Zo maak jij jouw ouders blij!

Lifestyle door Redactie

Dat je van je ouders houdt spreekt voor zich. Maar toch kun je ze soms wel achter het behang plakken. Je weet dat het goed bedoeld is, maar die regels zijn soms zo vervelend! Omdat je soms wel eens de regels breekt en tegen ze snauwt, wil je wat leuks voor je lieve papa en mama doen. Met deze tips zal jij binnen no-time weer de ideale dochter zijn (en misschien laten ze je dan wel naar dat feestje gaan).

Verras ze met een diner

diner

'Liefde gaat door de maag' zeggen ze ook wel. Wij beamen dit gezegde en raden aan om een dinertje voor je ouders te organiseren. Je hoeft echt geen chefkok te zijn, het maakt je ouders waarschijnlijk niet uit wat jij op tafel zet. Maak zelf een pizza met een simpele salade. Dek de tafel en steek de kaarsjes aan voor een gezellige sfeer. Zorg dat het eten klaar is als ze uit hun werk komen en tadaaaa! Je ouders zullen versteld staan dat jij dit voor ze hebt gedaan. Wat een lieve dochter hebben ze toch!

Ruim je spullen op

kamer

Klinkt simpel he? Dat is het ook Zet je afwas meteen in de vaatwasser, maak je bed op, doe de dop op de tandpasta, gooi je vuile was meteen in de wasmand, leg je tijdschriften op een stapel in plaats van overal door je kamer... Als je deze dingen meteen doen kost het maar 5 seconden en je ouders zullen er erg blij mee zijn. Zo zien ze dat jij een voorbeeldige dochter bent!

Zeg dankjewel

dank

Zeg een snelle 'dankjewel' als je pappie of je mammie iets voor je doen. En bedank netjes als je moeder wil dat je jouw spreekbeurt voor de hele familie voordraagt. Je ouders zullen het er waarderen als jij aardig blijft en ze niet afkapt met een snauwerige 'NEE'. Opeens vinden ze hun dochter toch wel oud genoeg voor dat feestje...

Breng wat tijd door met je ouders

shop

We weten dat het natuurlijk veel leuker is om met je BFF of je vriendje te chillen, maar je ouders zullen het heel leuk vinden als jij ook een keertje met hen hangt. Kijk samen naar een tv-programma of ga met je moeder naar het winkelcentrum. Dit maakt je ouders niet alleen blij, het zal jullie ook hechter maken. En dat betekent hopelijk ook minder ruzie.

Vraag ze over hun schooljaren

foto

Zit jij op de middelbare school? Of studeer jij al? Vraag ze naar hun ervaringen! Waarschijnlijk zijn er veel dingen die jij niet over je ouders weet. Misschien hebben ze wel een hele doos vol met foto's en ontdek je opeens dat je vader ooit een snor heeft gehad, en dat je moeder met een gênant kort kapsel haar studiejaren doorbracht. Het zal vast en zeker een lachfestijn worden, vol met verrassingen. Leuk voor jou en je ouders!

Geef ze eens een compliment

foto

Zeg dat je moeder er hartstikke leuk uitziet in dat jurkje en zeg tegen je vader dat jij zijn grapje heel leuk vond. Waarschijnlijk complimenteer jij jouw ouders niet zo vaak als je zou willen. Breng daar verandering in! Je ouders zullen zich er heel fijn door voelen, vooral omdat het van hun eigen lieve dochter komt!

Vertel ze over je dag

foto

'Hoe was het op school vandaag' Zucht... die vraag die elke moeder elke dag weer stelt. Maar er is een reden dat ze het altijd vraagt, ze wil het echt weten! Je hoeft echt niet uren over je dag te vertellen, het hoeft maar twee minuutjes te duren. Vertel welke cijfers je hebt terug gekregen, hoe de nieuwe leraar was, dat je had gescoord tijdens gym... Deze kleine weetjes zal je ouders hartstikke blij maken en het is binnen no-time gepiept!

Hoe maak jij jouw ouders blij?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma