Winter-apps!

Lifestyle door Redactie

De overgang van de zomer naar de winter is groot. We wisselen onze shortjes in voor spijkerbroeken en in plaats van een luchtig topje dragen we nu een dikke trui. Niet alleen wij passen ons aan, maar ook de apps! Er bestaan namelijk apps die speciaal ontwikkeld zijn voor in de winter. Ben je benieuwd welke? Kijk dan maar mee!

Winter Wake-up

winter

winter

Deze app maakt je vroeger wakker als het vriest of sneeuwt.

Het werkt heel simpel: je stelt net zoals bij een gewone wekker in hoe laat je wil opstaan, en vervolgens vertel je de app hoeveel vroeger het alarm af moet gaan bij winterweer (hierbij onderscheiden ze vrieskou en sneeuw). Terwijl je slaapt houdt de app de weerkaarten in de gaten.

Grappig: je kunt ook instellen dat de app je niet wakker maakt als het winterse weer is aangebroken. Je kunt dan ''Don't bother to wake me up if the weather's too bad. I'll work on Saturday." aanvinken.

De Winter Wake-up app geeft je genoeg tijd om je voor te bereiden op vrieskou of sneeuw. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een trein eerder nemen of de autoruiten krabben. Handig!

De app voor zowel Android als iPhone te downloaden.

Sneeuwhoogte+

winter

Ga jij op wintersport? Dan is Sneeuwhoogte+ echt iets voor jou! Deze app heeft real-time sneeuwhoogte informatie uit het skigebied, sneeuwverwachtingen, pistekaarten en webcams. Je kunt ook meerdere bestemmingen toevoegen aan een favorietenlijstje. Met Sneeuwhoogte + ben je als eerste op de hoogte wanneer er sneeuw valt in jouw favoriete skigebied, je krijgt dan een waarschuwing. Daarnaast kun je ook doorgeven aan de rest van Nederland hoe de condities echt zijn door een foto te maken en te vertellen hoe de sneeuw is. Heel handig dus!

Deze app is voor zowel Android als iPhone te downloaden.

Winter Survival Kit

winter

Gestrand in een sneeuwstorm met de auto? Geen probleem, want deze app kan je huidige locatie vinden, 112 bellen, je familie en vrienden waarschuwen, en de Winter Survival Kit geeft aan hoe lang de motor nog warm kan blijven en hoe je monoxidevergiftiging kan voorkomen. Heel handig (en veilig) dus!

Deze app is voor zowel Android als iPhone te downloaden.

Vertragingsapp

winter

Vertraging door het winterse weer? Heel vervelend natuurlijk, maar met deze app heb je in ieder geval wat te doen. In deze app vind je namelijk een verzameling korte verhalen en boekfragmenten. Je kunt kiezen uit verhalen met een leestijd van 5, 10, 15 tot 60 minuten.

Deze app is alleen voor iPhone te downloaden en kost €2,99.

Koffie

winter

Zit jij ook altijd zo te koukleumen in de winter? Warm lekker op met een kop koffie! Niet zo'n vies bakkie uit een automaat, maar een echt kopje koffie die met liefde is gemaakt door een barista. Deze app vindt jouw perfecte opwarm-spot bij jou in de buurt.

Deze app is alleen voor iPhone te downloaden.

Ga jij een van deze apps dowloaden?

Bron: standaard, techmaso, itunes, vertragingsapp, koffie-app

Door: Emma