Lifestyle

De eerste keer…

72

Helemaal verliefd heb jij alweer een tijdje een vriend. Jullie hebben al gezoend, maar willen toch graag wel een stapje verder. Samen zijn jullie klaar voor de eerste keer… De eerste keer seks. Maar, hoe begin je hiermee en doet het pijn? Speciaal voor jou alle intieme informatie op een rijtje.

De eerste keer is altijd ontzettend spannend. De meeste meiden beleven hun eerste keer met een vriendje waarmee ze al een lange tijd verkering hebben, zodat ze deze ervaring kunnen delen met iemand ze vertrouwen. Dat is heel belangrijk, je moet je namelijk goed op je gemak voelen en kunnen aangeven als jij je er niet prettig bij voelt. Daarom is het ook fijn om er veel over te praten met jouw vriendje.

Weetjes en feitjes over de eerste keer
De gemiddelde leeftijd dat meiden de eerste keer met iemand naar bed gaan is zestien of zeventien. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat als jij al achttien bent je seks moet hebben. Het is alleen maar een gemiddelde leeftijd. Sommige meiden zijn er eerder bij en sommige meiden wat later.

Praat van te voren
Ben jij klaar voor je eerste keer? Geef dit dan aan bij je vriendje, waarschijnlijk gaat dit ‘automatisch’ en voelen jullie al bij elkaar aan dat jullie er klaar voor zijn. Jullie kunnen praten over het feit waar jij jezelf het meeste op je gemak voelt om het te doen. Zorg in ieder geval dat jullie alle tijd en vrijheid hebben als het gebeurt en niet dat jullie voor een ‘verrassing’ komen te staan en dat je moeder opeens met koekjes binnenkomt.

Het is ook belangrijk om te weten of jouw vriend al ervaring heeft. Misschien heeft hij al eerder seks gehad. Het is belangrijk om elkaar te leren kennen en het is ook helemaal niet vreemd om te vragen met hoeveel meisjes hij al naar bed is geweest.

Ondanks dat er veel over gepraat kan worden, gebeuren de eerste keren toch ‘onverwacht’. Natuurlijk geef je van tevoren aan dat jij er klaar voor bent, maar je zult dit nooit kunnen plannen. Als jij aan je vriend vraagt of hij voor de eerste keer blijft slapen, betekent dat ook niet dat het dan gaat gebeuren. Als jullie het plannen komen er zenuwen bij kijken en heb je het gevoel dat het ‘moet’. Daarom gebeuren de eerste keren meestal ongepland. Jullie zijn aan het zoenen en opeens krijg je er ‘zin’ in. Als het op dat moment gewoon heel erg goed voelt zal het waarschijnlijk dan gebeuren.

De belangrijkste vraag is: 'Weet je wat je wel en wat je niet wilt?’

Het gevoel, ben jij er klaar voor?
Merk jij dat je vriend er al wel klaar voor is, maar twijfel jij zelf nog? Zeg dat dan eerlijk. Begin pas aan je eerste keer als je er echt klaar voor bent, niet omdat hij dat graag wil. Als hij je ‘dwingt’ eerder seks te hebben dan jij wilt, heb je kans dat de eerste keer pijn gaat doen. Simpelweg omdat jij er gewoon nog niet klaar voor bent. Luister daarom goed naar je lichaam en zeg eerlijk tegen je vriend dat je liever nog heel eventjes wil wachten.

Maar hoe voelt het nou om er klaar voor te zijn? Eigenlijk is dat niet echt een gevoel dat je daadwerkelijk voelt, maar het zijn meer de gedachtes van: ‘Ja, ik wil graag een stapje verder met jou’ en het feit dat je er ‘zin’ in krijgt.

‘Niet de verliefdheid maakt een relatie succesvol, maar wat daaronder ligt: Liefde, vertrouwen en veiligheid.’

Leer elkaar kennen
Meestal gaan voor de eerste keer wat andere intieme activiteiten vooraf. Dat is juist fijn omdat je elkaar leert kennen. Zo raak je met elkaar vertrouwd. Ben jij nog een beetje onzeker? Dan kun je hier even kijken hoe alles in zijn werk gaat.

Anticonceptie
Als jij klaar bent om voor de eerste keer seks te hebben, denk dan eerst na over anticonceptie. Ben je al aan de pil? Wil je graag aan de pil? Zo ja, zorg dan dat je bij je moeder aangeeft dat jij graag aan de pil wilt. Je hoeft natuurlijk niet uit te leggen dat jij graag een stapje verder wil, maar het is gewoon heel normaal om aan de pil te gaan. Vooral als je al een vriendje hebt.

Zorg dat als het zover is, je vriend ook een condoom bij heeft. Dit beschermt jullie extra tegen een zwangerschap, maar helpt ook soa’s te voorkomen. Misschien heeft je vriend namelijk al eerder seks gehad, dan is het fijn om dubbel beschermd te zijn.

De pijn
Jij en je vriend zijn er klaar voor, hebben er al over gepraat en je bent aan de pil. Je bent nu dus officieel ‘klaar’ voor de eerste keer. Alleen al deze gedachte zal voor een hoop spanningen en vragen zorgen. Zo zul je waarschijnlijk twijfelen over hoe je alles moet doen. Als je veel spanningen voelt is het belangrijk om zo’n intiem moment samen door te nemen. Geef eerlijk aan dat je dit gewoon nog nooit gedaan hebt en laat hem jou helpen. Zo kun je hem op zijn tijd ook helpen. Omdat hij je helpt zullen de spanningen waarschijnlijk zelf verdwijnen omdat je jezelf vertrouwd voelt bij elkaar. Hij lacht je namelijk echt niet uit als je het niet uit jezelf weet!

Zorg dat je op het moment van de seks helemaal ontspannen bent, dan zal de eerste keer het minste (of zelfs helemaal geen) pijn doen. Ben je nog wel een beetje gespannen, dan zal het minder makkelijk gaan. Geef het daarom ook aan dat je gespannen bent, zodat jullie eerst nog even de tijd hebben om te ontspannen. Op een gegeven moment voel jij dat je er klaar voor bent en dan gebeurd het allemaal vanzelf.

Hoe doe je ‘het’ eigenlijk?
Er zijn niet echt regels om ‘het’ te doen. Je zult alles gewoon moeten leren. Dat geeft niet, want dat moet iedereen. Laat daarom, zoals gezegd, je vriend helpen. Hij kan aangeven wat hij fijn vindt. Wees niet bang, het is niet zo moeilijk als je denkt.

Tien tips voor de eerste keer
Omdat het toch best spannend is, is het altijd fijn om een aantal tips te krijgen. Sense zette zo voor jou een aantal tips op een rijtje.

1. Begin er alleen maar mee als je zin hebt
Luister naar je eigen gevoelens en alleen jij bepaalt voor jezelf wanneer het gaat gebeuren.

2. Doe het met iemand die jij vertrouwd
Zorg dat je eerst je vriendje goed kent en vertrouwt voordat je deze stap zet. Als je hem vertrouwt is en wordt het een veel fijnere ervaring voor je.

3. Kies een prettige plek
Beleef deze ervaring op een plek waar jij je prettig voelt. Als je wil kun je het extra sfeervol maken met een muziekje en wat kaarsjes.

4. Bouw het langzaam op
Seks heb je niet in een keer. Begin eerst met zoenen en met wat strelen.

5. Luister naar je gevoel
Als je eenmaal begonnen bent kan het toch zijn dat je geen zin hebt, geef dit dan aan. Doe niets wat je eigenlijk niet wil.

6. Let op je partner
Seks heb je met zijn tweeën. Houd hem daarom ook goed in de gaten. Is hij zenuwachtig? Is hij er wel klaar voor?

7. Praat met elkaar
De eerste keer weet je natuurlijk nog niet zo goed wat je moet doen, daarom is het belangrijk met elkaar te praten zodat jullie het elkaar kunnen ‘leren’.

8. Gebruik altijd een condoom
Dat beschermt je tegen zwangerschap en soa’s.

9. Fake nooit
Voel niet de verplichting alsof je moet doen of je klaar komt om je vriendje gerust te stellen. Het is heel normaal dat jij niet klaarkomt de eerste keer.

10. Lachen!
Houd de seks luchtig! Seks is niet super serieus dus je kan gewoon praten en lachen.

Voor meer vragen kunnen jullie ook terecht op het Girlscene forum. Zo zijn er bepaalde topics waar jij je vragen of seks kunt stellen. Deze worden dan beantwoord door de andere meiden. Er zijn ook topics waar meiden vertellen over hun eerste keer of hoe jij het beste kunt beginnen.

Hebben jullie nog tips voor de eerste keer?

Bron: Quote van Vrijeliefde.nl, Tips van Sense.info, RutgersWPF & het Girlscene Forum
Bron beeld: Weheartit

 

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

72 reacties

 • 9 maanden geleden jake099

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het magische spell-caster voor het terugbrengen van mijn ex-vriendin. Robert van Jake en ik zijn nu 3 jaar aan het daten en we hielden zoveel van elkaar, maar er gebeurde iets slechts, ik bedroog Robert van Jake en toen ontdekte ze dat ze het uitmaakte, dit heeft mijn leven echt slecht beïnvloed, mijn sociale leven, mijn werk en alles, ik was verbrijzeld en mishandeld en ik leerde dat ik alles kwijt was, ik bleef Robert van Jake bellen om haar om vergeving te vragen maar ze wilde niet reageren, ik stuurde vrienden naar haar, maar ze draaide ze Ik kwam later in contact met een vriend die me introduceerde bij heer Bubuza, de toverspreukgieter die me vertelde dat Robert van Jake in de komende 12 tot 16 uur bij mij terugkomt, alleen als ik me strikt aan zijn instructies houd, wat ik deed en het was niet tot 16 uur dat Robert van Jake naar mijn huis kwam en zelfs om mijn vergeving vroeg, ik was stomverbaasd en wist niet wat ik moest zeggen, maar alle eer aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken. Heb je gevallen slechter dan de mijne? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • 9 maanden geleden jake099

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor het magische spell-caster voor het terugbrengen van mijn ex-vriendin. Robert van Jake en ik zijn nu 3 jaar aan het daten en we hielden zoveel van elkaar, maar er gebeurde iets slechts, ik bedroog Robert van Jake en toen ontdekte ze dat ze het uitmaakte, dit heeft mijn leven echt slecht beïnvloed, mijn sociale leven, mijn werk en alles, ik was verbrijzeld en mishandeld en ik leerde dat ik alles kwijt was, ik bleef Robert van Jake bellen om haar om vergeving te vragen maar ze wilde niet reageren, ik stuurde vrienden naar haar, maar ze draaide ze Ik kwam later in contact met een vriend die me introduceerde bij heer Bubuza, de toverspreukgieter die me vertelde dat Robert van Jake in de komende 12 tot 16 uur bij mij terugkomt, alleen als ik me strikt aan zijn instructies houd, wat ik deed en het was niet tot 16 uur dat Robert van Jake naar mijn huis kwam en zelfs om mijn vergeving vroeg, ik was stomverbaasd en wist niet wat ik moest zeggen, maar alle eer aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken. Heb je gevallen slechter dan de mijne? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • 2 jaar geleden Victory

  ik heb een vraag. ik ben 12 en ik ben ontmaagd door mijn vriendje (hij is 14). Maar ik had verwacht dat ik heel erg zou gaan bloeden en heel veel pijn zou doen... maar dat deed het niet! integendeel! Ik had niet gebloed en ik had ook geen pijn. iis er iets mis gegaan ofzo? is mn baarmoeder niet goed of iets?

  maar ben ik nu een slet omdat ik ontmaagd ben op mn 12de?

  ik kwam 3 keer klkaar maar hij niet.. ik vroeg nog of hij door wouw gaan dat ik hem kon klaar laten komen. maar hij dat het hem geeen flikker uit maakte. maar alsnog voel k me een beetje schuldig.

  Dank voor heel dit bericht te lezen!

  doeggg

 • 3 jaar geleden Megan Van Buggenhout

  En ondertussen zijn we 2 jaar en 3 maanden samen dus meiden wees niet zo bang! Wie de ware is weet je nooit op voorhand veel liefs Megan en Rik

 • 3 jaar geleden Megan Van Buggenhout

  Ik was net 15 en 4 maanden samen met mijn vriend! Hij was 17 en voor hem was het niet de eerste keer. Ik heb er helemaal geen spijt van, ik was er 100% klaar voor, heb er met hem over gepraat, hij was heel erg lief en ik was helemaal op mijn gemak dus het deed totaal geen pijn, integendeel. Ik had ook altijd het gevoel dat het er nooit zou ingeraken.. Maar dat ging zonder probleem. We deden het ook veilig en zijn nog steeds samen. Tip voor elk meisje: zorg ervoor dat je alleen op een goede plaats bent en zeker niet gestoord kan worden!! Zorgt echt voor gemak en ook zeker een condoom gebruiken, en voor meisjes met onzekerheden over hun lichaam, doe het licht uit en maak het donker!

  De vraag 'hoe begin je er aan' denk daar zeker niet te veel over na. Zoiets gebeurt vanzelf..

 • 4 jaar geleden Klaasje1

  Is ook het laatste pilletje van je strip veilig? Ik heb namelijk seks gehad maaar zonder condoom en ik had die dag mijn laatste pil geslikt voor mijn stopweek kan ik nu zwanger worden?

 • 4 jaar geleden Shipgirl

  mijn eerste keer deed wel zeer hoor was op mn 15e, allebei zenuwachtig maar het was wel eg super fijn ben nog steeds met hem samen, voelt eg alsof hij de ware voor me is . je moet het gwn doen met iemand die je vertrouwd en als je echt van hem houd. en een mooie timing voor de eerste x is als je uitloop van ongesteldheid heb dan weet je sws wel dat je niet zwanger kan worden ivbm ovulatie enzovoort

 • 4 jaar geleden LovaticForever15

  Mijn eerste x was op mn 14e en het was zo vies. Ik deed het met een jongen die maar heel kort kende, ik fakete de hele tijd en het deed zomega veel pijn

 • 4 jaar geleden 0hWeirdo_

  sommige mensen hier zijn duidelijk blind! de ware vinden? wtf geloven jullie in sprookjes ofzo? blijf maar verder dromen...

 • 5 jaar geleden Wallflower_374

  Je eerste keer hoort geen pijn te doen. Want als je echt opgewonden bent dan lubriceert je vagina zichzelf wel en als dat niet zo is dan blijft het droog en is het dus pijnlijk

 • 5 jaar geleden afraid2love

  ik heb een vriend en hij wil al wel meer en heeft het op zn 14e al gedaan. ik ben nu 14 en er zeker niet aan toe.

 • 5 jaar geleden tis die spacecake

  mijn vriendje wil graag ik ook wel maar ben zo bang dat we worden betrapt en ik weet van mezelf dat ik er vroeg bij ben

 • 5 jaar geleden Hummel

  Ben 16 en wél toe aan een vriendje, maar aan seks weet ik niet.

 • 5 jaar geleden Fashionnova

  Ik ben over een maand 19 en nog ben ik maagd! Ben erg proud maar soms schaam ik me wel omdat ik zo onervaren ben. Maar ik weet zeker dat de tijd wel komt. Ik ben blij dat ik het met sommige personen niet heb gedaan. Ik wacht op de speciale. Als hij ooit nog komt. Ik weet wel dat jongens het erg waarderen als je zoveel zelf respect hebt..

 • 5 jaar geleden lizaxx

  1

 • 6 jaar geleden diannabertyno.

  ik ben 16, en ik heb al wel is seks gehad. Mijn eerste keer *flashback* was toen ik 14 was, het deed ontzettend veel pijn! maar toch, was het fijn om bij iemand te zijn van wie ik veel hield/hou want we zijn nu nogsteeds samen. -xxx- een evaren girl.

 • 6 jaar geleden mastercutiiex

  ik ben bijna 13, heb wel gezoend maar nee 'het'niet gedaan en zeker niet aan toe

 • 6 jaar geleden cherpowermakeup

  Nee moet er nog niet aan denken ,Ben bijna zestien maar echt nog niet toe aan een vriendje

 • 6 jaar geleden Ebru Horann.♥

  Ookal heb ik nu al paar maanden een lief vriendje,ik wil minimaal een relatie van 5 jaar voordat ik met hem het bed induik. Of gewoon pas na het huwlijk,dat lijkt me wel specialer. Zo test je ook het geduld van je vriendje hahahha.

 • 6 jaar geleden Suzanne

  Maar wel een leuk geschreven!!!

 • 6 jaar geleden Suzanne

  Ik ben 15 en heb het nog niet gedaan maar was er wel klaar voor mijn met vriendje maar god zij dank heb ik het niet gedaan. want het is zo iets bijzonders dat wil ik niet met elk vriendje doen die ik krijg mijn leven. Ik wil het bewaren voor mijn man met wie ik trouw dat ik tegen hem kan zeggen : jij bent de eerste voor mij ik heb mijzelf bewaard voor jou!

 • 6 jaar geleden Roosabbinkx

  Wat een super dom artikel. al die meisjes die hier op reageren die 15 of zelfs jonger die ontmaagd zijn.... kom op zeg ga eerst maar is de ware vinden en trouwen en begin er dan pas aan!

 • 6 jaar geleden Lara

  19 jaar toen het voor de eerste keer gebeurde. Wou het zo lang mogelijk speciaal houden tot ik mezelf helemaal klem gezopen had en de volgende ochtend naast iemand wakker werd waar ik dus sex mee gehad had. Stom stom stom. Gelukkig is deze 'one night stand' nu wel mijn lieve vriendje

 • 6 jaar geleden ninablondine

  Ik en me vriendje zijn er totally klaar voor alleen vind ik het te spannend en ben er best wel onzeker over of zijn penis er wel in past want hij is niet klein en ik durf mezelf ook niet te vingeren ofzo daarom ben ik onzeker of tie er wel inpast ik durf amper een tampon in te doen is dit een probleem??

 • 6 jaar geleden hotspoter

  en niet gezoend oo help

 • 6 jaar geleden hotspoter

  ben pas 13 voor mij ook niet

 • 6 jaar geleden horselover

  15 en heb zelfs nog geen vriendje gehad. Die eerste keer is dus niet meteen aan de orde. ..

 • 6 jaar geleden xGeorgForever

  :O 13???? Ik ben 13 en ik heb nog niet eens gezoend! Tjemig.. Ik denk dat 15 een goeie leeftijd is maar 13?? Nee, niet voor mij.

 • 6 jaar geleden Daphne

  Ik was 13 toen ik ontmaagd werd door mijn vriendje. We waren pas 3 maanden samen maar ik voelde dat ik er klaar voor was. Hij was toen 15 . Maar we hebben nog steeds een relatie ik heb het wel meteen daarna ( toen mijn vriendje naar huis was) aan mijn moeder & zijn zus verteld. Mn moeder schrok wel maar accepteerdehet. Zijn zus heeft het aan zijn ouders verteld & toen mochten we niet meer bij elkaar op de kamer slapen ( ook niet bij mij want zn ouders belden naar mn moeder dat het niet mocht) maargoed. We logeren elk weekend & elke vakantie zovaak als het kan & we slapen weer gewoon bij elkaar het deed wel pijn de 1e x

 • 6 jaar geleden JustbeCreativex

  We waren al een tijdje bezig zegmaar, en op een middag wilden we echt all the way.

  Het was misschein niet slim,en niet aan te raden,het was zonder anticonceptie,want die hadsen we nog niet in huis.

  Ik was wel ongesteld,heel lichtjes,dus we dachten het kon wel.

  Het was echt fantastisch,en de pijn die ik er bij had nam ik voor lief. Ik had best veel gebloed en had achteraf heel veel pijn .maar ik vergeet dit nooit meer.

  Achteraf had ik geen spijt van de seks,maar vooral dat zonder anticonceptie was.

  Heb heel erg in de stress gezeten,want werd niet ongesteld.maar dat kwam dus juist door de stress.

  Tip : doe het pas als je je er echt goed bij voelt, én met anticonceptie,dat scheelt stress,

 • 6 jaar geleden Jessie

  Mijn eerste keer was best wel pijnlijk! Hij was wel echt heel erg lief voor me enzo maar het was nogal onverwachts haha. Gelukkig konden we daarna er wel over praten enzo, maar ik had het nog niet van mezelf verwacht..

 • 6 jaar geleden eva-maud

  Mijn eerste keer was met mijn tweede vriendje. Hij was een aantal jaar ouder dan ik. ik wilde het graag met hem doen, maar toen we het eenmaal deden, deed het echt superveel pijn. Allemaal bloed enzo. ik denk achteraf dat ik er nog niet helemaal klaar voor was en dat ik gespannen was. Het ging ook al heel snel uit met die jongen. Nu heb ik al vier maanden een nieuw vriendje en ik hou nu al superveel van hem. We hebben nog geen seks gehad, want ik wil dit keer er echt klaar voor zijn.

 • 6 jaar geleden Belieber

  Ik ben 15 en heb nog geen sex gehad, ik had een vriendje, hij wou het wel, ik was toen nog 14 dus er nog niet klaar voor, maar nu ben ik het wel. ik heb niet meer met hem . maar we willen het allebei wel. ondanks dat we niks hebben. ik voel me wel heel erg op mijn gemak bij hem, en hij ook bij mij, wat moet ik doen?

 • 6 jaar geleden SaraStyles

  komt er ook een collum over zoenen?

 • 7 jaar geleden veggieburger

  Ik was net 16, en een jaar samen met mijn vriend. 't deed geen pijn.., sterker nog, ik voelde helemaal niks. Ik dacht dat er echt wat mis met me was, maar nu zijn we een aantal maanden verder en is er totaal geen probleem meer. Hmn ja, behalve dat ik niet kan klaarkomen dan, maar ja, je kunt niet alles hebben.

 • 7 jaar geleden Melanie

  Toevoeging: Vanaf 16 jaar mag de huisarts je gewoon een anticonceptiemiddel voorschrijven zonder dat je ouders daarvan weten.

  En wat belangrijk is; heb respect voor jezelf! Ga niet met die knappe jongen die er al 20 heeft gehad (en je daarna dumpt voor nummer 22), wacht liever tot diegene die echt voor jou gaat! Dat maakt het zoveel magischer!

 • 7 jaar geleden Hanneke

  Iedereen die nu klaagt over 'je vertrouwd', lees even de zin verder want er staat 'je jezelf vertrouwd voelt' en dan klopt het wel

 • 7 jaar geleden Mademoiselle

  Ik was 15 op mijn eerste keer.

  klinkt erg vroeg, maar kende mijn vriend al bijna een jaar en hij heeft heel lang op me gewacht, want hij was er al wel snel klaar voor.

  ik zei een keer dat ik er klaar voor was, toen keek hij in mijn ogen en zei: nee dat ben je niet, ik zie het aan je ogen.

  & hij had gelijk, dat was zo lief. maar wat ik dus wil zeggen meiden, je moet het voor jezelf doen en niet omdat je vriend of zo het graag wilt.

 • 7 jaar geleden Roos

  Bij mijn eerste keer had ik ontzettend veel pijn :') Maar oké dat heb ik nu ook altijd nog op het begin een beetje, kan me gewoon moeilijk ontspannen ofzo:')

 • 7 jaar geleden love.yourselve

  ik heb geen bf maar ik denk er soms wel over na hoe dat dan gaat, ik bedoel hoe begin je er over, het lijkt me erg moeilijk ookal ben je heel erg vertrouwd met hem.....

 • 7 jaar geleden xmelissdanielle

  1. Begin er alleen maar mee als je zin hebt

  Luister naar je eigen gevoelens en alleen jij bepaalt voor jezelf wanneer het gaat gebeuren.

  Da's altijd moeilijk te zeggen..

 • 7 jaar geleden Annelies

  '' ‘Niet de verliefdheid maakt een relatie succesvol, maar wat daaronder ligt: Liefde, vertrouwen en veiligheid.’ ''

  Mooi!

 • 7 jaar geleden Silvana.

  Kan er niet even een spelling en grammatica check over artikelen heen? Ik zie zo vaak best wel erge fouten. Naast dat dit storend is, is het ook erg onprofessioneel. Kom op, 'jij vertrouwd' met een 'd'?! Toont niet van veel kwaliteit Girlscene.

 • 7 jaar geleden Cutiebeauty

  Ik ben 17, nog nooit een vriendje gehad, nooit gezoend, totally maagd :P Ik wacht op de ware, het ultieme gevoel met een fantastische jongen. Geen sekswillend tienertje maar echte liefde. Klinkt cliche he? :P Misschien zelfrespect of ouderwets. Maar ik wil het zo

 • 7 jaar geleden BeingFearless

  Mijn eerste keer deed heel erg pijn

 • 7 jaar geleden Roos

  Ik ben zelf 17, al mijn vrienden en vriendinnen hebben al seks gehad. Maar ik heb al 2 jaar geen vriendje meer gehad. Ik wil echt pas voor de eerste keer seks hebben als ik een serieuze relatie heb en als ik er echt aan toe ben. Ik zal nooit seks hebben omdat iedereen het doet.

