Lifestyle

Zo ga je goed het nieuwe jaar in!

30

Daar zijn ze weer: de goede voornemens! Dit jaar heb je je voorgenomen om écht op tijd te beginnen met het leren van proefwerken en ook je familie vaker bezoeken moet zeker dit jaar gebeuren. Yeah right.. Na een paar weken zijn de meesten van ons de voornemens alweer vergeten. Hoe zorg je ervoor dat je dit jaar wel je doel bereikt? Lees het hier!

Maar wat nemen we ons nou ieder jaar weer voor? Dit zijn de 10 meest voorkomende goede voornemens:

Met stip op nummer 1: Afvallen. Ieder jaar staat zowel bij mannen als bij vrouwen dit voornemen bovenaan het lijstje. Je gaat ervoor: dit jaar paradeer je met een strak lichaam over het strand.

Nummer 2: Sporten en afvallen gaan hand in hand. Of je nou sport voor je gezondheid, omdat je een mooier lichaam wilt of omdat je er een kick van krijgt; het is belangrijk om lekker in beweging te zijn. En door het sporten maak je ook nog eens het gelukshormoon aan!

sporten

Nummer 3: Voor de rokers onder ons, stoppen met roken is ook een voornemen wat ieder jaar weer terugkomt. Misschien wil je stoppen omdat het toch wel erg duur wordt, of omdat het heel erg slecht voor je gezondheid is of omdat je er rimpels en gele tanden van krijgt. Wat de reden ook is, 1 januari is het ideale moment om écht (maar deze keer echt!) te stoppen met roken.

Nummer 4: Meer tijd doorbrengen met vrienden en familie mag ook zeker niet ontbreken. Iedereen is druk, druk, druk. Met school, werk, sport of andere verplichtingen. Hierdoor kan het voorkomen dat je familiebezoeken, afspraken met vrienden of leuke feestjes moet laten schieten. En dat is zonde! Want familie en vrienden zijn net zo belangrijk als werk. Goed idee om hier meer aandacht aan te besteden.

vrienden

Nummer 5: Geld sparen mag zeker ook niet in dit lijstje ontbreken. Heb je een gat in je hand en is daarom je spaarrekening behoorlijk leeg? Zonde! Laat dat ene shirtje of paar oorbellen nou gewoon hangen in de winkel, je hebt het helemaal niet nodig. En van het gespaarde geld kun je mooi op vakantie gaan!

Nummer 6: Werken maakt een groot onderdeel van je leven. Je ziet je collega's vaak meer dan je ouders en vrienden. Het is dus belangrijk dat je plezier in je werk hebt. Is dat niet het geval? Zoek een nieuwe baan! Het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan en het is ook heel eng, maar als je eenmaal een baan heb gevonden die bij je past, ben je zoveel gelukkiger.

job

Nummer 7: Wat zou het heerlijk zijn als je eens niet tot 03:00 druk aan het typen bent voor een verslag of dat je wéér een dubbele afspraak hebt gemaakt. Door beter te leren plannen houd je veel tijd over en het zorgt voor minder stress.

Nummer 8: Meer genieten van het leven, is voor iedereen belangrijk. Waarom zou je te veel met morgen bezig zijn als je leeft in het hier en nu? Klinkt heel zweverig, maar het kan voor veel mensen rust zorgen als ze meer genieten van de kleine dingen in het leven. Drink je een kop verse muntthee? Denk dan tijdens het drinken niet aan die afspraak die je later op de dag hebt, maar geniet echt van de smaak van de thee. Ook als je yoga beoefent, heeft het dan zin om aan je huiswerk te denken? Focus je op je lichaam en de bewegingen die je maakt. Je zult zien dat je er veel relaxter door wordt.

enjoy life

Nummer 9: Beter voor jezelf opkomen. Dit is misschien een voornemen waar je niet zo snel aan denkt, maar het kan wel heel belangrijk voor je zijn. Zeg je snel 'Ja' tegen dingen waarvan je achteraf denkt 'Had ik nou maar nee gezegd?'. Kom dan beter voor jezelf op! Het is echt niet erg als je een keer nee zegt en mensen zullen daar niet raar van opkijken.

Nummer 10: Toe aan een nieuwe uitdaging? Leer iets nieuws! Dit voornemen kan je in de breedste zin opvatten. Of het nou een nieuwe taal is, een instrument beoefenen of iets kleins zoals een nieuwe gerecht leren; je wordt hier vrolijk van en je leert jezelf beter kennen.

new

Het zal je vast wel bekend zijn dat je na een week (oké vooruit een maand) al gestopt bent met je goede voornemen(s). Opeens weet je echt niet meer waarom je zo graag wilde afvallen terwijl je je tanden in een saucijzenbroodje zet. Of waarom zou je die vriendin van vroeger bellen, ze belt jou toch ook niet?
Hoe komt dat toch dat we de voornemens snel weer laten gaan? Het antwoord is heel simpel: de voornemens zijn niet concreet genoeg. Anders gezegd, je moet een 'plan' opstellen hoe jij je voornemen(s) gaat halen. Ik leg het je uit hoe je dat kan doen.

Schrijf je goede voornemens op. Als je je doelen voor jezelf opschrijft en bijvoorbeeld op de spiegel op je kamer plakt, geeft het extra motivatie om ze te bereiken. Je ziet ze namelijk iedere dag weer staan.

voornemen

Omschrijf wat je wilt bereiken. In plaats van dat je zegt 'Ik wil sporten', is het handig om op te schrijven hoe vaak je per week wilt sporten. Zorg er wel voor dat het haalbaar is. Iedereen wilt wel vijf keer per week sporten, maar er zijn maar weinig meiden die dat volhouden. Begin bijvoorbeeld met twee keer in de week en als het goed voelt, kan je het daarna verhogen na drie keer per week. Zo heb je ook nog eens je doel overtroffen!
Hetzelfde geldt voor meer sparen. In plaats van 'Ik wil geld sparen', schrijf je voor jezelf op hoeveel geld je elke maand op je spaarrekening wilt storten. Een doel (een dure vakantie of een nieuwe laptop) voor ogen hebben, zorgt ook voor meer motivatie. Als je wilt stoppen met roken, sla je twee vliegen in één klap: je bespaart veel geld en het is goed voor je gezondheid.

Maak een plan! Als je een nieuw baantje zoekt, schrijf dan op hoe je dit gaat aanpakken. Spreek met jezelf af dat je minstens twee sollicitaties per week de deur uit doet en zorg ervoor dat iedereen weet dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Ook iedere dag websites afspeuren zoals Monsterboard.nl en Tempo-team.nl, zorgt ervoor dat je snel op de hoogte bent van nieuwe vacatures. En werk ondertussen aan je CV. Wil je bij een bedrijf als fotograaf werken? Bouw dan je portfolio op door veel foto's te maken en (onbetaalde) klussen aan te nemen.

voornemen2

Met deze tips lijkt het opeens een stuk makkelijker om je doel te halen. Natuurlijk, het vergt nog steeds veel discipline en het zal niet altijd makkelijk gaan. Maar denk aan het heerlijke gevoel als je eindelijk weer in jouw favoriete spijkerbroek past of dat je een keer ruim op tijd klaar bent met een verslag. YOU CAN DO IT!

Wat zijn jouw goede voornemens? En wat is jouw plan om ze te bereiken?

Bron afbeeldingen: We Heart It

Door: Quirine

LOVE dit artikel
43 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

30 reacties

 • 5 jaar geleden NEZ

  Ook al is dit van vorig jaar, wel een handig lijstje hoor (:

 • 5 jaar geleden Claudia

  Ik wil dus ook afvallen en meer sporten. Hopelijk lukt het.

 • 5 jaar geleden Fluxeries

  ik wou dus afvallen, maar het lukt niet.

 • 6 jaar geleden Slipknot

  Mijn goede voorname is: Eindelijk mijn echte ik laten zien!

 • 6 jaar geleden Sara

  haha,ik wil juist niet afvallen maar aankomen

 • 6 jaar geleden corrina

  JE hebt echt helemaal gelijk. Bedankt

 • 6 jaar geleden LAULO

  super!

 • 6 jaar geleden marjolein

  leuk artikel

  bij staan erin: afvallen, sporten, leukere dingen doen, sparen, voor mezelf opkomen en nog paar dingen heel wat whaha :3 gaat wel lukken denk

 • 6 jaar geleden twolifant

  Nog niet echt toe gekomen aan mijn nieuwe voornemens, tja.. Moet er dus nog wel een begin aan maken (: Maar volgens mij is het nooit te laat om je leven te beteren xxx

 • 6 jaar geleden lauren

  Haha bij mij staat boven aan juist aankomen, ipv afvallen

 • 6 jaar geleden marthe

  Super artikel (:

 • 6 jaar geleden annaa_

  dit is echt een goed artikel, ik ga het sws opschrijven en op mn spiegel plakken!

