde hem tegen bedrog te beschermen, maar hij bleef me bedriegen, het kwam op een bepaald moment dat hij zijn spullen pakte en het huis verliet, ik huilde en riep hem aan de telefoon en smeekte hem om naar huis terug te keren, maar hij weigerde en vertelde me dat hij verder ging Ik kon het hart niet langer verdragen, dus vertelde ik mijn zus alles en ze vertelde me dat Lord Bubuza me kon helpen hem terug te brengen, dus ik nam onmiddellijk contact op met heer Bubuza en vertelde hem mijn situatie en hij vertelde me dat hij me zal helpen en mijn vriend zal terugkomen en smeekt me om hem te vergeven binnen 12 tot 16 uur... Ik deed alles wat Lord Bubuza me vertelde en tot mijn grote verrassing kwam mijn vriend naar me toe en viel op zijn knieën huilend en smeekte me om te vergeven en hem terug te accepteren, eerst dacht ik dat het een grap was maar later besefte ik dat hij serieus was dus ik vergaf hem en sindsdien leven we al jaren gelukkig gelukkig samen.. Heeft u problemen, neem dan contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 518 558 5109 ....!!

 • 3 jaar geleden girls_are_cool

  Super artikel! ik ben zelf afgelopen september uit de kast gekomen voor m'n biseksualiteit. ik ben sinds die dag zo blij en gelukkig.

 • 3 jaar geleden Anique Groenendijk

  Heyy,

  Ik ben nu 15 en ga morgen *oefff* mn coming out dus doen. Want ja ik val nou eenmaal op meisjes, en ik heb een hele goede vriendin, zij is een paar maanden geleden al uit de kast gekomen en ja... gezien het feit dat ik verliefd op haar ben, en zij op mij duurt het niet lang voor we wat hebben. Ik heb een brief geschreven omdat ik het lastig vind om te vertellen (al meerdere keren geprobeerd maar niet gelukt) en omdat ik bang ben dat ik iets vergeet om te vertellen. Ik zou heel graag mijn brief met jullie willen delen, want misschien hebben jullie er wat aan als 'inspiratie'!

  Beste mama & papa,

  Ik weet niet goed hoe ik deze brief eigenlijk moet beginnen, maar het is iets waar ik al een hele tijd mee zit en daarom vraag ik jullie of jullie de hele brief willen lezen, zodra ik er niet bij ben en mij daarna met rust laten en ik zou ook alvast willen vragen of jullie het willen acceptere. Ik heb dit ook al verschillende keren geprobeerd rechtstreeks te vertellen, maar ik kreeg het mijn mond niet uit, zelfs niet als we het erover hadden.

  Ik vind dat ik het nu moet vertellen en er niet nog langer mee moet wachten omdat ik het dan alleen maar lastiger maak voor mezelf. De reden van de brief leg ik later uit, maar ik denk dat jullie nu al weten waar het over gaat.

  Ik ben er dus voor mezelf achter gekomen dat ik eigenlijk meer voor meisjes voel dan voor jongens. Eerst dacht ik dat het gewoon een fase was en dat het wel weer over ging. Maar nu ben ik er achter gekomen dat het geen fase is. Ik was het eerst heel erg aan het ontkennen, maar nu lukt dat gewoon niet meer.

  Ik hoor nou eenmaal bij één van de tien personen van de wereld die niet hetero is.

  Ondertussen heb ik het geaccepteerd. Eerst was het heel moeilijk voor mij om het te accepteren. Maar verliefd worden op een jongen is nou eenmaal niet voor mij weggelegd. Aan de andere kant ben ik wel blij dat ik er nu achter kom en niet pas over tig jaar.

  Ik heb maanden en maanden getwijfeld, soms zelfs gehuild, me heel erg rot gevoeld en een stukje zelfvertrouwen kwijtgeraakt maar inmiddels ook weer teruggekregen anders zou ik deze brief nooit durven geven.

  Op internet heb ik informatie opgezocht en dit heeft me heel erg geholpen. Ik wist natuurlijk al dat ik niet de enige was maar ik wist niet dat één op die tien personen homoseksuele gevoelens heeft. Ik heb ook verhalen gelezen, die hebben me goed gedaan. De verhalen hebben mijn twijfels voor 98% weggenomen en ze hebben me ook heel erg geholpen om deze brief te schrijven. Ik ben natuurlijk niet door al die verhalen lesbi geworden. Ik was het al. Het is namelijk niet iets waar je voor kiest het is nou eenmaal wie je bent.

  Internet was voor mij het middel om andermans verhalen te lezen, over hoe zij hun ‘coming out’ beleefd en gedaan hebben.

  Het klink misschien een beetje raar, maar jullie zijn niet de eerste die het te horen hebben gekregen, ik denk dat daar onze band te sterk voor is, en dat het daardoor te lastig was om het eerst aan jullie te vertellen. Toen ik het aan een paar mensen had verteld een positieve reacties kreeg, kreeg ik daar ook meer zelfvertrouwen van.

  Sinds een paar weken als ze op school voor ‘de grap’ vragen of ik gay ben zeg ik gewoon ‘Ja’ omdat het nou eenmaal zo is. Het is lastiger nu om het te ontkennen dan om gewoon de waarheid tegen iedereen te vertellen. Toen ze het op school vroegen en ik zei ‘Ja’ toen reageerde ze verbaasd en zeiden ze dat ze het niet geloven.

  Ik vind zelf dat ik er nu wel lang genoeg mee heb gewacht, ik wilde het eigenlijk eerder vertellen, maar ik kreeg het er gewoon niet uit. Doordat het zo’n groot stuk van m’n zelfvertrouwen wegnam was het heel lastig om het te vertellen. Ik kom nu dus gewoon uit de kast tegenover jullie. Ik zeg bij deze niet dat ik helemaal niet op jongens val, maar de kans is groter dat ik met een meisje thuis ga komen.

  Ik denk dat jullie je nu afvragen wat ik hier mee wil bereiken. Nou eigenlijk niet zoveel. Behalve dat ik er gewoon open over kan praten.

  Op deze manier, dus via deze brief, kunnen jullie er nog even rustig over nadenken en aan het idee wennen. Ik snap best dat het even wennen is, maar ik kan er zelf ook niks aan doen. Ik maak er vanaf nu geen geheim meer van. Als mensen het vragen kom ik er gewoon voor uit en zal ik het dus niet meer ontkennen.

  Ik hoop, ook aan het eind van deze brief, dat jullie het accepteren. Ik snap dat het misschien moeilijk zal zijn voor jullie om te bedenken dat ik straks met een meisje thuis kom in plaats van met een jongen, maar daar moeten jullie maar gewoon even aan wennen. Maar onthoud; Ik weet het zeker en ik wil het niet meer ontkennen.

  Ik ben blij dat ik deze brief heb geschreven omdat ik nu in ieder gevan niet meer bang hoef te zijn dat ik iets vergeet te zeggen. Ik ben nu ook niet bij de eerste reactie omdat ik daar nog steeds een beetje bang voor ben.

  Één ding is zeker, er is een hele grote last van mijn schouders af nu en daar ben ik blij mee. Ik ben en blijf dezelfde persoon die ik was, alleen wisten jullie een heel belangrijk eigenschap nog niet van mij.

  Dit is de brief die ik heb geschreven, en uitgeprint, morgen ga ik hem geven!!

  Kusjesss

 • 4 jaar geleden laura

  heey meisjex,

  ik snap dat het moeilijk is om uit de kast te komen voor al in jouw geval misschien kun je er met iemand over praten dat je het niet kan / durft te zeggen tegen je ouders i.v.m je geloof/ opvoeding. en dat je ouders de haat hebben aan homo / lesbische mensen. ik zelf denk ook dat ik op meisjes val maar ook op jongens. maar ik durf het ook niet te zeggen tegen mijn ouders. maar misschien is het ook inderdaad nog een beetje te vroeg en het kan misschien een fase zijn. mijn vriendin is wel uit de kast gekomen voor haar ouders en op school een beetje alleen daar wordt je er door gepest dus dat heeft ook al weet invloed op het zeggen dat je lesbische of homo bent.

  veel succes xxx laura

 • 4 jaar geleden Meisjex

  Ik ben met een islamitische opvoeding opgevoed en mijn ouders hebben de haat aan homoseksuelen mensen ik durf daarom niet uit de kast te komen voor mijn ouders ik heb het wel aan mijn zus verteld (Die ik heel erg vertrouw en het heeft belooft niet te zeggen) zei zegt dat ik misschien nog even moet nadenken dat het misschien een fase is zelf weet ik het ook helemaal niet zeker maar ik was wel bang dus ik nam verkering met jongens veel deden we niet soms hand in hand lopen en zelf vond ik dat niet echt fijn ik wil het mijn vriendinnen zeggen alleen ik ben bang dat hun mij ook niet accepteren. heeft iemand hier een oplossing voor want ik heb het echt nodig... Btw. wel leuk stukje

 • 5 jaar geleden xGoneSuddenly

  Okey ik ben denk ik erg laat.

  Toen ik 13 was dacht ik dat ik bi was. Totdat ik echt meer gevoelens kreeg voor meisjes dat ik ontdekte op deze leeftijd, 16.

  En jongens steeds... 'lelijker' te vinden.

  Ik ben dus lesbie.

  Ook kon ik gewoon geen vrienden worden met meisjes omdat ze alleen maar over jongens met sixpacks praten maar ik haat jongens met sixpacks...

  Zelf ben ik meer jongen in m'n hoofd dan meisje en dus kon ik sowiso niet vrienden worden met meisjes.

  Daar heb ik nu gelukkig minder moeite mee aangezien ik steeds meer aardige meiden ontmoet in de paardenwereld waar ik ook helemaal in zit ^u^

  Maar ik heb dus eigelijk geen vriendin die ook lesbie is...

  Of ik weet het nog niet...

  Maar die zoek ik dus!

  Het lijkt me zoooow super geweldig om een vriendin te hebben die ook jongensachtig is, haar eigen stijl heeft en ook lesbie is!

  Niet om dan meteen verkering te nemen maar om eens te praten over hetzelfde.

  Meisjes checken inplaats van jongens checken.

  Ik ben uitgekomen op facebook en opeens was iedereen vet lief!

  Ik had echt niet verwacht dat ik allemaal privé berichten zou krijgen van m'n vrienden die vroegen of het echt was en helemaal trots op me zijn en me accepteren zoals ik ben en nogsteeds heel veel van me houden! Ook kreeg ik veel berichten waarin ze vroegen of m'n moeder het al weet, aangezien zij gays helemaal geweldig vindt zou je denken dat het makkelijk is om uit te komen. Maar nee. Zij weet het niet. En ze wilde allemaal helpen of hun het tegen m'n moeder mochten zeggen enzo echt zo lief like... I wanna hugg them all my entire life!

  Dit is mijn 'little lesbian story' ^u^

  Soow... Hope you'll like it!

 • 5 jaar geleden SoShyMe

  Ik vind het doodnormaal. Ik zelf weet het nog niet ik voel me eigenlijk aangetrokken tot allebei, misschien ben ik bi.. Ik weet het echt niet. Een jongen bij mij op school (in de 3e) is uit de kast gekomen. Bijna zijn hele klas vond het normaal. Ook van hem vind ik het superstoer. Hij staat op de foto met duckface. En dat moet ook zo zijn. Je bent wie je bent en zo mag je ook zijn :$ x

 • 6 jaar geleden xXMainiacxX

  ik heb gevoelens voor een meisje en durf het niet te zeggen en ik denk dat ik lesbisch ben want ik heb altijd al van meisjes gehouden

 • 6 jaar geleden 'SweetLittleAngel

  Soms weet ik het niet meer. Ik ben dol op jongens maar ik fantaseer weleens over meisjes.... Niemand weet t en ik weet het zelf niet wat ik voel of moet voelen. Iemand tips??

 • 6 jaar geleden Stien

  ik val ook op meisjes, maar heeft er ook iemand het gedacht dat het woord 'lesbisch' raar is, ik durf dat niet eens uit te spreken. toen ik uit de kast kwam tegen 2 van mijn vriendinnen, zei ik dat ik op meisjes val. Ik durf en kan lesbisch niet zeggen. help.

 • 6 jaar geleden Desiree

  lang op gewacht, maar eindelijk is er een artikel over homoseksualiteit!

  driewerf hoera! :'D :'D

  Ik ben nu zelf al bijna een jaar samen met mijn vriendin,

  en ik ben zo gelukkig! Ik heb mijn draai helemaal gevonden.

  It gets better!

 • 6 jaar geleden Rosanne

  Mijn zus is lesbisch, daar niks tegen. Ik vind het alleen zo dom om dat zo te zeggen, waarom moet er zo'n onderscheid gemaakt worden tussen hetro of homo? Gaat het er niet gewoon om dat je houdt van iemand en er gelukkig mee bent, maakt niet uit wie het is, wat het is en hoe diegene eruit ziet?

 • 6 jaar geleden intoxication033

  ik val zelf op meisjes en redelijk veel mensen in mijn omgeving weten het, maar zelf vind ik 'uit de kast komen' zo naar klinken, dan moet je zeg maar tegen iedereen die nieuw is in je leven, zeg maar vertellen dat je 'gay' bent. Ik vind dat naar mate diegene intresse toont in je, jou vanzelf leert kennen en er zelf achter komt. en je verteld toch ook niet meteen bij een ontmoeting ''HOI ik ben lesbisch'' niet zo erg gepast. en in je leven duizend keer zeggen dat je gay bent lijkt me ook zo vervelend. dat is dan mijn mening .

  En echt goed dat er eindelijk een artikel is voor meiden die op meiden vallen, want het gaat meestal over leuke-jongens :p?

 • 6 jaar geleden Yussraa

  Om uit de kast te komen is lastig, maar ik loop al een tijdje rond met de vraag hoe ik me ouders moet vertellen dat ik een vriendje heb, ik ben zelf hetero. En wanneer weetje dat je 'er' klaar voor bent? Date tips? xxx

 • 6 jaar geleden Charlotte

  Props voor dit artikel Girlscene! In zo veel gevallen en omgevingen ligt er nog steeds zo'n belachelijk, vooroordelend taboe op en worden homoseksuelen benadeeld in alles wat ze doen. Wat maakt het nou uit of je met een man of met een vrouw gelukkig wilt worden? Als je er zelf maar prettig bij voelt!

 • 6 jaar geleden Farah

  Heel goed artikel! Ik ben zelf lesbisch, heb bijna 2 jaar geleden een leuk meisje ontmoet via girlscene. Ze is nu al bijna 1 jaar mijn vriendin ;D. Aan de meiden die denken dat ze lesbisch/biseksueel zijn. Neem je tijd. En loop niet weg voor jezelf.

 • 6 jaar geleden agnieszka

  Goed artikel !

 • 6 jaar geleden 7Layers

  Ik heb een lesbische tante, dus ik ben er zegmaar mee opgegroeid en ik vind het heel normaal hoor. Ik beschouw haar vriendin ook gewoon als familie.

 • 6 jaar geleden Miamore

  ik ben het met Sequin eens.

 • 6 jaar geleden Miamore

  ik ben het met Sequin eens.

 • 6 jaar geleden Nybor20

  goed artikel... idd vaker doen. Zelf ben ik hetero maar heb wel vriendinnen die bi of lesbi zijn en daar heb ik de grootste lol mee .

  !!als mensen maar hun zelf en gelukkig kunnen zijn!!

 • 6 jaar geleden Lisa

  Goed artikel ik ben zelf hetro maar ik vind dat het altijd over homo's gaat en nooit over lesbish ik vind dat zij ook aandacht mogen krijgen.

 • 6 jaar geleden Tess

  Ik ben blij dat hier ook eens een artikel over verschenen is Enkele ideeën voor volgende artikels: hoe je in contact kan komen met andere holebi's (sites, chatrooms, forum), holebi's in de media, de verschillen/gelijkenissen met hetero's, holebi's vroeger en nu, misschien enkele wetenschappelijke studies en facts?

  Ik kijk er zeker al naar uit!

 • 6 jaar geleden Cheyenne

  Ik ben wel "uit de kast" tegenover mijn familie. Maar ik vind het echt bullshit eigenlijk, zo'n coming out. Hetero vrouwen hoeven toch ook niet aan iedereen uit te leggen dat ze op mannen vallen?

  Op wie of wat ik verliefd wordt zou toch alleen van mij moeten zijn? What the fuck heeft de rest van de wereld daar mee te maken?

  Ik vind het trouwens ook een goed artikel en ik ben blij dat hier nu eindelijk ook over wordt gepraat op Girlscene. Ik zou graag meer willen weten over hoe je als lesbische of biseksuele vrouw andere vrouwen kunt ontmoeten. En meer over hoe vrouwen met elkaar daten. Dat hele coming-out verhaal is nog meer het begin, maar ja.. wat dan? Dat wil ik graag weten.

 • 6 jaar geleden JustmeX

  Goed artikel, fijn dat dit zo aangekaart wordt want het kan veel meiden denk ik toch wel een beetje helpen!

 • 6 jaar geleden Frederieke

  Goed artikel!

  Alleen in de girls heb ik ooit gelezen dat je rond de puberteit ook aan het andere geslacht kan denken en fantaseren. Dat komt door de hormonen en je hoeft helemaal niet op het andere geslacht te vallen daarna. Maar ik denk dat iedereen er wel is over fantaseert, gewoon hoe het zou zijn.

 • 6 jaar geleden 1991

  Super goed artikel, er moeten zeker meer onderwerpen hierover komen!

 • 6 jaar geleden Sequin

  Ik geloof dat ieder mens in wezen biseksueel is, maar sommigen hebben een sterkere voorkeur. Ik merk het aan vriendschappen. Zodra je iemand beter leert kennen, of het nou een man is of een vrouw voel je een hele intense band die je soms kunt verwarren met diepere gevoelens.

 • 6 jaar geleden lianne

  Super dat hier ook aandacht aan wordt gegeven!

  Ik ben zelf lesbisch en ben ruim drie jaar geleden (toen ik zestien was) volledig uit de kast gekomen. Ik heb er zelf geen moeite mee en praat er over. mensen mogen me (bijna) alles vragen. Maar er zijn teveel mensen die nog niet uit de kast zijn of er al wel uit zijn, maar het nog erg moeilijk vinden...

  Laten we er in ieder geval voor zorgen dat het hier een veilige omgeving voor ze is, waar iedereen zichzelf mag zijn!

 • 6 jaar geleden Soepstengel

  Goed artikel! 2 vriendinnen van mij zijn lesbi en ik vind het wel leuk eigenlijk

 • 6 jaar geleden Anne

  Gisteren is een bijles leerlinge van mij uit de kast gekomen. Ik vind het zo stoer van haar: dat ze uitkomt voor wie ze is.

 • 6 jaar geleden Jitske

  He meiden!

  We willen eigenlijk graag nog meer artikelen schrijven over dit onderwerp. Weten jullie goede ideeën voor ons? Lopen jullie ergens tegen aan, hebben jullie vragen, als in: 'Hoe vertel ik mijn ouders dat ik een vriendin heb?'

  Wat denken jullie hiervan?

  Liefs, xx

 • 6 jaar geleden Esmée

  goh ik lees hier al best veel outcomings onder mij. erg goed van jullie. zelf ben ik 95% hetero denk ik. zou er geen problemen mee hebben om te zoenen met een meisje, mits ik d'r ook echt leuk vind. alleen seks met een meisje moet ik niet aan denken.

 • 6 jaar geleden Daniëlle

  Ik heb het van dichtbij meegemaakt. Een hele goede vriendin van mij is een paar jaar terug uit de kast gekomen. Ik heb haar vanaf het begin gesteund, want dit was wel nodig, ik was namelijk de eerste hetero die het van haar wist. Ze had het er heel erg moeilijk mee, met haar ouders en andere vrienden die het niet zouden kunnen accepteren, dit heeft ze toch ook heel erg lang uitgesteld. Haar voorgevoel gaf haar gelijk en van haar ouders moest ze naar de psycholoog en sommige mensen dachten dat ze alleen maar uit de kast kwam omdat onze beste vriend homo was.

 • 6 jaar geleden Julie

  Ik ben zelf hetero, echt, ik vind jongens te leuk hihi, maar ik vind persoonlijk homoseksualiteit normaal en ok

 • 6 jaar geleden AbsolutelyChuffed

  Goed artikel! Ik ben zelf (voor zover ik weet) hetero, maar vind homoseksualiteit iets heel normaals, en eigenlijk is het natuurlijk gewoon slecht dat hier een artikel over gemaakt moet worden. Het is slecht dat het als 'anders' wordt gezien en dat het anders behandeld moet worden. Helaas is het nou eenmaal zo, en dan zijn zulke artikelen gewoon heel goed! Misschien is de volgende stap een artikel over alle seksualiteiten? Je hebt natuurlijk niet alleen hetero, homo en bi. Mensen zien het vaak wel als zo zwart-wit(-grijs), maar het is zo veel ingewikkelder.

 • 6 jaar geleden kopjechino

  Heel goed artikel dit!

 • 6 jaar geleden Manja

  Goed artikel

 • 6 jaar geleden VictoriaJane

  Goede tips en leuk artikel!

  Maar of ik het nu dan ook echt durf te vertellen... naja we zullen zien als het ooit serieus wordt met een meisje MOET ik het eigenlijk wel vertellen.

 • 6 jaar geleden Facepalm

  Wat goed dat jullie hier een artikel over hebben.

 • 6 jaar geleden Bass003

  goed artikel

 • 6 jaar geleden Marceline the Vampire Queen

  Wat fijn dat er ook eens een artikel over dit onderwerp geplaatst is! Ik ben lesbisch en half uit de kast c:

 • 6 jaar geleden fairytaleX

  Wat een goed artikel! Ik heb echt veel respect voor lesbisch. Ik zou zeggen, vertel het gewoon aan je ouders. Ze houden toch van je om wie je bent? Waarom zou je dan niet helemaal jezelf mogen zijn? Het zal even wennen zijn voor ze maar ik geloof er echt in dat ze van je zullen houden om wie je bent. Dat je dan met een meisje thuis komt in plaats van een jongen so be it Succes meiden! <3

 • 6 jaar geleden Lumiere

  Ik ben uit de kast, en ik ben Bi

 • 6 jaar geleden Pindakaasssh

  nog wat tips: als je niet weet of je ouders het wel goed vinden, begin er dan een keer over door een opmerking te maken van 'goh er zit een jongen in mijn klas en die is homo, is dat stom?' of 'huh wat staat daar in de krant? hoezo worden homo's in elkaar getrapt in dat land?!' gewoon een keer over beginnen en kijken hoe je ouders reageren!

  en als je uit de kast wil komen kan je ook gewoon zeggen: 'weetje ik ben verliefd' en dan zeggen je ouders: 'oh oke op wie dan?' en dan jij '*naam van meisje*'

 • 6 jaar geleden Pindakaasssh

  eindelijk wat aandacht hiervoor op girlscene in plaats van al die oh-wat-een-leuke-jongens-verhalen al wist ik alles wat hierin stond natuurlijk allang, ben blij dat dit ook eens een keer aan bod komt ofzo ;p

 • 6 jaar geleden Tessie

  maar ik ben niet lesbisch.

 • 6 jaar geleden Tessie

  alle meiden die hier gewoon zeggen dat ze lesbisch zijn, echt respect voor jullie!!! heel dapper dat jullie het zo vertellen. ik vind het eerlijk gezegd gewoon heel normaal. het is wel makkelijker als je het aan je ouders verteld, of sowieso aan iemand, maar al heel fijn en dapper als je het aan jezelf toe kan geven.

 • 6 jaar geleden bothemiss

  Ik ben ook lesbisch, maar ik heb het tot nu toe alleen nog maar aan mijn nicht verteld die heel fijn reageerde maar ik durf het nog niet aan mijn ouders te vertellen, ik ben best wel bang dat ik het huis uit wordt gezet en ik ben nog best jong (13) dus ik heb niet echt een plek om heen te gaan. ik zou echt willen dat mensen niet zulke grote problemen maken over homoseksualiteit. Zo is het veel moeilijker

 • 6 jaar geleden Writerinheels

  Ik heb nooit op tv gezien dat de vriendin van mijn moeder op vrouwen valt?

 • 6 jaar geleden xIriishh

  Ik bewonder alle meiden/jongens die er open voor uitkomen, echt lefgozers!

  Als iemand er ooit dom op reageert, dan zou ik zeggen: je wordt verliefd op een persoon, niet op een geslacht.

 • 6 jaar geleden SecondMistake

  Supergoed onderwerp en artikel.

  Ik ben ook lesbisch. <3

 • 6 jaar geleden brokenmirror

  Ik ben lesbisch, of ik het ooit zal vertellen? geen idee, we zullen het zien

 • 6 jaar geleden brokenmirror

  Yes !! Wat een geweldig goed artikel <3 love it

 • 6 jaar geleden Dreamer

  Goed artikel Mijn beste vriendin valt op meiden. No problem!

 • 6 jaar geleden agentp

  Supergoed atikel!

 • 6 jaar geleden Hypnagogia

  Ik ben er voor uitgekomen eigenlijk altijd al. Ik heb nooit echt nare reacties gehad..

  tot dit jaar, op school doen ze er zo raar over, dat ik het niet heb verteld.

 • 6 jaar geleden Guapaa

  Heb zelf ook wel eens lesbische gevoelens, maar ben nog nooit écht verliefd op een meisje geweest! Altijd goed om dit soort stukken eens te plaatsen.

 • 6 jaar geleden Myrthe

  ken iemand die gewoon vroeg aan zn ouders; vind je het erg als ik verliefd wordt op jongens? Dat vind ik nog een goede manier om het te vertellen!

  En idd, goed geschreven.

 • 6 jaar geleden karlijn97

  echt supersupertof dat jullie zo'n artikel hebben gemaakt, dat helpt denk ik heel erg aan de acceptatie van ons lesbische meisjes in de wereld! bedankt girlscene!

 • 6 jaar geleden Viev

  ingewikkeld onderwerp.. heb er zelf geen moeite mee, kan ik zelf ook op meisjes vallen? het zou zo maar eens kunnen. de toekomst zal het me leren

  wel een goed geschreven stuk

 1. 1