 • 7 jaar geleden hairstylelover

  Ik ben met iemand die ik niet goed kende op mn 14e naar bed geweest tegen mijn wil in. Ik voel me er tot op de dag van vandaag nog steeds slecht over en het blijft me achtervolgen... En zoiets wens ik niemand toe, zelfs niet de mensen die ik het minst mag. Dus aan iedereen: luister echt heel erg goed naar je gevoel en geef duidelijk je grenzen aan. Ik had dat ook gedaan maar blijkbaar niet goed genoeg...

 • 7 jaar geleden NOYOUDONT

  gemiddelde leeftijd nu is volgensmij 13..

 • 7 jaar geleden samirah

  dit artikel kunnen veel meisje van tegenwoordig wel gebruiken..ze worden steeds jonger,geen zelfrespect of geen zelfvertrouwen en zijn echt super makkelijk in bed te praten..jammer dat moet de volgende generatie worden..

 • 7 jaar geleden Kylie

  Echt slecht, die grammatica fouten. Wel een leuk artikel though.

 • 7 jaar geleden GummyBearr

  gezien sommige reacties zijn meer van zulke artikelen welkom.

  bijvoorbeeld over alle misvattingen qua seks

 • 7 jaar geleden Kaashaas

  @Claudddd,

  Dat slaat inderdaad nergens op, van dat vingeren, zoals kissingthemoon al zegt.

 • 7 jaar geleden BrigitteBardot

  ik vind het zo stom als meiden zeggen dat ze er klaar voor zijn, maar niks durven behalve plat op de rug liggen. Dan ben je er zeker niet klaar voor..

 • 7 jaar geleden Kissing The Moon

  @Claudddd het is echt bullshit dat hij er niet in komt als hij er niet eerst een vinger in steekt o_o tevens zijn er ook mensen die wél klaar komen van de seks zelf. het zal voor jezelf gemakkelijker zijn als je eerst voorspel hebt, omdat het dan minder ongemakkelijk is en je bent er lichamelijk meer klaar voor, maar het is echt geen must.

 • 7 jaar geleden xIriishh

  @Loeeees, Ik ook niet hoor en ben over 3 weekjes 16. Heb er niet zo'n probleem mee eigenlijk haha

 • 7 jaar geleden Angie

  ik vind het alleen maar goed van de meiden die nog geen vriendje hebben gehad of nog niet hebben gezoend. Zij wachten tenminste echt op iemand die zij leuk vinden.

 • 7 jaar geleden xNickyata

  Doe het met iemand die jij vertrouwd

  Jij vertrouwd.... yeahh right

  Verder wel een mooi artikel

 • 7 jaar geleden cococrazy

  haha, ik ben 15 en ik heb zelfs nog nooit een vriendje gehád. ;p

 • 7 jaar geleden Loes

  Ik ben 16 en ik heb nog niet eens gezoend ooit... gaat lekker hier!

 • 7 jaar geleden Cherry

  Waarom moet je vriend je vertellen wat hij fijn vindt? Vertel wat JIJ fijn vind!! En ik heb ook niets gelezen over vingeren. Een jongen kan zonder vingeren echt niet naar binnen hoor. Ten eerste is het fysiek vrijwel onmogelijk, ten tweede komen meiden tijdens seks (penetratie) niet makkelijk klaar waardoor het echt niet egoïstisch is om van hem te vragen het eerst jóu naar de zin te maken.

  Ik hoef niet elke keer klaar te komen, maar als ik wel wil, dan gaat mijn vriend door tot ik kom.

 • 7 jaar geleden -

  tijdbom on Sun 25-11-12 20:10

  Lachen!

  Houd de seks luchtig! Seks is niet super serieus dus je kan gewoon praten en lachen.

  ja want seks is echt wel een grote grap

  Je vat het verkeerd op. Het wordt meer bedoeld van dat seks overrated is en dat je gewoon moet ontspannen en je niet teveel zorgen moet maken over alles en het gewoon moet laten komen.

 • 7 jaar geleden Sandra

  @ cupcakeloveeee dat is zo lief :3 Mijn vriend wachtte ook tot ik klaar was Ik was ook 15 en meiden krijgen steeds eerder seks... Maar ja zolang zij zich er maar bij goed voelen. Dus 15 is niet jong zolang jij dr maar klaar voor bent toch?

 • 7 jaar geleden Sanne

  Ik vind dat je altijd het eerst naar je eigen gevoel en hart moet luisteren! Zelf heb ik mijn eerste keer gehad op mijn 15e. Dit lijkt erg vroeg, maar ik had toen al een jaar met mijn vriend en we hadden er veel over gepraat. Mijn vriend was er al eerder klaar voor, maar heeft gewacht tot ik dat ook was!

  Luister naar wat je zelf wilt.

 • 7 jaar geleden nefelibata

  Citaat Studded1: Ik zou vooral nog eventjes aankijken of je er wel écht klaar voor bent...

  Ik dacht dat ik er klaar voor was, maar achteraf dacht ik dat alleen omdat hij het zo graag wou. Daarom zou ik het nog even iets langer aankijken dan je denkt.

  Dit is (helaas) hoe ik er nu ook over denk. Ik dacht op het moment zelf dat ik er klaar voor was, maar uiteindelijk kwam dat misschien toch doordat hij het graag wilde. Nu heb ik in ieder geval ontzettend spijt, en deze gebeurtenis is helaas niet terug te draaien...

 • 7 jaar geleden Sandra

  Fijn artikel Ik was 15 bij de 1e keer.. Ik en mijn vriend lachen helemaal vlak omdat het niet lukte zijn geslacht wou niet stijf blijven.. en de 2e, 3e en 4e keer ook niet.. Maar dat maakt niet uit want na bijna 2 jaar ben ik nogsteeds bij hem en hou ik nogsteeds ontzettend veel van hem En tsja je moet gewoon oefenen op seks, het word uiteindelijk wel beter

 • 7 jaar geleden Sealive

  Idd fijn artikel dit! Ben er best onzeker over.

 • 7 jaar geleden Nynke

  goed artikel!

  is een lastig onderwerp namelijk

 • 7 jaar geleden Eve

  Tip: besteed er samen ook veel aandacht aan. Eerst echt maandenlang en dan ook urenlang per keer elkaars lichaam ontdekken, dan voelt de eerste keer heel vertrouwd en liefdevol (: En je mag er gerust om lachen , mijn vriend en ik lagen ook helemaal dubbel omdat het de eerste keer gewoon heel slecht ging :')

  Maar wij hebben het er van tevoren eigenlijk nooit echt over gehad, we gingen gewoon geleidelijk steeds verder. Toen op een gegeven moment gebeurde het en had hij gelukkig bescherming bij zich, maar ik denk dat het wel slim is om het er meer over te hebben. Ik hoefde er helemaal niet over na te denken of ik er klaar voor was, want ik wist honderd procent zeker dat ik dat was en natuurlijk nog steeds ben (:

 • 7 jaar geleden AMORFATI

  Ik ben het eens met Tijdbom hieronder: houd het leuk!

  Mensen maken zo'n big deal van 'de eerste keer', zorg gewoon dat het een toffe ervaring wordt en je voorbereid bent (anticonceptie, hoe-doe-je-dit-filmpjes kijken op internet als je erg onzeker bent).

  Veel praten helpt, maar ook niet TE veel. Een vriendin van mij had op een bepaald moment heel d'r eerste keer doorgesproken met haar vriend nog voordat ze die hadden gehad :'D Ze was er zo nerveus over dat ze niets aan het toeval wilde overlaten, maar uiteindelijk vond ze die hele eerste keer helemaal niets. Was wel triest, want als je er zoveel over praat dan wordt het op een bepaald moment meer een gespreksonderwerp dan iets dat je daadwerkelijk samen uit zal en kan uitvoeren :') Dan zal je eerste keer heel awkward worden, waarin je zoiets hebt van: OH MAAR DIT HADDEN WE NIET BESPROKEN.

  Seks VOEL je, dus zolang je voorbereid bent, kan je heus wel even je hersenen op een laag pitje zetten

 • 7 jaar geleden Tijdbom

  Lachen!

  Houd de seks luchtig! Seks is niet super serieus dus je kan gewoon praten en lachen.

  ja want seks is echt wel een grote grap

 • 7 jaar geleden Anne

  Ik vind het trouwens wel heel goed dat jullie hier aandacht aan besteden!

 • 7 jaar geleden Anne

  Ik zou vooral nog eventjes aankijken of je er wel écht klaar voor bent...

  Ik dacht dat ik er klaar voor was, maar achteraf dacht ik dat alleen omdat hij het zo graag wou. Daarom zou ik het nog even iets langer aankijken dan je denkt.

 1. 1