Lifestyle

Alle feitjes achter jouw vlinders

Je kent het wel, je bent verliefd! Het liefst schreeuw je het van alle daken, hoe leuk hij is en hoe knap hij er wel niet uitziet. Iedere keer als je hem ziet spelen de vlinders weer in je buik, je krijgt geen hap meer door je keel en je bent zooo gelukkig! Fijn hé, verliefd zijn?

Oké, we kennen de verschijnselen als je verliefd bent. Alle kenmerken zijn allang bij ons bekend. Beetje raar om te weten, maar verliefd kan wetenschappelijk bewezen worden. Zo zijn er een aantal wetenschappelijke feitjes die ervoor kunnen zorgen dat jij verliefd wordt of die in jou afspelen als je verliefd bent.

vlinders

Zo bestaat liefde op het eerste gezicht
Het is een passievolle reactie die je krijgt als jij een hele leuke jongen ziet, dat doet jou denken dat je verliefd bent. Je bent niet verliefd, maar je hersenen laten hormonen en chemicaliën los die jou laten geloven dat je wel verliefd bent.

Wist je dat… de chemicaliën die je hersenen loslaten als je verliefd bent, dezelfde zijn als de chemicaliën die je loslaat als je cocaïne gebruikt? Je kunt dus verslaafd raken aan het idee van verliefd zijn!

Wist je dat… de chemicaliën dus verslavend kunnen zijn? Dit is dus de reden waarom je dus het liefste de hele nacht doorkletst met je lover.

Wist je dat… dat als je verliefd bent adrenaline door je lichaam raast? Dit zorgt dus voor onze blozende wangetjes, knikkende knietjes en een bokkend hart.

verliefdheid

Liefde kan een ware obsessie zijn
Uit een onderzoek blijkt dat mensen last hebben van verschijnselen van een dwangneurose bij de eerste maanden van hun verliefdheid. Verliefdheid kan dus worden gezien als een obsessie. Gelukkig neemt dit na loop van tijd af!

Liefde als oppepper
Zo kun jij je vriendje dus als ‘oppepper’ gebruiken. Neem een foto van hem mee in je portemonnee. Als je dan even niet zo lekker in je vel zit, dan kijk je gewoon even naar zijn foto en je krijgt dat euforische gevoel terug. Wat werkt liefde toch raar hé?

Liefde is een mythe
Zo is er ook een mythe over liefde: De mythe van Aristophanes. “De oermens verenigde volgens dit verhaal beide geslachten. Maar toen zij in hun overmoed de goden bedreigden, sneed Zeus de mens in tweeën. Sindsdien zijn wij allen op zoek naar een wederhelft. Het verlangen met de partner te versmelten, is de kern van de liefde.”

vlinders

Ben jij ook zo ontzettend verliefd geweest?

Bron: Vrouwenonline.nl, Feromonenx.nl & Intermediair.nl

Door: Jitske

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved