Lifestyle

Tijd om het jaar af te sluiten!

18

Het is 31 december en het nieuwe jaar begint over aan paar uurtjes. Zo’n nieuw jaar is en blijft altijd spannend. Je goede voornemens lijstje staat al klaar en je avond is al vol gepland. Wat gaat dit jaar brengen en sluit ik in die korte tijd nou nog goed het jaar af?

Nog een paar uurtjes om je op het nieuwe jaar voor te bereiden, net genoeg om nog even goed het jaar af te sluiten en het komende jaar in te knallen en dat is precies wat jij gaat doen!

2013

Sluit het oude jaar goed af
Denk eens na over het afgelopen jaar. Wat zijn nou jou hoogtepunten en waar ben jij nou zo blij mee? Heb je ontzettend veel aan je beste vriendin gehad? Bedank haar dan nog even een keertje dit jaar en zeg hoeveel ze voor je betekent.

Denk ook na over alles waar jij spijt van hebt of waar jij met een minder fijn gevoel op terug kijkt. Heb je iets gedaan waar je niet trots op bent? Maak het dan nog goed voordat het jaar begint. Of is er iets ergs gebeurd? Ben je bijvoorbeeld jouw opa of oma verloren? Sta er dan nog even bij stil, heb je dit al verwerkt? Zeg tegen je pap of mam dat je het jammer vindt en praat er eventueel over.

Sluit alles af, want jij gaat het jaar goed beginnen!

hondje

Maak een lijstje met goede voornemens
Waar ben jij nou tevreden over jezelf over of kun jij dit jaar iets beters doen? Schrijf dat allemaal op en maak een groot doel! Zo kun jij als doel hebben om een marathon te lopen, dit jaar alleen maar goede punten te halen of sparen voor een geweldige vakantie in de zomer.

2013

Leuke uitjes
Plan wat extra leuke uitjes in dit jaar. Zorg dat dit jaar nog beter wordt dan de andere. Ga bijvoorbeeld naar een concert! In Ziggo Dome komen dit jaar The Killers (op 3 maart), One Direction (op 3 mei), Rihanna (23 en 24 juni) en Maroon 5 (op 3 juli). Sommige zijn helaas al uitverkocht, maar tegen die tijd komen er misschien nog leuke winacties!

Wake up en doe iets met je creatieve talent! Geef jezelf dit jaar op voor de Kunstbende, The Voice Of Holland of een andere talenten show.

Push yourself to the limit en doe iets extreems! Ga bijvoorbeeld parachute springen in Nederland, raften tijdens je zomer vakantie of paintballen met al je vriendinnen.

Beleef je leuke dingen of wordt jij nou ergens echt gelukkig van? Schrijf dat op en doe dat in een envelopje. Zo heb jij iets om naar terug te kijken als 2014 begint.

2013

Begin met een schone lei!
Je kunt het nieuwe jaar pas echt goed beginnen als je 2012 goed hebt afgesloten.

Verzin een woord die 2012 voor jou omschrijft. Ben jij bijvoorbeeld erg veranderd in 2012? Noem het jaar dan 'verandering'. Of ben jij dit jaar eindelijk wat meer voor jezelf opgekomen? Noem het jaar dan 'groei'. Dit is een goede manier om te bedenken wat het jaar voor jou heeft betekend en het is een mooie afsluiter.

Knal het nieuwe jaar in!
Begin het nieuwe jaar goed! Ga jij vanavond naar een leuk feestje? Doe dan extra goed je best om er leuk en mooi uit te zien. Nog niks in de planning? Ga dan snel met je beste vriendin op zoek naar iets leuks om te doen. Als is het maar bankhangen, vuurwerk kijken of wat dan ook, jullie zijn in ieder geval samen en dat is al heel gezellig!

Spelletjes spelen
Sluit het oude jaar af met leuke spelletjes. Gezelligheid gegarandeerd! Pak alle oldskool spelletjes als Mens Erger Je Niet, Cluedo en Monopoly maar uit de kast en spelen maar. Leuk met je vriendinnen, maar ook gezellig met je familie. Wil je een origineel spelletje dat echt in het teken staat van 2012? Zoek alle nieuwe woorden op die in 2012 in het woordenboek zijn gekomen (gebruik onze vriend Google). Zorg dat iedereen pen en papier bij de hand heeft en lees zo'n nieuw woord op. Iedereen moet opschrijven wat hij of zij denkt dat het woord betekent. Degene die het dichtst in de buurt zit bij de betekenis van de Van Dale, wint. Neem bijvoorbeeld deze woorden:
- tepelklem
- jip-en-janneketaal
- knuffelallochtoon
- bomvest
- lauw (jongerentaal voor relaxed)
- allochtonenstop
- sorrydemocratie
- aardappeleter
- beatrixkapsel
- ietsisme
- williewortelbedrijf
- candlelightgedicht
- tuigdorp
- planking
- kutmarokkaan
- monalisaglimlach

TV kijken
Televisie kijken klinkt misschien stom, maar op oudjaar zijn er veel leuke programma's die helemaal in het teken staan van 2012. Kijk bijvoorbeeld naar Ik Hou Van Holland of De leukste momenten van de TV Draait Door. Neem er een lekker oliebol en een glaasje (kinder)champagne bij en laat je vermaken door de televisie.

Vuurwerk!
Wat hoort er nou meer bij nieuwjaar dan vuurwerk?! Steek vuurwerk af om 2013 in te luiden. Dit hoeven echt geen vuurpijlen te zijn, maar een tolletje of sterretjes zijn ook al goed. Vuurwerk kan heel symbolisch zijn. Denk aan alle leuke (en slechte) momenten uit 2012 en steek dan het vuurwerk af. Een mooie manier om 2012 helemaal af te sluiten en het nieuwe jaar met goede moed te beginnen!

2013

Hoe ga jij het nieuwe jaar inknallen?

Bron beeld: Weheartit

Door: Jitske en Emma

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

18 reacties

 • 5 jaar geleden Liekelove

  READ THIS YOU WILL BE KISSED ON THE NEAREST FRIDAY BY THE LOVE OF YOUR LIFE. NOW YOU'VE STARTED READING THIS, DON'T STOP. THIS IS FREAKY.

  1) say ur name 10 times

  2) say ur mums name 5 times

  3) say ur crush name 3 times

  4) PASTE THIS TO FOUR OTHER COMMENTS IN 143 MINUTES. WHEN YOUR DONE PRESS F6 AND YOUR CRUSH NAME WILL APPEAR IN BIG LETTERS ON THE SCREEN. THIS IS SO FREAKY BECAUSE IT ACTUALLY WORKS

 • 6 jaar geleden Gerbrich

  geweldige plaatjes haha!

 • 6 jaar geleden Eve

  Hihi, bij m'n vriendje thuis op de bank zoenend het nieuwe jaar ingaan, was geweldig. Dit jaar wordt ons jaar (:

 • 6 jaar geleden Rosita

  Leuk artikel! Ik ben toevallig net aan het kijken welke leuke uitstapjes ik kan plannen!

 • 6 jaar geleden xBritt

  yeaaahhh one direction here i come!

  2013 wordt geweldig

 • 6 jaar geleden the curlie sheep

  heerlijk thuis op de bank het nieuwe jaar ingeluid en voor komend jaar staan er al weer 2 concerten de eff de vrijmarkt en de mei markt op het programma en komt vast nog wel een en ander bij O en ziggo dome is echt een vette plek voor grote concerten ..vorig jaar sting gezien

 • 6 jaar geleden Kylie Jenner

  "Ga bijvoorbeeld naar een concert! In Ziggo Dome komen dit jaar One Direction (op 3 mei)"

  Kon ik daar maar naar toe.....

  Ik ga wel bijhouden of er winacties zijn (Precies @LittleDragonB!b!)

 • 6 jaar geleden Super Ninja Warrior

  @Dominique zijn ze niet uitverkocht! :O OMG!!!! Denk je dat ik ze nog kan bestellen? :3

 • 6 jaar geleden Kelly

  Groot feest gehad, 6 uur thuis.

 • 6 jaar geleden Ingeborg

  Ik ben uit geweest, was een super leuke avond alleen toen we om half 6 onze jassen wilden pakken werd het drama. Uiteindelijk waren we kwart over 7 de discotheek uit en half 8 thuis. Maar verder een leuke avond hoor haha

 • 6 jaar geleden Dominique

  Ik heb gisteren tickets voor het Maroon 5 concert gekocht. Ik heb er echt zo veel zin in

 • 6 jaar geleden MerlinEmrys

  Happy New Year everybody!

 • 6 jaar geleden Korry

  Mooi, vervelend, leuk, verdrietig, apart jaar! Er is zoveel gebeurd!

 • 6 jaar geleden Yentel

  Omy! Ik moest echt lachen om dat plaatje met 'bitch I'm fabulous'

 • 6 jaar geleden starrynightsx

  lekker feesten met mijn beste vriendinnetje! aaah ik heb er zo'n zin in, nog een uurtje wachten :\

 • 6 jaar geleden Magnificence

  Jullie ook gelukkig nieuw jaar!!

 • 6 jaar geleden jennifer

  Ik ben overgegaan naar leerjaar 2! ik heb bijna nooit geleerd voor toetsen, wat echt ontzettend dom is. t is ook gelijk een leermoment voor mij! voor mij was 2012 ook een superleuk jaar!

 • 6 jaar geleden bluelion

  WOEHOEE

 1. 1