Lifestyle

10 dingen om te doen deze winter

De winter staat voor de deur. Een goed excuus om lekker binnen te blijven op de bank met een kop thee en veel films. Of toch niet? De winter heeft zoveel leuks te bieden dat het zonde is als je niks onderneemt. Dus hup, ga van die bank af, want Girlscene geeft je tien tips om de winter door te komen.

Ben je jarig tijdens de winter of heb je gewoon zin om een feestje te geven? Steek een vuurkorf aan in de tuin, leg veel kussens en plaids neer en vraag aan je vrienden of ze een dikke jas aantrekken. Versier de tuin met lichtjes en deel stokjes uit met marshmallows die je kunt laten smelten boven het vuur. Gezelligheid verzekerd!

winter

Niets is leuker dan om een sneeuwwandeling te maken. Romantisch met je vriend of gezellig bijkletsen met een vriendin of je ouders. Ga naar het bos, loop over het strand of struin door de duinen. Na afloop warm je op in een restaurantje met chocolademelk en een bord met poffertjes.

Ben je al eens op wintersport geweest? Sommige ladies hebben het geluk dat ze ermee opgegroeid zijn en gaan (bijna) ieder jaar. Hoor jij daar niet bij? Veel organisaties, zoals Husk, organiseren betaalbare wintersportvakanties voor jongeren. Heerlijk van de berg af skiën of snowboarden met je vrienden en om 17:00 op de bar dansen tijdens de après ski.

winter

Ga eens uitgebreid koken. Kun je alvast oefenen voor het kerstdiner of gewoon genieten van een heerlijke maaltijd. Maak eens een stofpotje, hachee of experimenteer eens met wild. Ben je niet zo'n keukenprinses? Koekjes of een taart bakken is natuurlijk ook een goed idee. Kom je ideetjes tekort? Kijk dan eens even hier.

Bouw met je neefjes en nichtjes een grote sneeuwpop. Compleet met een wortel voor zijn neus, dropjes als ogen en kleren. Vind je het te veel moeite? Een sneeuwengel is ook leuk en een stuk makkelijker om te maken. Ga in de sneeuw liggen en beweeg je benen en armen van boven naar beneden. Et voilá, een engel! Kijk natuurlijk wel uit voor de hondendrollen, hier heeft Danique ervaring mee ;-)

winter

Versier het huis of je kamer! Haal de winter in huis en versier een (nep) kerstboom met ballen, strikjes, engeltjes en andere versiersels. Ook is het leuk om zelf dingen te maken zoals een kerststukje of een lint om kerstkaarten aan te hangen.

Heb je al eens een kerstmarkt bezocht? Heerlijk slenteren van kraam naar kraam met je vriend, een vriendin of je ouders. Op deze manier kun je veel ideeën opdoen voor een origineel en persoonlijke cadeau. Geniet van een lekker glas Glühwein of een kom erwtensoep. Bij verschillende kerstmarkten, zoals in Amsterdam, vind je ook een ijsbaan.

winter

Begin een sneeuwballengevecht in jouw straat. Voor je het weet doet de hele buurt mee en kun je eindelijk eens in de buurt komen van die leuke buurjongen. En het is ook nog eens goede work-out!

Schaatsen is ook iets wat je deze winter niet mag overslaan. In bijna alle steden heb je een binnenbaan en in veel dorpen laten ze in de winter een weiland onderlopen zodat je daarop kan schaatsen. En anders pak je gewoon de sloot!

winter

Maak je eigen kerstkaart. Het is veel leuker om een persoonlijke kaart te geven aan je vrienden en familie. Je kunt er een foto op laten drukken maar er zijn nog andere originele manieren om een kerstkaart te versieren. Gebruik glitters, stickertjes en schrijf een kerstwens op met een mooie pen.

Wat doe jij allemaal in de winter?

Bron beeld: We Heart It

Door: Quirine

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved