Oei! Hij is maagd. Maar jij niet meer...

Lifestyle door Redactie

Je hebt een super leuke jongen ontmoet en jullie zijn al een tijdje aan het daten. Jij hebt al wat ervaring, maar je komt erachter dat hij nog maagd is. Je weet hoe belangrijk de eerste keer is, dus je wil niet dat hij er spijt van krijgt. Maar je bent er wel klaar voor om de volgende stap te zetten. Wat nu?

Wees allereerst eerlijk over het feit dat jij geen maagd meer bent. Het is begrijpelijk dat je het liever wil verzwijgen als je erachter komt dat hij het nog nooit heeft gedaan. Maar de basis van een relatie is vertrouwen. Als je de relatie al begint met leugens voor elkaar, dan kan dat wel eens in je nadeel uitpakken. Als hij er later toch achter komt, dan zal hij het waarschijnlijk niet leuk vinden. Eerlijkheid is het sleutelwoord!

sex

Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer in zo'n situatie niet te veel te stressen over seks. Neem de tijd. Overhaast het niet. Als het gebeurt, dan gebeurt het. En als het er niet van komt, dan is dat ook geen big deal.

Als jouw vriend nog niet klaar is voor seks, dan moet je hem nooit onder druk zetten. Het is misschien heel moeilijk om rustig aan te doen als jullie net in een vurige zoenpartij zitten, al helemaal omdat jij 'het' al gedaan hebt. Maar laat hem niet onzeker of slecht voelen over het feit dat hij nog maagd is. Wat als de rollen omgedraaid waren? Bedenk je hoe jij behandelt zou willen worden en behandel hem zo. Als je echt van hem houdt en je bereid bent om te wachten, laat het hem dan weten. Je BF zou het erg waarderen als jij zijn beslissing accepteert en wil wachten.

sex

Als hij meer op zijn gemak is, dan komt het vanzelf. En dan zal hij het ook veel fijner en prettiger ervaren. Zolang je hem niet 'dwingt' om iets te doen wat hij niet wil, dan hoef jij je geen zorgen te maken over dat hij spijt zal krijgen van de eerste keer. Over het algemeen realiseren mensen die spijt hebben van hun eerste keer, dat ze er toen niet klaar voor waren. Denk in ieder geval niet dat het aan jou ligt als hij wil wachten. Houd in gedachten dat als hij er klaar voor is, hij seks met jou wil. Dat hij dat met jou wil voor een reden.

Als jij bijvoorbeeld echt vindt dat een relatie niet werkt zonder seks, dan is het misschien beter om de relatie te beëindigen. Je wil jezelf niet in de positie zetten dat jij je BF moet overtuigen om iets te doen wat hij eigenlijk niet wil. Maar denk er goed over na, want een relatie kan ook heel leuk zijn zonder seks!

En denk eraan: als je het doet, doe het dan veilig ;-)

liefde

Herken jij deze situatie? Heb jij nog tips?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma