Steil haar in een handomdraai

Beauty door Redactie

Het is algemeen bekend dat meiden met steil haar krullen willen, en de volle bossen onder ons wensen niets liever dan een steil coupje. En voor die laatsten heb ik nu een heel gemakkelijk stappenplan gemaakt om je haar ultra en ultra glad te krijgen. Niet geschikt voor superkrullen, maar voor golvend haar of een coupe met slag is dit perfecto. Doe mee en go stijl / steil ! 

Stap 1
Was je haar met een shampoo die geschikt is voor jouw haar. Kijk maar eens bij de drogisterij, je hebt heel veel verschillende soorten. Voor lang haar, kroeshaar, of tegen roos. Kies eentje die goed bij je past. Wrijf de shampoo goed in en spoel het ook weer goed uit. Wrijf zachtjes met een handdoek totdat je haar halfdroog is en begin daarna meteen met föhnen. 

Stap 2
Pak een gladmakende melk, zoals die van Fructis Style met micro-fruitwassen. Breng deze aan als je haar nog net vochtig is. Kam het goed uit over de hele lengte van je haar en zorg dat het gelijkmatig verdeeld wordt. Pak daarna de föhn en breng je haar in model (op een lage stand) en gebruik daarbij een hele platte borstel. Richt de föhn naar beneden zodat je niet veel volume krijgt. Zet hem daarna op koude lucht om je haar nog extra te fixeren.

Stap 3
De finishing touch : haal een haarspray ! Spuit eerst wat op je platte borstel en breng daarmee je coupe in model. Hiermee voorkom je dat je haar gaat pluizen. Spuit vervolgens de spray vanaf een afstandje (zo'n 25 centimeter) op je haar. Et voilà !

Tip !
Voor een superglanzend effect kun je de haarspray ook vervangen door een wax. Smeer het op je vingertoppen en wrijf je handen tegen elkaar, breng het daarna met twee vlakken handen aan op je haar. Pas op: gebruik niet teveel, daar wordt je haar vet en dirty van.