Wist je dat... herfst & winter editie!

Lifestyle door Redactie

Er zijn allerlei dingen op deze wereld die wel heel raar zijn of waar wij nog nooit van hebben gehoord en soms doen mensen uitspraken en denk je: "Huh, dat wist ik niet?!". Nee, sommige dingen willen wij ook helemaal niet weten, maar er zijn heel veel leuke en interessante feitjes die wij wel willen weten!

Wist je namelijk dat...

… het jaar eigenlijk in twee seizoenen was verdeeld, namelijk de zomer en de winter? Gelukkig hebben we nu vier seizoenen om te shoppen!

… het ongeveer 195 uur regent of sneeuwt in december, januari en februari? WOW!

regen
Als ik hem dan in de regen tegenkom, maakt me dat niet zoveel meer uit ;-)

… mensen die in de herfst geboren zijn gemiddeld zes maanden langer leven? De zwangere vrouwen eten namelijk in de zomer meer verse groenten en fruit, wat een positief effect heeft op de baby!

… een telefoon voor een loopneus kan zorgen? Op een telefoon zitten namelijk veel bacillen van alle mensen die het vasthouden!

… je niet verkouden wordt als je met nat haar naar buiten gaat? Dat heeft als het goed is geen effect op je gezondheid! Hmmm, dit weten we niet 100% zeker!

… we in de winter meer behoefte hebben aan slaap? Ja, dat wisten we *gaap*. Dat komt door de lengte van de donkere avonden.

slaap

… de winter somber maakt? Dat komt door het gebrek aan zonlicht. Zorg dus voor een halfuurtje daglicht per dag, daar voel je jezelf stukken beter van!

… de herfst een spinnenseizoen is? Ze waren er al een hele tijd, ze zijn alleen volwassen geworden en we zien ze nu beter zitten. Iek!

… herfst een moeilijk rijmwoord is? Probeer maar eens iets te rijmen met dit woord! Eeeh, klerfst, bederfst?

… je blauwe lippen krijgt van de kou? Dat is omdat, als je het heel erg koud hebt, je lichaam dan extra moeite moet doen om de belangrijke organen warm te houden! Zo ontstaan dus ook blauwe vingers en tenen.

uggs

... het weer tijd is voor Uggs? Yaay!

… het op dit moment goed weer is aan de andere kant van de aarde? In Australië is het lente als wij herfst hebben en zomer als wij winter hebben. Oneerlijk!

Ken jij nog meer wist-je-dat'jes?

Bron: Plazilla.com, dier-en-natuur.info.nu & seniorennet.be

Bron beeld: weheartit

Door: Jitske