Lifestyle

Grenzeloos verliefd #4

Hand in hand lopen jullie op het strand, helemaal vol geluk kijken jullie elkaar aan. Vlinders fladderen in je buik en het liefst ga je nooit meer naar huis. Helaas eindigt de vakantie en je zult toch echt terug naar Nederland moeten, want daar is op dit moment je leven, toch? Deze rubriek gaat over meiden waarbij hun geliefde in het buitenland woont.

Lenthe: 'Ik leerde hem kennen toen ik 12 jaar was. Ik was piepjong en super verlegen. Ik ging met mijn zus naar een evenement in de stad, maar zij liet mij al snel alleen. Daar liep ik dan; met een colaatje in mijn hand tussen al die mensen. Tot ik opeens die razend knappe jongen zag staan. We keken elkaar recht in de ogen en we lachten verlegen. Toen liep ik, onhandig als ik ben, tegen een ander meisje op. Haar T-shirt zat vol cola, dus ik trok haar mee uit de mensenmassa. Tot mijn verbazing volgde de knappe jongen ons. Later bleek dat hij de broer van het meisje was. Brian heette hij. Hij was nog maar 2 weken daarvoor verhuisd van Amerika naar België en sprak geen woord Nederlands. Gelukkig ben ik altijd al sterk in talen geweest, dus kon ik vlot met Brian en zijn zus Jill praten. Hij was 2 jaar ouder en vastbesloten om het als kunstenaar te gaan maken. Hij schildert, spuit graffiti, tekent, zingt en speelt meer dan 10 instrumenten. Ik was helemaal overdonderd door zo’n talent. We wisselden contactgegevens uit en de week daarna spraken Brian en ik weer af. Dat was de dag dat we voor het eerst zoenden.'

zpem

De jaren daarna waren we onafscheidelijk. We betekenden zoveel voor elkaar. Ik troostte hem toen hij zijn vader verloor en hij troostte mij toen ik hem heel hard nodig had. Hij leerde mij 7 muziekinstrumenten spelen en samen zongen we dan liedjes. Ondertussen leerde ik hem wat Nederlands, wat niet zo vlot ging (maar dat vond ik niet erg, want dat Amerikaanse accent is zo leuk!). Zo ging het dan door tot ik bijna 16 was. Hij belde me op en vroeg of ik langs wilde komen de volgende dag. Ik wist meteen dat er iets aan de hand was, zo goed kende ik hem wel. Met een bedrukt gevoel ging ik maar naar hem toe.

love

Die dag zei hij tegen mij dat hij terug wilde naar Amerika. Hij had zich nooit echt thuis gevoeld in België, hoeveel hij ook van me hield. En daarbij was hij ook nog toegelaten tot één van de meest prestigieuze kunstacademies van Amerika. Alles was al geregeld, maar hij wilde eerst mijn toestemming. Ik weet 100% zeker dat hij voor mij hier zou zijn gebleven, maar dat wilde ik niet. Ik wilde dat hij zijn droom zou waarmaken en dat hij gelukkig werd. En een week later was het al zover: mijn wederhelft was weg...

love

Nu zijn we 2 jaar verder en Brian en ik zijn nog steeds gelukkig samen, ook al woont hij in Amerika. Zijn school heeft hij bijna afgemaakt en hij heeft een platencontract binnengesleept. Wat ben ik trots op hem! Onze relatie is eigenlijk nog hechter dan toen hij bij mij woonde. Nu bellen we minstens 1 keer per dag (duur!) en elke morgen stuurt hij mij een lief berichtje met een zinnetje uit een liedje of film die we samen gekeken of beluisterd hebben (heerlijk om zo wakker te worden). Drie keer per jaar komt hij terug naar België en volgende zomervakantie ga ik twee maanden bij hem wonen.

love

Echt vaste toekomstplannen hebben we nog niet, en daar probeer ik mij ook niet druk om te maken, ook al is dat soms erg moeilijk. Ik moet nog 5 jaar studeren en daarna zien we wel wat de toekomst brengt. Waarschijnlijk zal ik bij hem gaan wonen. Misschien klinkt het op deze manier nog wel redelijk makkelijk, een langeafstandsrelatie hebben, maar dat is het niet. Terwijl mijn vriendinnen hun vriendje elke avond kunnen zien, moet ik elke dag doorstaan met een telefoontje en wat berichtjes. En als ik dan wandel in de stad en ik zie al die mooie koppeltjes, dan kan ik wel huilen. Maar dan hoor ik zijn stem weer aan de telefoon, en dat maakt alles weer goed.

love

Veel mensen verklaren ons voor gek, want ‘zo’n jonge mensen die hun hele leven nog voor zich hebben gaan dat toch niet weggooien voor een of andere kalverliefde?’ Van zulke reacties kan ik ontzettend kwaad worden, die mensen kennen ons en onze relatie helemaal niet. Juist doordat we zoveel hebben meegemaakt samen is onze band zo sterk, dat kan geen enkele oceaan breken. Ik weet zeker dat wij dit doorstaan en samen oud zullen worden. Het maakt niet uit hoe ver we ook van elkaar zijn, hij maakt mij elke dag opnieuw het gelukkigste meisje van de hele wereld.

love

Ben jij ook grenzeloos verliefd?
Heb jij jouw geliefde ook in het buitenland zitten en zou je dat graag met ons willen delen? Stuur dan jouw verhaal in een word-bestandje (van maximaal 1 A4-tje) op naar stage@girlscene.nl o.v.v. 'Grenzeloos verliefd'. Wie weet zie jij dan net als Lenthe jouw verhaal op Girlscene verschijnen!

Bron beeld: weheartit

Door: Lenthe

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved