Goede voornemens

Lifestyle door Redactie

Happy New Year! Dat 2013 JOUW jaar mag worden. De afgelopen maand hebben we ons helemaal mogen laten gaan, maar nu is het januari en moeten er goede voornemens gemaakt worden. Maar hoe houd je je eraan?
Goede voornemens

Stel een lijst met haalbare voornemens op
Natuurlijk kun jij aan het begin van het jaar zeggen dat je dit jaar niet gaat snoepen en iedere dag gaat sporten, maar als je even realistisch nadenkt, dan weet je ook dat dat niet haalbaar is. Een onrealistisch voornemen werkt demotiverend. Als je op een dag wel een snoepje eet, voel je jezelf waarschijnlijk heel erg schuldig. Ook denk je een volgende keer waarschijnlijk; "Oh, ik heb mijn doel toch al niet gehaald, nu kan ik net zo goed opgeven en helemaal losgaan."

Een beter voornemen zou zijn "Ik ga dit jaar minder snoepen, als ik snoep dan neem ik gewoon één snoepje en niet de hele zak. Daarnaast ga ik van ieder snoepje genieten." Dit doel is niet alleen veel makkelijker haalbaar, het houdt het leven ook een beetje leuk. Zie jij jezelf tegen ieder stukje taart op een verjaardag nee zeggen?! Nee toch?! En dat hoeft ook helemaal niet, want een stukje taart op zijn tijd is echt geen doodzonde.

Goede voornemens

Schreeuw het van de daken
Als jij jouw lijst met voornemens gemaakt hebt, mag je die best met andere mensen delen. Heb jij een blog? Schrijf erover, door er vaker over te schrijven zullen je lezers een goede stok achter de deur zijn om je aan je voornemens te houden. Geen blog? Deel je voornemens met je vriendinnen, of ouders. Dan kunnen zij een oogje in het zeil houden voor je.

Beloon jezelf
Je mag jezelf best belonen als je erin slaagt je aan je goede voornemens te houden. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af; "Als ik een maand lang twee keer in de week gesport heb, dan mag ik aan het eind van de maand een nieuwe sporttop uitzoeken." Dit motiveert gelijk om de volgende maand weer veel te gaan sporten, want die nieuwe sporttop moet natuurlijk wel gedragen worden.

Goede voornemens

Het is geen wedstrijd
Zoals Miley Cyrus al zong: "It's not about how fast I get there, It's not about what's waiting on the other side, it's the climb". Het is geen wedstrijd, het gaat erom dat je geniet van het leven en alles dat je doet. Staar je niet blind op je doelen, het leven is niet ineens tien keer zonniger als je eindelijk die kilo kwijt bent. Houd je aan je nieuwe principes (voornemens) en geniet ondertussen van wat je doet.

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2013?


Bron beeld: Weheartit

Door Annemerel