Verliefd op je collega... Goed idee of niet?

Lifestyle door Redactie

Je droomt iedere nacht van hem. Zijn mooie ogen, de kuiltjes in zijn wangen, zijn prachtige lach... Je zou zo graag met hem op een date gaan! Er is alleen een probleempje: hij is je collega. Je wil absoluut niet ontslagen worden en mocht jullie relatie niet werken, dan kan dat heel awkward worden. Daten met je collega, goed idee of niet?

Verliefd zijn is een fantastisch gevoel. Je denkt de hele dag aan hem en het liefst wil je bij hem zijn. Meestal staat er vrij weinig in de weg en zie je wel waar het op uitdraait. Maar als jij verliefd bent op je collega, dan moet je opeens een paar stappen vooruit denken.

Kan ik hiervoor ontslagen worden? Wat als we ruzie krijgen op het werk? Wat als we de andere collega's ongemakkelijk laten voelen? En al vooral; wat als het uitgaat?! Een lastige situatie dus! Omdat de meningen hierover erg verdeeld zijn, hebben we de verschillende meningen op een rij gezet. Besluit daarna voor jezelf!

Mening 1: er is niks mis mee
Soms breng je erg veel tijd door op je werk. Het is daarom helemaal niet gek dat je verliefd wordt op een collega. Als jij er verantwoordelijk mee weet om te gaan, dan is er niks aan de hand! Tuurlijk, je neemt een risico. Maar als het goed uitpakt, dan heb je ook wat! Als je er niks mee doet dan zal je je altijd blijven afvragen of het wat geworden was. En dat is zonde. Daarnaast wordt je werk ineens een stuk leuker ;-)

love

Mening 2: alleen voor sommige mensen werkt het
Het is waar dat veel mensen hun geliefde vinden op het werk. Je kunt daarom niet zeggen dat het absoluut slecht en verboden is om te daten met je collega. Maar wat je ook vaak hoort, is dat het heel slecht afloopt. Je wordt ontslagen of je neemt zelf ontslag omdat het ongemakkelijk voelt. ''Houd werk en prive gescheiden'' zeggen ze ook wel. En dat zeggen ze vast niet voor niks.

love

Mening 3: dat kan echt niet!
In het begin is het hartstikke leuk om altijd bij elkaar te zijn en om dezelfde mensen te kennen. Maar na een tijdje wordt het gewoon te veel. En als het slecht gaat in je relatie, dan is het nog moeilijker om met hem te werken. Bovendien is deze 'drama' moeilijk te verbergen voor je collega's, dus zij zullen het ook te weten komen. Een relatie met je collega is super ongemakkelijk en kun je beter vermijden als dat mogelijk is.

love

Wat vind jij? Is daten met een collega een goed idee?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma