Lifestyle

Grenzeloos verliefd #7

15

Hand in hand lopen jullie op het strand, helemaal vol geluk kijken jullie elkaar aan. Vlinders fladderen in je buik en het liefst ga je nooit meer naar huis. Helaas eindigt de vakantie en je zult toch echt terug naar Nederland moeten, want daar is op dit moment je leven, toch? Deze rubriek gaat over meiden waarbij hun geliefde in het buitenland woont.

"Ik ben Maxine en heb een vriend wonen in Mexico. We zijn nu bijna twee jaar samen. We hebben elkaar leren kennen op vakantie. Ik ben half Mexicaans en ging daarom ook elke zomer naar Mexico om mijn familie op te zoeken. Vijf jaar geleden (zomer 2007) hebben wij elkaar voor het eerst gezien. Het was meteen liefde op het eerste gezicht en die zomer hebben was echt onvergetelijk.

love

Eenmaal teruggekomen in Nederland skypeten we regelmatig, maar we hadden nog niks. We dachten er eigenlijk niet over na om samen te zijn omdat de afstand behoorlijk groot was. Bovendien was ik pas 14 en hij was al 20. In de zomer van 2008 hebben we elkaar weer gezien, net als de zomer van 2009 en 2010. Elke zomer was het weer zoals wij gewend waren. Héérlijk was dat.

Rond oktober 2010 kwam hij mij een maand voor het eerst opzoeken in Nederland, maar nog steeds waren we nog niet ‘officieel’ samen. Eigenlijk was ik degene die het steeds niet zeker wist of ik het wel écht wilde, maar toen hij mij kwam opzoeken voelde en wist ik dat dit meer was dan alleen een ‘summerlove’. In Parijs heeft hij gevraagd of ik met hem samen wilde zijn. Sindsdien heb ik heb geen moment spijt gehad of getwijfeld.

love

Jullie zullen je wel afvragen hoe we dat doen. We zien elkaar gelukkig regelmatig voor zo’n verre afstand. Ik zal mijn geheim verklappen waar ik heel erg dankbaar voor ben: Mijn ouders steunen mij heel erg in deze relatie, zij hebben het immers zelf ook meegemaakt (mijn moeder is Mexicaans en mijn vader is Nederlands). Dus zij weten hoe moeilijk het is. Door mijn vaders werk kan ik gelukkig met korting reizen. Eerst wilde ik in Mexico gaan wonen en studeren, maar mijn ouders hebben mij aangeraden om hier te studeren en dat zij mij elke schoolvakantie (financieel) zouden steunen om naar mijn vriend te kunnen. Dat vond ik echt superfijn. Hierdoor kunnen we allebei ons eigen leven leiden, maar elkaar toch vaak zien, zo’n elke twee maanden.

Wat ook een groot voordeel is, is dat ik Spaans spreek. Dus communiceren gaat zonder problemen en we hebben weinig problemen met cultuurverschillen doordat ik er zelf ook deels vandaan kom en vaak in Mexico ben.

Afgelopen zomer ben ik bijvoorbeeld twee maanden in Mexico geweest. Toen zijn we samen naar Nederland teruggevlogen en is hij hier nog 2,5 week geweest. Normaal gesproken zou ik nu in de herfstvakantie weer naar hem toe gaan, maar we hebben afgesproken om tot kerst te wachten om ons allebei te concerteren. Hij op zijn werk en ik op mijn studie. Gelukkig heb ik er genoeg kracht voor! Misschien klinkt het allemaal makkelijk, maar er zijn ook veel moeilijke momenten. Gelukkig bestaat Skype en allerlei andere media om met elkaar te communiceren.

love

Misschien willen jullie ook weten hoe dit verder zal verlopen. Dit weet ik zelf ook nog niet precies. Ik zie het heel positief in. Ik zit nu in het tweede jaar van European Studies en via mijn studie kan ik over een jaar voor ongeveer 6 maanden op uitwisseling naar Mexico. Dus dit is de volgende stap. Als ik klaar ben met mijn studie zien we wel verder. Tot die tijd doen we het gewoon zoals we het nu ook doen: heen en weer vliegen. Hij zou heel graag naar Nederland willen komen en werken (als luchtverkeersleider, wat hij nu in Mexico doet), maar dit brengt nog wat problemen met zich mee als het aankomt op de taal (maar hij is er mee bezig!) en op migratie. Maar we hopen dat het allemaal goed komt. Anders zijn er nog tig andere opties. Alles heeft immers een oplossing!

Ik geef meiden als tip die ook een vriend in het buitenland hebben om elkaar genoeg vrijheid te geven om het een zo ‘gezond’ mogelijke relatie te houden. Geef elkaar ook de ruimte om een eigen leven te leiden en word niet gek als hij éven niet kan/wil Skypen. En er moet genoeg vertrouwen zijn van beide kanten. Ga niet over alles wat hij doet wantrouwen. Verder moet je natuurlijk ook wel naar de toekomst kijken, maar kijk niet té ver. Doe het stap voor stap, anders word je helemaal gek en ga je alleen maar piekeren. En bedenk dat echte liefde alles overwint, zelfs afstand!"

Ben jij ook grenzeloos verliefd?

Heb jij jouw geliefde ook in het buitenland zitten en zou je dat graag met ons willen delen? Stuur dan jouw verhaal in een word-bestandje (van maximaal 1 A4-tje) op naar stage@girlscene.nl o.v.v. 'Grenzeloos verliefd'. Wie weet zie jij dan net als Mandy jouw verhaal op Girlscene verschijnen!

Door: Maxime

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

15 reacties

 • 6 jaar geleden KutMetPeren

  En als jullie vragen/tips willen, je mag me altijd noten!

  x

 • 6 jaar geleden KutMetPeren

  Heey meiden, ik ben degene die het heeft geschreven. Wat een leuke reacties zeg. En by the way: ik heet Maxine. Geen idee waarom het daarna twee keer anders is geschreven (heb ik niet zelf gedaan haha!)

  Het was echt zoooo toevallig dit, elke keer als ik de rubriek voorbij zag komen hoopte ik dat het mijn verhaal was en het was 6 keer mis. En vandaag zat ik bij de gate om naar Mexico te gaan, en ik zag het weer staan. En ja hoor, het was mijn verhaal! Zo toevallig, alsof Girlscene het wist dat ik vandaag weg zou gaan haha. Ik ben dan ook nét aangekomen een uur geleden en ben dan gelukkig weer 3 weekjes bij hem

 • 6 jaar geleden Christy

  Mooi verhaal! Wel jammer van een paar spelfoutjes.

 • 6 jaar geleden g

  wat een prachtig verhaal

 • 6 jaar geleden Kitkat

  Aw wat ontzettend fijn dat je ouders je zo steunen! en dat ze je begrijpen omdat ze het zelf natuurlijk ook hebben meegemaakt. Ik had wel iets meer willen weten over jullie ontmoeting, puur uit nieuwsgierigheid

 • 6 jaar geleden Elisa

  "Ik ben Maxine...", "Wie weet zie jij dan net als Mandy...", "Door: Maxime". Hoe heet je nou? Verder: super mooi en romantisch verhaal!

 • 6 jaar geleden Aurora

  'En bedenk dat echte liefde alles overwint, zelfs afstand!' Mooie zin. Heel knap dat je dit kunt. Super dat je ouders je zo steunen, heel leuk.

 • 6 jaar geleden nariko

  aww echt heel erg mooi, knap dat je het ook durft en aan kunt! En superfijn dat je ouders je helpen en ondersteunen daarbij, topouders! (:

 • 6 jaar geleden Margot

  Ik droomde even helemaal weg door je prachtige verhaal

 • 6 jaar geleden Anna

  Prachtig, ik wens jullie alle geluk toe! Ik zou er zelf niet goed tegen kunnen, omdat de afstand toch te ver zou zijn, dus ik vind het echt heel knap!

 • 6 jaar geleden Eve

  Aww, hoe mooi! Ik zou dit nooit kunnen, maar heb echt respect voor zulke relaties (:

 • 6 jaar geleden Marijn

  haha concerten? is het niet concentreren?

  Leuk verhaal!

 • 6 jaar geleden Femmie

  Ik vind 6 jaar leeftijdsverschil best veel, maar na dit verhaal vind ik dat het eigenlijk niet zo veel uitmaakt!

 • 6 jaar geleden Astrid

  Je hebt echt topouders dat je zo goed steunen! Niet alleen financieel, maar ook mentaal! Verder heb ik alleen maar respect voor je dat zo positief in het leven staat

 • 6 jaar geleden Y.

  mooi verhaal!

 1. 1