Creatief met... krijtbordverf

Lifestyle door Redactie

Krijtborden zijn al lang niet meer alleen voor de leraar om sommen op uit te leggen en huiswerk op te geven. Krijtborden koop je ook allang niet meer kant en klaar bij de Blokker of Xenos. Nee, krijtborden maak je anno 2012 gewoon zelf. Met een blikje krijtbordverf maak jij van je huis een compleet krijtbord.

Wat dacht jij van een levensgrote kalender in de gang thuis? Of een boodschappenlijstje in de keuken? Een inspiratiewand op de muur van je slaapkamer? Met een likje krijtbordverf heb je die in een mum van tijd gecreëerd. Hoe je dat precies doet?

1. Zorg dat de muur die je wilt gaan verven helemaal glad is. Het is geen goed idee om de krijtbordverf over een bewerkt behangetje aan te brengen. Het is het best om spiegelglad behang te hebben.

2. Plak het stuk dat je voor het krijtbord wilt gebruiken af met schilderstape.

3. Breng het eerste laagje verf aan met de verfroller.

4. Laat de verf drogen en breng nog een laagje aan. Waarschijnlijk zal je dit nog eens moeten herhalen en nog een derde laagje aan moeten brengen.

5. En dan... ben je KLAAR!

Inspiratie nodig voor jouw krijtbord..


Krijtbord inspiratie

Krijtbord inspiratie

Krijtbord inspiratie

Krijtbord inspiratie

Krijtbord inspiratie

Krijtbord inspiratie

Krijtbord inspiratie

Een ander leuk idee vonden we op een van onze favoriete knutselblogs "A Beautiful Mess" potjes met krijtbord etiketten..

Krijtbord inspiratie

Pak je verfkwasten en bewerk stickerpapier met krijtbordverf! Even goed laten drogen en plakken maar! Super origineel en handig. Krijgt het bakje een andere bestemming? Veeg het krijt uit en schrijf er iets anders op. Vinden wij HEEL erg leuk!

Hebben jullie de verfspullen al ingeslagen? Welk muurtje moet er bij jou aan geloven? Of ga je voor de krijtbord etiketten?

Bron: Pinterest & A Beautiful Mess

Door Annemerel