Lifestyle

Verliefd op je collega... Goed idee of niet?

24

Je droomt iedere nacht van hem. Zijn mooie ogen, de kuiltjes in zijn wangen, zijn prachtige lach... Je zou zo graag met hem op een date gaan! Er is alleen een probleempje: hij is je collega. Je wil absoluut niet ontslagen worden en mocht jullie relatie niet werken, dan kan dat heel awkward worden. Daten met je collega, goed idee of niet?

Verliefd zijn is een fantastisch gevoel. Je denkt de hele dag aan hem en het liefst wil je bij hem zijn. Meestal staat er vrij weinig in de weg en zie je wel waar het op uitdraait. Maar als jij verliefd bent op je collega, dan moet je opeens een paar stappen vooruit denken.

Kan ik hiervoor ontslagen worden? Wat als we ruzie krijgen op het werk? Wat als we de andere collega's ongemakkelijk laten voelen? En al vooral; wat als het uitgaat?! Een lastige situatie dus! Omdat de meningen hierover erg verdeeld zijn, hebben we de verschillende meningen op een rij gezet. Besluit daarna voor jezelf!

Mening 1: er is niks mis mee
Soms breng je erg veel tijd door op je werk. Het is daarom helemaal niet gek dat je verliefd wordt op een collega. Als jij er verantwoordelijk mee weet om te gaan, dan is er niks aan de hand! Tuurlijk, je neemt een risico. Maar als het goed uitpakt, dan heb je ook wat! Als je er niks mee doet dan zal je je altijd blijven afvragen of het wat geworden was. En dat is zonde. Daarnaast wordt je werk ineens een stuk leuker ;-)

love

Mening 2: alleen voor sommige mensen werkt het
Het is waar dat veel mensen hun geliefde vinden op het werk. Je kunt daarom niet zeggen dat het absoluut slecht en verboden is om te daten met je collega. Maar wat je ook vaak hoort, is dat het heel slecht afloopt. Je wordt ontslagen of je neemt zelf ontslag omdat het ongemakkelijk voelt. ''Houd werk en prive gescheiden'' zeggen ze ook wel. En dat zeggen ze vast niet voor niks.

love

Mening 3: dat kan echt niet!
In het begin is het hartstikke leuk om altijd bij elkaar te zijn en om dezelfde mensen te kennen. Maar na een tijdje wordt het gewoon te veel. En als het slecht gaat in je relatie, dan is het nog moeilijker om met hem te werken. Bovendien is deze 'drama' moeilijk te verbergen voor je collega's, dus zij zullen het ook te weten komen. Een relatie met je collega is super ongemakkelijk en kun je beter vermijden als dat mogelijk is.

love

Wat vind jij? Is daten met een collega een goed idee?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

24 reacties

 • 5 jaar geleden MostBeautifulTime

  Ik denk dat je eerst goed moet nadenken wat je wil, dit overleggen en afspraken maken. Je kan ook proberen om op je werk als collega's met elkaar om te gaan maar daarna wel een relatie te hebben.

 • 5 jaar geleden Amanda

  Ik heb een relatie met een collega. We werken allebei in een kroeg dus hebben een beetje hetzelfde ritme. Er zijn meer stelletjes bij ons dus ik vind er niks mis mee

 • 6 jaar geleden Nothing realy matters!

  Verliefdheid kun je niet tegenhouden, dus als het dan toch al zo is kun je er net zo goed wat mee doen, toch?

 • 6 jaar geleden Rosa

  Iedereen zijn leven is anders, dus je weet nooit hoe het gaat...

 • 6 jaar geleden Isis

  Me!

 • 6 jaar geleden Gaby

  Eigenlijk is dat helemaal niet erg, erger is verliefd zijn op de jongen waar je beste vriendin op is en haar daardoor kwijtraken.

 • 6 jaar geleden Fame

  Nu met mijn bijbaantje bij de supermarkt lijkt het me geen probleem. Misschien later als ik een vaste baan heb echt veel meer moet samenwerken dat het lastiger wordt.

 • 6 jaar geleden xmuffinlover

  Ik heb mijn vriend ook op het werk ontmoet, we werkten al heel lang samen maar na 1 jaar sloeg de vlam pas echt over, nu zijn we alweer 2 jaar samen. We werken ondertussen wel ergens anders. In het begin kregen we hele plagerige reacties van andere collega's maar dat werd vanzelf minder

 • 6 jaar geleden Bobby Kuster

  ik heb mn lover ook op mn werk ontmoet. nou het gaat juist prima. het scheelt ook wel dat we allebei op een andere afdeling werken.

  De leidinggevende weten ervan en die vinden het geen probleem. Zelfs de manager weet er van en die vind het juist leuk.

 • 6 jaar geleden NOYOUDONT

  ´Deze drama´ uhu..

 • 6 jaar geleden Gracious

  Mijn ouders hebben elkaar op het werk ontmoet en ze zijn sinds die tijd samen Ze zijn nu iets van 22 jaar getrouwd

 • 6 jaar geleden Denise

  Ik heb mijn huidige vriend ook op het werk ontmoet. Bij ons was het helemaal lastig omdat we allebei in een kroeg werkten, en er dus snel jaloezie kan ontstaan. We hebben werk en privé altijd goed gescheiden. Veel collega's wisten eerst niet eens dat we een relatie hadden omdat we op het werk weinig lieten merken. We zijn al anderhalf jaar samen en wonen samen, dus voor mij heeft het goed uitgepakt.

 • 6 jaar geleden Diana

  Ik heb ook in deze situatie gezeten, we waren alleen geen vrienden voordat we gingen daten. We hadden afgesproken om werk en prive gescheiden te houden en daar hebben we ons beide aan gehouden. Helaas heeft het tussen ons niet lang stand gehouden maar dat was omdat hij geen gevoelens meer had na een tijdje. Achteraf was het wel pijnlijk op de werkvloer omdat ik nog wel gevoelens voor hem had, maar ik heb me daar overheen kunnen zetten en nu is het contact weer zoals voor die periode, beperkt tot het werk. We hebben er ook geen vriendschap aan overgehouden. In die zin is er dus niks veranderd, al kijk ik nu wel anders naar hem omdat hij mijn 'ex' is. We hebben in ieder geval geen ruzie en het is voor mij ook geen reden om ontslag te nemen. Het is dus wel mogelijk om er normaal mee om te gaan, ook als het eenmaal uit is. Het ligt vooral aan de manier waarop het gebeurt, en hoe je er zelf mee omgaat denk ik. Soms moet je risico's nemen en het kan goed gaan of slecht aflopen, maar dat is altijd met een relatie.

 • 6 jaar geleden Chagu

  Ik heb een relatie met een collega, nu anderhalf jaar. Je moet gewoon goede afspraken maken over hoe je doet tegen elkaar op werk. Bij ons op het werk zijn heel veel stelletjes (die elkaar op de werkvloer hebben ontmoet). Sommige zijn zelf getrouwd en hebben kinderen. Allemaal door liefde op de werkvloer!!

 • 6 jaar geleden mandy

  damnn nee ik vind een collega van me leuk.. maar hij heeft al een vriendin :\ echt klote... maar nu zijn we gewoon vrienden

 • 6 jaar geleden Jacqueline

  Ik heb mijn vriend ook op het werk ontmoet, en we zijn nu 4 jaar verder en woon samen. Dus het werkt prima! (bij ons)

 • 6 jaar geleden Enchanted

  Hetzelfde als wat sterretjeee zegt..

 • 6 jaar geleden sterretjeee

  Toevallig dat ik net in deze situatie zit. Maar ik hoef bijna nooit met hem te werken. Waarschijnlijk zit ie me toch niet staan dus dat wordt sowieso niks

 • 6 jaar geleden Anouk

  Ik heb een ding voor collega's :P Zowel mijn ex als mijn huidige vriend heb ik op werk ontmoet. Met de eerste heb ik 4 jaar een relatie gehad, met mijn huidige vriend ben ik 2 jaar samen. Voor mij werkt het dus prima

 • 6 jaar geleden Aardbei_01

  DEZE drama?

 • 6 jaar geleden S.

  Don't! Ik mag nu op zoek naar een nieuwe vakantiejob want ik wil mijn ex echt niet meer tegenkomen

 • 6 jaar geleden Ingeborg

  Ik ben nog steeds heel erg gelukkig met mijn vriend die ik op werk ontmoet heb. We zijn nu 8 maanden samen, hebben lang om elkaar heen gedraaid en er waren wel is wat issues maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen! We werken er trouwens allebei nog steeds, op dezelfde dagen. (Het is een bijbaantje voor ons beide)

 • 6 jaar geleden italian_food

  Drama, ik raad het af

 • 6 jaar geleden Sabiena

  Ik heb het een keer gehad.. DRAMA. !

 1. 1