Lifestyle

What to do met jaloezie?

Je jaloers voelen is niet leuk. Helaas voelt iedereen zich wel eens zo. Of je nou jaloers bent op dat meisje die met je crush flirt, of op je zus die de mooiste kleding heeft of op dat meisje met het perfecte haar. Een ding is zeker: je wil gewoon dat het jaloerse gevoel weggaat!

Jaloezie in een relatie

jaloers

Cupido heeft geschoten en jij hebt iemand gevonden waar jouw hartje sneller van gaat kloppen. Go you! Je vindt alles leuk aan jouw vriendje, zijn mooie haar, zijn prachtige ogen... Maar waarom praat hij tegen haar? En wie is die blonde meid naar wie hij kijkt op Facebook? En waarom gaat hij zoveel om met zijn beste vriendin?

En daar is het. Jaloezie. Het overkomt iedereen, maar er is gelukkig wat aan te doen. Jaloezie kan verwarrend zijn. Het is namelijk moeilijk om de lijn te trekken tussen wanneer je gezond jaloers bent en wanneer het een beetje too much wordt... Het is normaal om je een tikkeltje 'obsessief' te voelen als het om je vriendje gaat. Maar we moeten oppassen hoe we met 'the green eyed monster' omgaan. Daarom wat tips hoe je kan voorkomen dat je the jealous girlfriend wordt.

jaloers

1. Geloof in jezelf
Het is niet gek dat je crush jou ook leuk vindt. Je bent namelijk hartstikke leuk! En het wordt tijd dat jij dat weet.

2. Vertrouw je vriendje
Een van de belangrijkste dingen in een relatie is vertrouwen. Waarschijnlijk heb jij goed nagedacht over aan wie jij jouw hartje hebt toevertrouwd. Denk daar maar aan als je je een beetje jaloers voelt.

3. Praat!
Nog een belangrijk element van een goede relatie: praten! Als je vriendje iets doet wat jij niet fijn of leuk vindt, wees niet bang om het te zeggen. Het is normaal en gezond om vragen te stellen. Het is NIET gezond om je steeds zorgen te maken of hij vreemdgaat. Als je jouw vriendje echt niet vertrouwt, dan is de kans groot dat de relatie het toch niet overleeft.

4. Probeer niet te 'stalken'
Constant op je vriendjes Twitter of Facebook kijken is niet gezond. Een relatie hebben betekent niet dat je de detective moet uithangen. Als jij het gevoel hebt dat je alles moet controleren wat hij doet, dan is er iets mis.

Al met al: jaloezie is niet leuk, jij wordt gek van dat gevoel en je vriendje wordt waarschijnlijk gek van jou. Onthoud dat zelfverzekerde girls ook de leukste meisjes zijn!

Jaloers op een vriendin

jaloers

Het lijkt soms alsof je vriendin alles meezit en bij jou alles tegenzit. Dat je dan gefrustreerd bent, is begrijpelijk en normaal. Iedereen is jaloers op iemand op een moment in hun leven. Maar je hebt een keuze: je focussen op de jaloezie en het erger laten worden, of het gevoel opzij zetten.

jaloers

1. Niemand is perfect
Ook al lijkt het dat je vriendin alles heeft, dat is echt niet zo. Misschien is zij ook jaloers op jou. Elk mens heeft wel iets waar hij of zij onzeker over is, ook al komt dat misschien niet zo over. Niemand is perfect.

2. Probeer niet te vergelijken
Het is geen goed idee om jezelf te vergelijken met een vriendin, of eigenlijk met wie dan ook. Jezelf vergelijken is niet erg nuttig want iedereen heeft zulke andere omstandigheden in zijn leven. Probeer dit dus niet te doen!

3. Waardeer jezelf!
Je vindt je vriendin aardig, slim en mooi, maar dat betekent niet dat jij dat ook niet bent! Wat jij ook van jezelf vindt, waarschijnlijk ben jij de enige die er zo over jou denkt. Misschien denk je dat jouw vriendin er veel beter uitziet in dat jurkje, maar andere mensen kunnen er totaal anders over denken!

4. En ook hier: praat!
Het voelt misschien een beetje raar, maar het kan goed zijn om je vriendin te vertellen hoe jij je voelt. Waarschijnlijk lucht het heel erg op om te vertellen dat je soms een beetje jaloers bent. Misschien kom je er wel achter dat zij wel eens jaloers op jou is! En eerlijk is eerlijk: dat geeft ons toch een beetje zelfvertrouwen.

Wat je ook doet, onthoud dat iedereen andere kwaliteiten en meningen heeft, en dat elk mens uniek is!

jaloers

Ben jij wel eens jaloers?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma

Bedankt voor de tip, Nadia!

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved