Grenzeloos verliefd #8

Lifestyle door Redactie

Hand in hand lopen jullie op het strand, helemaal vol geluk kijken jullie elkaar aan. Vlinders fladderen in je buik en het liefst ga je nooit meer naar huis. Helaas eindigt de vakantie en je zult toch echt terug naar Nederland moeten, want daar is op dit moment je leven, toch? Deze rubriek gaat over meiden waarbij hun geliefde in het buitenland woont.

Elisa: ''Ik ben nu ruim een jaar samen met mijn Spaanse vriend. Het begon allemaal op de camping aan de Spaanse kust waar ik al jaren met mijn familie kom, en hij ook. Ongeveer 2 jaar geleden begonnen wij met elkaar te praten via Facebook, gewoon, als vrienden. In de zomer van 2011 hebben wij veel contact gehad op de camping en ik voelde toch meer voor hem dan ‘gewoon vrienden’. Tijdens een avond stappen bleken de gevoelens wederzijds te zijn! Maar ja, wat dan? We besloten het gewoon te proberen samen en te zien hoe het ging lopen.

In december 2011 kwam hij mij voor het eerst opzoeken in Nederland. Super spannend natuurlijk! In die week hebben we een hele leuke tijd gehad en we wisten daarna allebei zeker dat we er echt voor wilden gaan. Na die week in december hebben we elkaar nog vaker opgezocht, 5 keer in totaal. De laatste keer heb ik hem opgezocht in Spanje als verrassing voor zijn verjaardag, hij wist er niets van en het volgende bezoek staat al gepland! In het begin was het wat lastig, ik kon bijna niet met zijn ouders spreken omdat zij amper Engels spreken. Gelukkig spreekt mijn vriend goed Engels en leer ik nu Spaans.

love

Het is moeilijk, het lange wachten en elkaar niet kunnen zien wanneer je dat wilt, maar het is het echt waard. Ik heb zo veel plezier met mijn vriend en wij begrijpen elkaar zo goed, ook op zo’n afstand. Even Skypen met hem en mijn dag is weer goed! Zodra wij elkaar weer zien, is alles weer vergeten. Dan genieten wij volop. In 2014 wilt hij zijn studie afmaken op de Erasmus Universiteit in Nederland, tegen die tijd hoop ik mijn opleiding voor stewardess te hebben afgemaakt en wij samen kunnen wonen in Nederland.

Het belangrijkste in een lange afstandsrelatie is om elkaar volledig te kunnen vertrouwen. Je moet erop vertrouwen dat jullie er allebei 100% voor gaan. Veel communiceren met elkaar en positief blijven. It will be worth it!''

love

Sari: ''Toen ik in het derde jaar van mijn opleiding (Engelse Taal en Cultuur) eindelijk naar het buitenland mocht, had ik nooit kunnen verwachten wat voor een geweldige tijd ik daar ging hebben. In februari dit jaar ben ik vertrokken naar Sheffield in Engeland, samen met nog een vriendinnetje. Na twee weken gingen we gezellig met allemaal internationale mensen pannenkoeken eten bij een andere Nederlandse jongen. Hij woonde toevallig met allemaal Engelse studenten in een huis, terwijl alle andere internationale mensen met elkaar in een flat woonden. Het was dus erg leuk om ook eens wat Engelse mensen te ontmoeten. Een van die huisgenoten was Stuart, een jongen die me meteen wel opviel, qua looks maar natuurlijk ook door z’n geweldige Britse accent *smelt*. We gingen steeds vaker naar zijn huis om daar gezellige dingen te doen en ik begon hem steeds leuker te vinden.

Op een avond waren we spelletjes aan het spelen, en een aantal mensen, waaronder hij en ik, gingen even naar buiten om een luchtje te scheppen. Op een gegeven moment bleven we met z’n tweeën over, en toen zoende hij mij voor het eerst. Blijkbaar vond hij mij ook al meteen vanaf het begin leuk! Daarna is alles eigenlijk heel snel gegaan. Na twee weken daten heeft hij me officieel gevraagd of ik z’n girlfriend wilde worden, hoe schattig klonk dat in het Engels! Omdat mijn flat en zijn huis erg dicht bij elkaar lagen, waren we eigenlijk constant bij elkaar. Gelukkig konden al zijn huisgenoten en mijn internationale vrienden het erg goed met elkaar vinden, dus zijn huis was soort van de verzamelplek voor iedereen. In de paasvakantie, die drie weken duurt in Engeland, heeft hij me toen voor een week meegenomen naar zijn ouders. Ik vond het wel erg eng van tevoren, omdat ik bang was dat het toch lastig ging worden in verband met de taal, ook al studeer ik Engels. Gelukkig was dit helemaal niet zo, en waren zijn ouders super lieve mensen.

love

Aan het eind van het semester vond ik het erg lastig om van iedereen afscheid te nemen, maar gelukkig hoefde ik nog geen afscheid te nemen van Stu, want die kwam drie weekjes mee naar Nederland! Daar hebben we toen echt een hele leuke tijd gehad, veel dingen bezocht en hij heeft mijn familie en vrienden ontmoet. Hij was in het begin ook wel bang voor een taalbarrière, maar mijn ouders en zusje spreken allemaal erg goed Engels, dus dit viel hem heel erg mee. Zelfs mijn opa en oma kregen er zowaar nog een paar woordjes Engels uit! Begin juli moest hij helaas weer terug naar Engeland, maar ik ben half augustus nog een keer naar Engeland gegaan voor twee weken.

Nu zullen jullie waarschijnlijk denken, och Engeland, daar ben je zo! Helaas is hij twee weken geleden verhuisd naar San Francisco, California. Hij heeft daar namelijk een baan gekregen bij Google. Dit hoorde hij vlak voordat hij mij heeft leren kennen, dus we wisten altijd al dat hij in oktober naar Amerika ging. Ik ben natuurlijk heel erg blij voor hem dat hij zo’n goede baan heeft gevonden, maar California is toch wel erg ver weg! Gelukkig komt hij met Kerstmis hoogstwaarschijnlijk terug naar Engeland, waar ik dan ook heen ga. Volgende zomer wil ik hem graag voor een langere tijd gaan opzoeken in San Francisco.

Wat de toekomst betreft, tja, ik moet nog anderhalf jaar van mijn studie en daarna wil ik gaan proberen om een baan te vinden in Amerika, anders mag ik er namelijk niet gaan wonen. Ik weet dat dit erg moeilijk is, en het is dan ook mijn grootste angst dat ik geen baan zal vinden. Stiekem hoop ik ergens dat hij over anderhalf jaar van Google San Francisco naar Google London verhuisd, dat zou het allemaal net ietsje makkelijker maken! Gelukkig hebben we nu in ieder geval Whatsapp en Skype, dat maakt het missen ietsje minder erg. Maar ik ben de dagen tot Kerst al een tijdje aan het aftellen!''

love

Ben jij ook grenzeloos verliefd?
Heb jij jouw geliefde ook in het buitenland zitten en zou je dat graag met ons willen delen? Stuur dan jouw verhaal in een word-bestandje (van maximaal 1 A4-tje) op naar stage@girlscene.nl o.v.v. 'Grenzeloos verliefd'. Wie weet zie jij dan net als Lieke en Michelle jouw verhaal op Girlscene verschijnen!

Bron beeld: weheartit

Door: Elisa en Sari