Tijd om het jaar af te sluiten!

Lifestyle door Redactie

Het is 31 december en het nieuwe jaar begint over aan paar uurtjes. Zo’n nieuw jaar is en blijft altijd spannend. Je goede voornemens lijstje staat al klaar en je avond is al vol gepland. Wat gaat dit jaar brengen en sluit ik in die korte tijd nou nog goed het jaar af?

Nog een paar uurtjes om je op het nieuwe jaar voor te bereiden, net genoeg om nog even goed het jaar af te sluiten en het komende jaar in te knallen en dat is precies wat jij gaat doen!

2013

Sluit het oude jaar goed af
Denk eens na over het afgelopen jaar. Wat zijn nou jou hoogtepunten en waar ben jij nou zo blij mee? Heb je ontzettend veel aan je beste vriendin gehad? Bedank haar dan nog even een keertje dit jaar en zeg hoeveel ze voor je betekent.

Denk ook na over alles waar jij spijt van hebt of waar jij met een minder fijn gevoel op terug kijkt. Heb je iets gedaan waar je niet trots op bent? Maak het dan nog goed voordat het jaar begint. Of is er iets ergs gebeurd? Ben je bijvoorbeeld jouw opa of oma verloren? Sta er dan nog even bij stil, heb je dit al verwerkt? Zeg tegen je pap of mam dat je het jammer vindt en praat er eventueel over.

Sluit alles af, want jij gaat het jaar goed beginnen!

hondje

Maak een lijstje met goede voornemens
Waar ben jij nou tevreden over jezelf over of kun jij dit jaar iets beters doen? Schrijf dat allemaal op en maak een groot doel! Zo kun jij als doel hebben om een marathon te lopen, dit jaar alleen maar goede punten te halen of sparen voor een geweldige vakantie in de zomer.

2013

Leuke uitjes
Plan wat extra leuke uitjes in dit jaar. Zorg dat dit jaar nog beter wordt dan de andere. Ga bijvoorbeeld naar een concert! In Ziggo Dome komen dit jaar The Killers (op 3 maart), One Direction (op 3 mei), Rihanna (23 en 24 juni) en Maroon 5 (op 3 juli). Sommige zijn helaas al uitverkocht, maar tegen die tijd komen er misschien nog leuke winacties!

Wake up en doe iets met je creatieve talent! Geef jezelf dit jaar op voor de Kunstbende, The Voice Of Holland of een andere talenten show.

Push yourself to the limit en doe iets extreems! Ga bijvoorbeeld parachute springen in Nederland, raften tijdens je zomer vakantie of paintballen met al je vriendinnen.

Beleef je leuke dingen of wordt jij nou ergens echt gelukkig van? Schrijf dat op en doe dat in een envelopje. Zo heb jij iets om naar terug te kijken als 2014 begint.

2013

Begin met een schone lei!
Je kunt het nieuwe jaar pas echt goed beginnen als je 2012 goed hebt afgesloten.

Verzin een woord die 2012 voor jou omschrijft. Ben jij bijvoorbeeld erg veranderd in 2012? Noem het jaar dan 'verandering'. Of ben jij dit jaar eindelijk wat meer voor jezelf opgekomen? Noem het jaar dan 'groei'. Dit is een goede manier om te bedenken wat het jaar voor jou heeft betekend en het is een mooie afsluiter.

Knal het nieuwe jaar in!
Begin het nieuwe jaar goed! Ga jij vanavond naar een leuk feestje? Doe dan extra goed je best om er leuk en mooi uit te zien. Nog niks in de planning? Ga dan snel met je beste vriendin op zoek naar iets leuks om te doen. Als is het maar bankhangen, vuurwerk kijken of wat dan ook, jullie zijn in ieder geval samen en dat is al heel gezellig!

Spelletjes spelen
Sluit het oude jaar af met leuke spelletjes. Gezelligheid gegarandeerd! Pak alle oldskool spelletjes als Mens Erger Je Niet, Cluedo en Monopoly maar uit de kast en spelen maar. Leuk met je vriendinnen, maar ook gezellig met je familie. Wil je een origineel spelletje dat echt in het teken staat van 2012? Zoek alle nieuwe woorden op die in 2012 in het woordenboek zijn gekomen (gebruik onze vriend Google). Zorg dat iedereen pen en papier bij de hand heeft en lees zo'n nieuw woord op. Iedereen moet opschrijven wat hij of zij denkt dat het woord betekent. Degene die het dichtst in de buurt zit bij de betekenis van de Van Dale, wint. Neem bijvoorbeeld deze woorden:
- tepelklem
- jip-en-janneketaal
- knuffelallochtoon
- bomvest
- lauw (jongerentaal voor relaxed)
- allochtonenstop
- sorrydemocratie
- aardappeleter
- beatrixkapsel
- ietsisme
- williewortelbedrijf
- candlelightgedicht
- tuigdorp
- planking
- kutmarokkaan
- monalisaglimlach

TV kijken
Televisie kijken klinkt misschien stom, maar op oudjaar zijn er veel leuke programma's die helemaal in het teken staan van 2012. Kijk bijvoorbeeld naar Ik Hou Van Holland of De leukste momenten van de TV Draait Door. Neem er een lekker oliebol en een glaasje (kinder)champagne bij en laat je vermaken door de televisie.

Vuurwerk!
Wat hoort er nou meer bij nieuwjaar dan vuurwerk?! Steek vuurwerk af om 2013 in te luiden. Dit hoeven echt geen vuurpijlen te zijn, maar een tolletje of sterretjes zijn ook al goed. Vuurwerk kan heel symbolisch zijn. Denk aan alle leuke (en slechte) momenten uit 2012 en steek dan het vuurwerk af. Een mooie manier om 2012 helemaal af te sluiten en het nieuwe jaar met goede moed te beginnen!

2013

Hoe ga jij het nieuwe jaar inknallen?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske en Emma