Lifestyle

Hoe maak je tijd voor je vriendje en je BFF?

20

Eindelijk heb je een super leuke jongen ontmoet en je bent tot over je oren verliefd. Je wil eigenlijk altijd bij hem zijn. Je hebt ineens veel minder tijd voor je BFF. Zij vindt het niet zo leuk dat ze je zo weinig ziet. Zucht! Wat is het toch moeilijk om je tijd goed te verdelen tussen je vriendje en je BFF. Hoe doe je dat het beste?

Het is super goed dat je tijd voor je BFF en je vriendje wil vrijmaken. Zo'n balans is erg belangrijk. Je wil natuurlijk genoeg tijd spenderen met je beste vriendin, maar je wil je vriendje ook vaak zien. Zo'n situatie is best lastig. Vooral in het begin van je relatie en verliefdheid, dan is die balans wel eens weg. Je beste vriendin begrijpt dat vast wel, maar na een tijdje kan zijn zich in de steek gelaten voelen. En dat is natuurlijk helemaal niet jouw bedoeling!

bff

Vraag jezelf af hoe vaak jij je vriendin zag voor je vriendje. Spraken jullie altijd op een donderdagavond af? Reserveer dan die dag voor je beste vriendin. Het is super leuk om zulke 'tradities' in stand te houden. Elke week samen Gossip Girl kijken, bijkletsen onder het genot van een kopje thee...

Merk je dat je jouw beste vriendin per ongeluk al een beetje verwaarloosd hebt? Praat erover. Vertel tegen je vriendje dat je graag bij hem wilt zijn, maar dat je ruimte nodig hebt om je beste vriendin te zien. Zeg tegen je BFF dat je hebt gemerkt dat jullie elkaar minder zien, maar dat je veel om haar geeft en graag zo'n vast avondje met haar wilt.

bff

Als je een van de twee wat minder ziet, zorg dan wel dat je in contact blijft. Stuur bijvoorbeeld je beste vriendin een berichtje om te vragen hoe het met haar gaat of om haar succes te wensen voor dat moeilijke proefwerk. Of bel je vriendje even voordat je naar bed gaat. Zo zijn jullie toch op de hoogte van elkaar en daardoor komt er geen (of minder snel) afstand tussen jullie.

Wat je ook doet, doe in ieder geval je best om ze beiden te houden. Natuurlijk wil jij graag bij je vriendje zijn, maar zeg je vriendin niet af omdat je liever met hem wil knuffelen. Je kunt heus wel eens chillen met je vriendje en je BFF samen, maar zorg dan wel dat je je aandacht goed verdeelt.

Bedenk je ook dat het niet een 'fulltime job' moet zijn om je beste vriendin en je vriendje tevreden te houden. Je kunt niet altijd voorkomen dat iemand teleurgesteld raakt. Soms gebeurt dat gewoon. Als jij weet dat je tijd hebt vrijgemaakt voor je BFF en je vriendje, dan kun jij jezelf niks verwijten. Daarnaast is jouw happiness ook belangrijk en zullen ze jou ook je geluk moeten gunnen. Jij doet er ook toe!

bf

Herken jij deze situatie?

Bron beeld: weheartit

Door Emma

LOVE dit artikel
7 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

20 reacties

 • 3 jaar geleden Lisette

  Lijkt me heel moeilijk. Je wilt natuurlijk nog je huiswerk maken en tijd voor jezelf.

 • 5 jaar geleden Amar

  ja herken ik... ik doe er alles aan om tijd te besteden met m'n bff maar ze wordt al boos als ik een keertje niet mee fiets na school... :S

 • 5 jaar geleden mara

  Ja dit herken ik zeker en ik herken die fase goed want ik zit dus nu in die tijd... Help!

 • 5 jaar geleden xLuvf

  Mijn bff zal veel hebben aan dit topic xD

 • 6 jaar geleden Dominique

  @sasha ''Forver alone :'('' Me too ..

 • 6 jaar geleden 23Onodrim

  en wat doe je als je van je vriendje je vriendin niet (of nauwelijks) mag zien zijn daar tips voor?

 • 6 jaar geleden Sacha

  Forever alone :'(

 • 6 jaar geleden Meeuw

  en dan voel ik me zoooo Forever Alone -__-

 • 6 jaar geleden Little Notes

  ik heb altijd met mijn vriendin 1 dag in de week samen en 1x in de 3 maanden logeren. de rest van de week ga ik naar mijn vriendje.

  natuurlijk spreken we ook wel vaak samen af met zijn 3e, is altijd dikke pret.

 • 6 jaar geleden Annegré

  mijn beste vriendin heeft nu al 10 maanden een vriend, voordat ze hem kan zien moet ze 2 uur met de trein reizen dus ze zien elkaar in het weekend en in de vakanties.. tijd verdelen hoeft ze dus niet zo.. ik vind het ook totaal niet erg om met z'n drieën op pad te gaan ook al zijn ze soms wel een beetje erg.. ik ben er wel aan gewend inmiddels

 • 6 jaar geleden Laura

  Liever op dit moment geen vriendje voor mij dan ;d

 • 6 jaar geleden Iris

  Het is lastig om tijd te verdelen, maar dit heb ik ook bijvoorbeeld met drukte van school. Ik ga geregeld lekker met mijn vrienden iets doen, maar ook met mijn vriend. Hij vind het prima als ik met vrienden ergens heen ga of iets gaat doen en dat doet hij ook gewoon. Moet kunnen en overleggen is ook handig.

 • 6 jaar geleden Sylvana

  Jammer genoeg hebben vriendinnen op den duur geen oog meer voor jou door hun vriendje

 • 6 jaar geleden Ingeborg

  Ik heb veel ruzie gehad met een vriendin van mij, omdat zij dit ook niet kon. Mijn vriend zit nu niet bij mij op school en uit gaan doen we altijd apart dus dat zit wel goed

 • 6 jaar geleden Randomness

  My life story !

  Ik heb sinds 3 weken een vriendje en ik weet echt niet goed hoe ik mijn tijd moet verdelen, ik heb en mn vriendje en mijn vriendinnen gezegd dat ik de tijdverdeling moeilijk vind en zij houden er ook rekening mee, maar toch zit het nog niet helemaal goed..

  Achja, tijd zal het leren !

 • 6 jaar geleden lovelyy...,

  ik heb het juist andersom, ik gun het mijn bff heel erg maar elke keer als ik wil afspreken krijg ik nee sorry ga al met hem, een paar keer is het niet erg maar als het de hele tijd is wordt het vervelend

 • 6 jaar geleden Renée

  Dit komt echt heel erg gelegen! Ik zie mijn bff al niet zo vaak omdat ze op een andere school zit, en mijn vriendje woont ook nog een half uur van me vandaan met de trein... gelukkig zien we elkaar in het weekend, maar ik zag mijn bff normaal óók in het weekend! Moeilijk! Sterkte iedereen!

 • 6 jaar geleden Sanne

  Ik heb als tip voor de meiden om bijvoorbeeld op school bij je vriendinnen te zitten en na school met je vriendje te zijn of andersom. En zeg nooit je vriendinnen af voor je vriendje! Als hij je echt leuk vind, kan dat ene dagje/avondje wachten echt wel!

 • 6 jaar geleden Meisje

  JA, DIT HERKEN IK!

  dit artikel heb ik nu echt nodig!

  mijn BFF claimt me heel erg, maar ik wil ook heel graag bij mn vriendje zijn.

  het ergste nog: ze mogen elkaar niet!

  tips zijn alijd welkom!

 • 6 jaar geleden Esther

  Dat is moeilijk!!

  Ik heb nu een maand een vriendje en het is echt lastig om tjid te verdelen.

 1. 1