Aantrekkingskracht meets liefde

Lifestyle door Redactie

Zucht, je bent weer verliefd. Dit keer is het die leuke jongen uit de klas waar jij helemaal stapel op bent. Je schrijft nog net niet zijn achternaam achter de jouwe… Maar wat zorgt er eigenlijk voor dat jij verliefd bent en hoe kun je een jongen eigenlijk het beste versieren? Alle weetjes over aantrekkingskracht!

Wat is aantrekkingskracht eigenlijk?
Aantrekkingskracht is je aangetrokken voelen tot een bepaald persoon. Dit wordt onbewust geregeld door je hersenen dus je kunt er vaak niks aan doen. Er zijn wel een aantal factoren die ervoor zorgen dat jij je aangetrokken voelt.

aantrekkingskracht

Schakelaartjes
Dit kunnen we het beste uitleggen met schakelaartjes. Iedereen heeft een aantal schakelaartjes die worden omgezet zodra iemand voldoet aan jouw gewilde ‘eigenschappen’. Is jouw crush bijvoorbeeld heel gespierd, dan kan dat zorgen dat er een schakelaartje omgaat.

Wat zijn de schakelaartjes voor mannen?
Wat is het waar mannen voor vallen? Dit heeft te maken met het uiterlijk zoals de heupen, borsten, het gezicht en het lichaam. Voor iedere man is dat natuurlijk anders, zo valt de ene man op donker haar en de andere man op lichter haar.

Toch is het ‘bewezen’ dat de meeste mannen vallen op zelfverzekerdheid. Mannen willen vanaf vroeger graag ‘jagen’ waardoor ze graag hun best willen doen. Ben jij zelfverzekerd en voor hem een echte catch? Dan zal hij zeker tegen andere mannen willen ‘strijden’ voor jouw hart. Ze willen namelijk het idee hebben dat ze het beste meisje hebben zodat hij jou aan iedereen kan showen. Eigenlijk wel lief, hé ;-)?

Natuurlijk wil dit niet zeggen dat als jij niet zeker van jezelf bent, je geen vriendje kan krijgen. Integendeel, zelfverzekerdheid wordt gezien door middel van het uiterlijk en niet door het innerlijk. Zo zie jij er zelfverzekerd uit met een rechte rug en een glimlach op je gezicht. Zo zul jij qua uiterlijk ook eerder op een zelfverzekerde man vallen.

lachen
Lachen wordt vaak gezien als zelfverzekerdheid. Lach jij veel, dan kan het zo zijn dat jij bij hem eerder opvalt.

Aantrekkingskracht is niet hetzelfde als liefde
Maar let op, dit is alleen de aantrekkingskracht! Verliefd word je natuurlijk ook op het innerlijk. Zo hoeft degene waar jij verliefd op wordt helemaal geen schakeltjes zelf om te schakelen. Aantrekkingskracht en liefde is iets heel anders.

Persoonlijkheid is de sleutel naar de liefde
De vonk slaat pas over als jij echt pas iemand leert kennen. Toch kun je wat meer moeite doen om jezelf te laten opvallen bij je crush, zodat hij je leert kennen. Dit kun je doen door hem onbewust te laten merken dat hem aantrekkelijk vindt.

Maak oogcontact. Als jij hem net wat langer aankijkt dan normaal gaat bij hem onbewust een belletje rinkelen.

Maak wat meer lichamelijk contact. Ga niet om hem heen hangen, maar leg eens een keertje jouw hand op de zijn arm ‘per ongeluk’ voor een seconde.

Voor meer tips & tricks hoe jij jouw crush aan de haak slaat kijk je even hier.

male model
Vrouwen hebben ook schakelaartjes en dat is ook de reden waarom alle mannelijke modellen gebruind en gespierd zijn. Onze schakelaartjes gaan om en wij vinden het merk meteen een stuk leuker. Raar hé?

Wat zijn de schakelaartjes voor vrouwen?
Wij vallen vooral op lengte, fitheid, gezondheid, zelfverzekerdheid en preselectie. Dat wil zeggen dat als jij hem ziet met een ander meisje, je onbewust denkt: hij moet wel leuk zijn. Raar, maar waar.

Tot slot: aantrekkingskracht is 'maar' aantrekkingskracht. Verliefdheid heeft hier niks mee te maken. Blijf gewoon lekker jezelf en dat maakt jou en echte catch.

Waar voel jij je tot aangetrokken bij jongens?

Bron: Mens en Samenleving, Mens en Gezondheid & Gezondheids onderzoeken
Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske