Help! Ik ben verliefd op mijn leraar

Lifestyle door Redactie

Stel: je zit in de Engelse les, maar je kunt je niet goed concentreren omdat je helemaal wegzwijmelt bij die leuke jongen in de klas. Die leuke lach, die blauwe ogen, die schattige kuiltjes in zijn wangen... Maar opeens betrap jij jezelf erop dat het niet over de jongen naast je gaat, maar over je leraar! Help!

Het is niet raar om verliefd te zijn op een leraar. Mensen zijn vaak aangetrokken tot mensen met autoriteit, status en veel kennis. Een leraar is eigenlijk wel zo'n persoon. Verder lopen jongens over het algemeen wat achter op meisjes, mentaal gezien. Dat is ook een reden waarom het vaker voorkomt dat een meisje met een oudere jongen heeft en een jongen vaker verkering heeft met jonger meisje. Het is dus mogelijk dat jij de jongens uit de klas een beetje kinderachtig vindt en daarom meer aangetrokken bent tot je leraar. Daarnaast breng je veel tijd door met je docent. Je ziet hem meerdere keren per week, je leert dingen van hem en je voelt je bij hem op je gemak. Maar misschien wel de belangrijkste reden waarom sommige meiden op een leraar vallen: je kunt de leraar niet krijgen.

leraar

Het is bekend dat wij ons aangetrokken voelen tot dingen die verboden zijn. Mag je geen tattoo van je ouders? Dan wil je er een! Is een navelpiercing ten strengste verboden? Grote kans dat jij er serieus over na aan het denken bent. Een relatie met je leraar is ook niet toegestaan. Het is daarom extra spannend om toch zo over hem te denken.

Alles wat je voelt is oké. Maar in dit geval is het belangrijk dat je er niks mee doet. Vaak gaat hem om een onschuldige crush. Laat het daarbij. Denk goed na over de gevolgen die het zou hebben als je iets met je leraar zou doen: hij zou zijn baan kwijt kunnen raken en hij zou zelfs gearresteerd kunnen worden! Niet te vergeten dat jij ook flink in de problemen zou kunnen komen. Is dat het allemaal waard?

leraar

Je hebt liefdesverdriet, je bent in de war en je voelt je gekwetst... Deze crush is toch serieuzer dan je dacht. Deze gevoelens voel je omdat je geen controle hebt over de situatie, en je hebt geen uitlaatklep voor je fantasie. Als dit het geval is, dan is het aan te raden om hem te vermijden. Misschien is het zelfs een goed idee om van klas te veranderen, mits dat mogelijk is natuurlijk! Afstand heeft namelijk grote invloed op onze crushes. Als je hem niet meer zoveel ziet is de kans groot dat je verliefdheid voor hem vanzelf weg zal gaan. Zo kun jij je focussen op andere jongens om een leuke en gezonde romance mee te beginnen!

Nogmaals: de gevoelens die je hebt zijn oké en helemaal niet raar. Toch is het echt belangrijk om er niks mee te doen, hoe moeilijk dat ook is. Get out while you can!

leraar

Heb jij wel eens in zo'n situatie gezeten? Wat zou jij adviseren?

Geïnspireerd op het topic 'Verliefd op een leraar...' in het forum, hierin kun je ook verder discussiëren over dit onderwerp.

Bron beeld: weheartit

Door: Emma