Krullen in een handomdraai

Beauty door Redactie

Na "steil haar in een handomdraai" nu de versie met krullen ! Veel succes en blijf vooral relaxed, dan gaat er niks mis. Toch een mislukking geworden? Zet een petje of hoedje op, of was het gewoon een keertje !

Met een krultang
Krultangen zijn super om krullen te maken. Grove, fijne, pijpenkrullen of juist maar een deel van je haar. En een goede krultang hoeft niet duur te zijn ! Die van Babyliss en Princess zijn niet duur en supermakkelijk in het gebruik. Kijk eens bij Blokker of een elektronicawinkel !

Tip: heb je de krultang te lang in je haar laten zitten en is je krul nu héél spiralig of een beetje te extreem gekruld ? Houd je vingers onder de koude kraan, bevochtig de lok en trek hem voorzichtig naar beneden, net zolang totdat de lok goed krult.

Met papillotten
Papillotten zijn goedkoop (Hema, DA, Kruivat, enzovoorts) en makkelijk in het gebruik. Je draait je lokken erin (dikke lokken voor grove krullen, allemaal dunne lokken voor veel fijne krullen) en knijpt de papillot dubbel. Nachtje mee slapen en voilà ! Feit is wel dat je deze methode met té zwaar haar niet werkt...

Tip: maak een hoge staart en verdeel je haar in meerdere lokken, en draai dan de papillotten erin, en ga dan slapen. Dit is een stuk comfortabeler slapen én de krullen blijven beter zitten !

Vlechten
Was je haar, maak het handdoekdroog, vlecht het in (geldt hetzelfde als bij papillotten: met veel vlechtjes veel krullen, met weinig vlechtjes grove krullen) en slaap er een nachtje mee. Zorg wel dat je niet te strakke elastiekjes gebruikt (liefst kleine die maar twee keer eromheen hoeven) anders krijg je 'knakken' in je krullen.

Met rollers
Ook deze dingen zijn te koop bij iedere drogist voor weinig geld. Was je haar, dep het handdoekdroog en rol de rollers erin. Föhn nu je haar droog op een lage stand, haal de rollers eruit en klaar is je enorme coupe !

Met kousjes
Dit klinkt belachelijk, maar schijnt verbluffend te werken. Doe dit voor het slapengaan. Verdeel je haar in ongeveer vier lokken, en rol ze op met behulp van kousjes. Rol de lok op tot aan je nek en leg dan in de twee uiteinden van het kousje een knoop (over je haar heen dus) zodat het goed blijft zitten. Als je wakker wordt heb je een bos krullen !