Grenzeloos verliefd #2

Lifestyle door Redactie

Hand in hand lopen jullie op het strand, helemaal vol geluk kijken jullie elkaar aan. Vlinders fladderen in je buik en het liefst ga je nooit meer naar huis. Helaas eindigt de vakantie en je zult toch echt terug naar Nederland moeten, want daar is op dit moment je leven, toch? Deze rubriek gaat over meiden waarbij hun geliefde in het buitenland woont.

Mijn grote liefde woont pas sinds juni in het buitenland, in Oxford om precies te zijn. Hij studeert daar tot en met oktober 2013 voor zijn pilotenopleiding. Inmiddels zijn wij al drie jaar samen, dus we hebben al heel veel samen meegemaakt. Als voorbereidingen hebben we alle mogelijke scenario’s uitgebreid doorgenomen. De scenario’s waren echt variërend van het uitgaan van onze relatie tot de manieren hoe we contact gaan houden.

grenzeloos verliefd

Hierdoor waren we allebei goed voorbereid, tenminste dat dachten we. Het is maar een jaar, toch? Dan breekt toch die laatste maand aan, de maand voordat hij vertrekt, en dan loopt alles als een lopende band. Nog even wat regelen en dan is het zover… Ik heb me echt geprobeerd sterk te houden als iemand mij naar mijn gevoel vroeg. Terwijl ik eigenlijk alleen maar verlangde naar quality time, gewoon nog even samen.

De dag van vertrek was een ramp, ik liep de hele dag met een brok in mijn maag rond. Hij vertrok al rond 10.30 uur ’s ochtends. Terwijl de laatste spullen werden gepakt, alles nog drie keer werd gecheckt toch op naar Schiphol. Hij om zijn droom na te jagen en ik om afscheid te nemen van de liefde van mijn leven.

Maar ach, als ik nu terugkijk op de afgelopen 3,5 maand valt het mij allemaal reuze mee. Ik heb hem in augustus bezocht in Oxford en hij mij begin september voor een weekendje. Binnenkort komt hij voor twee weken naar huis! Persoonlijk denk ik dat het zwaarder wordt als hij voor het praktijkgedeelte (lees: leren vliegen) in Phoenix, USA zit. Dan is contact houden niet meer zo makkelijk als nu. Nu heeft hij Wi-Fi dus kan hij WhatsAppen wanneer hij wilt en voor Skype is het maar een uur tijdsverschil. Dat zal daar wel anders zijn met acht á negen uur tijdsverschil.

grenzeloos verliefd

Als tip wil ik meegeven aan alle meiden die weten dat hun grote liefde op korte termijn (tijdelijk of voorgoed) naar het buitenland vertrekt: bedenk dan dat jij, uitgezonderd de eerste periode snikkend en snotterend op je kamer zal terugtrekken, ook gewoon je leven zal leiden. Je zal gewoon naar school moeten, eventueel werken en afspreken met je vriendinnen. Iedere avond staat er (hopelijk) wel iemand bij je op de stoep om je op te beuren (extra fijn voor in de eerste week). 

Om je grote liefde te spreken is het bijzonder leuk, om ernaar uit te kijken en alles te bespreken. Uiteraard vertrouw elkaar altijd! Je bent immers zover bij elkaar vandaan... Je moet je dus wel overgeven aan de situatie, dus geloof alles wat je grote liefde jou vertelt. Waarschijnlijk zal het niet altijd rozengeur en maneschijn zijn maar steun elkaar altijd!

Als ik het moeilijk heb of ik denk man doe eens normaal, denk ik altijd aan mijn favoriete stukje uit de film The Vow:

“I promise to never forget that this is a once in a lifetime love. I vow to love you. And no matter what challenges might carry us apart, we will always find a way back to each other.”

grenzeloos verliefd

Ben jij ook grenzeloos verliefd?

Heb jij jouw geliefde ook in het buitenland zitten en zou je dat graag met ons willen delen? Stuur dan jouw verhaal in een word-bestandje (van maximaal 1 A4-tje) op naar stage@girlscene.nl o.v.v. 'Grenzeloos verliefd'. Wie weet zie jij dan net als Mandy jouw verhaal op Girlscene verschijnen!

Door: Amanda