'Stouter' & gelukkiger de liefde door!

Lifestyle door Redactie

Liefde is af en toe een groot raadsel. Het ene moment ben je nog druk met school bezig en spreek je vaak met je vriendinnen af, het volgende moment kom je hem tegen... Spontaan ben je een compleet ander persoon en kun je alleen nog maar aan hem denken. Liefde doet rare dingen met je. Uit onderzoek blijkt dat we zijn veranderd in relaties de afgelopen jaren. We zijn nu veel 'stouter' en gelukkiger!

Proud to be stout
De helft van alle Nederlandse meiden is stout! Stout als in een beetje plagerig, flirterig maar ook vooral lekker jezelf zijn.

Stout zijn is een houding waarmee jij in het leven staat. Je trekt je stoute schoenen aan om compleet uit je comfort zone te stappen. Dit voelt spannend en tegelijkertijd leuk om iets te doen wat je normaal helemaal niet doet!

Eigenlijk hoeft stout niet eens seksueel stout te zijn, maar de meeste meiden zien het meer als zichzelf kunnen zijn. Hun vrolijke, plagerige, lacherige zelf. Doe gewoon eens een keertje gek en verras jezelf! Flirt met die leuke jongen die je altijd in de bus tegen komt, niet zodat je ermee af hoeft te spreken, maar gewoon omdat het kan!

stout

Hoe flirt jij met een onbekende jongen?
Jongens die we niet kennen zijn mysterieus en soms toch wel een tikkeltje leuker dan de jongens de we wel kennen. Daarom is het leuk om gewoon eens een keer uit je comfort zonete stappen en hem eens een knipoog te geven. Neem zelf de touwtjes in handen en zie wat er gebeurt! Misschien maak je hem wel ineens heel verlegen ;-)

Zo houden jongens er ook van als je ze complimenteert over hun outfit. Ze vinden het leuk om iets te dragen wat jij cool vindt. Begin nooit over zijn ogen, dat vinden ze creepy! Wat nog beter werkt is als jij nonchalant begint met een vraag: 'Sorry maar heb je even een zakdoekje?' Je moet dan natuurlijk niet hard en oncharmant je neus gaan snuiten, maar je hebt dan wel zijn aandacht!

Vind je het toch eng om zomaar iets tegen hem te zeggen? Ga dan gewoon naast hem zitten. Misschien spreekt hij jou wel aan!

stout

Gelukkiger!
Door al de veranderingen in de relaties zijn de Nederlandse meiden ook veel gelukkiger vergeleken tientallen jaren geleden. Er is dan ook ontzettend veel veranderd. Tijdens de tijd van je opa en oma was het echt not done om te flirten met elkaar en moest je vaak eerst trouwen voordat je elkaar pas goed leerde kennen. Zo konden de vrouwen nadat ze trouwden ook niet nog een drankje drinken in de kroeg, maar moesten ze altijd letten op de kinderen.

Gelukkig zijn er veel dingen veranderd en zijn we over het algemeen veel gelukkiger dan vroeger. Vooral omdat we onze eigen partners mogen kiezen, een hoop fouten mogen maken (denk aan dat vre-se-lijk-e vriendje van twee jaar geleden) en gewoon onszelf mogen zijn.

Maar, wat zoekt een jongen nou eigenlijk?
Heel simpel, een jongen zoekt comfort, 'lust' en een maatje. Jongens doen af en toe wel heel stoer, maar als het op meiden aankomt willen ze altijd iemand waarop ze kunnen vertrouwen. Iemand die voor hun klaarstaat wanneer ze het nodig hebben, iemand waarmee ze kunnen praten.

Zo is uit onderzoek gebleken dat mannen vaak vrouwen daten die op hun moeder lijken! O-m-g... Gelukkig is dit een compliment omdat ze eigenlijk dezelfde steun zoeken. Ze zoeken onbewust iemand met ongeveer hetzelfde karakter zodat ze weten dat hij je kan vertrouwen. Raar, maar waar!

Jongens zoeken niet alleen iemand die erg gezellig is, maar ook waarmee ze hun interesses kunnen delen. Ze houden van dezelfde humor en vinden het fijn als jij gewoon jezelf durf te zijn.

stout

Nu jij weet wat jongens zoeken, kruip in die 'stoute' rol en doe eens gek. Stap eens volledig uit je comfort zone! Spreek met je vriendinnen af allemaal iets geks te doen, dan heb je een hoop te lachen aan het einde van de dag ;-)

Ben jij ook proud to be stout?

Bron: Onderzoek van Lifestylebureau Proud to be stout, Vrouwonline.nl, Nu.nl & Viva.nl
Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske