Haar opsteken

Beauty door Redactie

Naar een sjiek kerstfeestje, Oud & Nieuw bal of - nog belangrijker ! - een gala ga je niet met los, onverzorgd haar. Feestelijk is het toverwoord ! Ik geef je een paar tips voor glamourous feestkapsels. Voor meiden die dit echt niet gaat lukken: bel de kapper voor een afspraak (kost je wel wat...) of zoek een thuiskapper die het wil doen.

Nonchalant opsteken
Geschikt voor lang haar, liefst niet te krullend

Zet je pony, of alle voorste plukken van je haar, even vast met een speldje boven op je hoofd. De rest van je haar hangt nu nog recht naar beneden.
Verdeel je haar nu in strengen en ga die strengen één voor één flink touperen (pak daar voor een dunne kam, zet hem onder aan je haar en trek hem met snelle bewegingen naar boven, zodat er pluizige plukjes ontstaan).
Pak nu elke streng, draai hem een paar keer om je vinger en zet hem naar achteren in een soort lus. Die lus zet je vast met schuifspeldjes. Doe dit voor elke streng en draai ze allemaal om elkaar heen. Nadat je een streng hebt vastgezet, spray je er wat fixerende haarspray op. Niet te veel, dan gaat het haar uitzakken!
Maak nu het speldje los dat boven je op je hoofd zat, voor je voorste plukken of pony. Hier maak je een dikke streng van, die je ook goed toupeert. Daarna draai je hem een paar keer rond, haalt hem naar achteren en zet hem goed vast achter op je hoofd.

Netjes opsteken
Geschikt voor lang haar, liefst steil (anders steil maken met steiltang)

Verdeel je haar in drie staarten die boven elkaar zitten. Je voorste plukken in de bovenste staart, daaronder nog een staart van de rest van je haar, en van alle onderste haarplukken nog een staart. Zorg dat alle staarten ongeveer even dik zijn (de eerste staart mag iets dunner).
Zet de bovenste twee staarten even vast met een speldje. Je begint met de onderste staart. Die verdeel je in drie strengen, die je even toupeert en daarna in lussen vastzet op je hoofd (met schuifspeldjes). Nu doe je precies hetzelfde met de tweede staart.
De eerste staart (die van je voorste haarplukken) toupeer je niet, maar verdeel je in vier strengen. Die zet je een voor een naar achteren met speldjes. Op je achterhoofd heb je nu allemaal kleine lusjes van je haar, draai ze in elkaar en zet ze extra goed vast met speldjes. Flink wat haarspray eroverheen en klaar !

Krullig opsteken
Geschikt voor lang haar, liefst krullend

Z
et je pony, of alle voorste plukken van je haar, even vast met een speldje boven op je hoofd. Verdeel de rest van je haar, achterop je hoofd, in drie delen. Draai elk deel in een soort rol naar boven en zet het vast met een speldje. De uiteinden kun je een beetje laten hangen. Spray er wat haarspray overheen.
Verdeel nu je voorste plukken, die je vast had gezet boven op je hoofd, in drie strengen. Elke streng trek je naar achteren, maar wel allemaal kruislings over elkaar. Zet vast met schuifspeldjes.

Tip: het is beter om je haar niet op te steken als het net gewassen is, dan is je haar vaak te zwaar.