 • 6 jaar geleden ~J~

  Leukk artikel

 • 6 jaar geleden Hass

  Heb er geen alles komt wel vanzelf

  Hoer meer voornemens , hoe meer dat alles mislukt heb ik ondervonden )

 • 6 jaar geleden xBritt

  Ze staan allemaal op mn lijstje haha! Behalve nummer 3 dan

 • 6 jaar geleden Kate

  Heeei, daar heb ik op mijn blog ook een artikel over geschreven: lees hem hier! http://xgirlszone.wordpress.com/ x

 • 6 jaar geleden Mathilde

  Ik ga mijn lijst nu maken heeft iemand nog leuke ideen die ik er op kan zetten?

 • 6 jaar geleden Anna

  ok er is bij gekomen:

  - kamer netjes houden. :'D

  - meer lezen (min. 50 boeken dit jaar)

 • 6 jaar geleden Anna

  ok.

  ik wil:

  - een nieuwe hobby zoeken. (al klinkt dat dom, maar ik bedoel een hobby als in iets waar je bij zit, een sport ofzo. en dan wil ik het meer doen voor het sociale gedeelte eigenlijk, omdat ik dat een beetje mis)

  - afvallen. niet veel. maar paar kilootjes is voldoende. heb wel een gezond gewicht, maar iets minder is mooier zeg maar.

  - regelmatig sporten.

  - gezond eten.

  - geld sparen. (ik gaf de laatste tijd echt ziek veel geld uit. heb ook regelmatig m'n spaarrekening geplunderd, die ik dus nu weer wil gaan aanvullen).

  - iets nieuws leren ( dat stond hierboven in het artikel ergens en dat leek me wel een mooie :P)

  - veganist worden. (meteen vanaf vandaag. DDD)

 • 6 jaar geleden Sheela

  kga mijn lijstje zo meteen maken

 • 6 jaar geleden Super Ninja Warrior

  Net klaar met mijn lijst (:

  Het zijn eigenlijk meer doelen dan voornemens. Ik heb er 16 gemaakt omdat ik dit jaar 16 wordt haha. Good luck everyone en een gelukkig nieuwjaar! ;D

 • 6 jaar geleden PrettyPrincess

  Ik denk dat ik dit jaar eens goede voornemens ga bedenken. Ik heb het nog nooit echt gedaan, maar het lijkt me wel leuk om het eens te proberen. Wie doet er mee? Elkaar motiveren enzo (:

 • 6 jaar geleden amLevida

  Eigenlijk word ik altijd blij als ik goede voornemens maak! Maar ik ga dit jaar ook maar een lijstje met doelen maken voor 2013 en als ik die volbreng aan het einde van 2013 mag ik iets leuks kopen/doen ! Leuk artikel !

 • 6 jaar geleden Sabiena

  Leuk artikel!

 • 6 jaar geleden Magnificence

  * ging terug naar artikel: 25 dingen die je gedaan moet hebben *

  Ik heb werkelijk bijna alles gedaan wat daar op staat.

  Mijn voornemen is: meer Taylor Swift muziek luisteren; Meer Disney films kijken, en er NOG meer van genieten!!

 • 6 jaar geleden Elza's Style

  Ik ben het met Ingeborg eens, alleen vindt ik het elk eind jaar weer deprimerend als ik kijk wat ik dan niet heb kunnen afstrepen, ik ga dit jaar een poster van de wereldkaart ophangen en overal pinnetjes in zetten in de landen waar ik in 2013 zou willen reizen !x

 • 6 jaar geleden Ingeborg

  Ik doe niet aan goede voornemens. Ik doe aan doelen haha, dingen die ik bereikt wil hebben aan het einde van 2013. Dat vind ik beter want meestal stoppen mensen na 2/3 weken al met hun goede voornemens.

 • 6 jaar geleden yasmine658

  Dit lijkt verdacht veel op mijn lijstje met goede voornemens hihi

 • 6 jaar geleden Windia

  Ik heb iedergeval een voornemen: op tijd leren voor de toetsen!!!

  een fijne jaarwisseling allemaal!

 • 6 jaar geleden juul

  mooi artikel en herkenbaar

 1. 1