Haar Styling Tips

Beauty door Redactie

Heb je problemen met het in model brengen van je haar? Hier zijn handy nuttige styling tips!

Voor steil haar
intensieve styling
Was je haar, wrijf het droog en borstel het voorzichtig (nat haar is kwetsbaarder dan droog haar). Als het handdoekdroog is, breng je een stylingmousse aan. Kneed de mousse met je handen goed door je haar. Föhn nu lok voor lok. Gebruik daarvoor een ronde harige borstel (dus niet met ijzeren pinnetjes). Neem de haarlok ter hoogte van je haarwortels op de borstel en trek de borstel dan langzaam omlaag terwijl je de lok föhnt. Herhaal deze handeling totdat de lok mooi steil valt. Lukt dat niet direct, ga dan door met de volgende lok. Als je alle lokken gehad hebt, föhn je de lokken die nog niet helemaal glad zijn nog een keer. Breng tenslotte een milde lak of een glansproduct aan.

snelle styling
(ideaal voor de zomer, op vakantie of aan zee)
Was je haar, wrijf het droog en borstel het voorzichtig. Wacht tot het voor ongeveer 80% droog is. Breng dan een styling product aan en breng je haar met behulp van een kam (of je vingers!) in model.

Voor krullend haar
intensieve styling
Ga voor losse krullen (zoals die nu in de mode zijn - dus geen jaren '80 krullen) als volgt te werk. Was je haar en breng dan een volumizer (een product dat voor volume zorgt) op je haar aan. Föhn je haar droog. Neem dan een lok, spray er wat milde haarlak over en draai de lok tot aan de punten rond. Draai de lok dan om een krultang, maar knijp de tang niet dicht. Wacht een paar tellen en laat de krul dan van de tang glijden (richting het uiteinde van de krultang - rol de haarlok dus niet af). Behandel de overige lokken op dezelfde manier. Wrijf dan een smoothing serum (een serum tegen droge en gespleten haarpunten heeft hetzelfde effect) in je handen en haal daarna je vingers met het product voorzichtig door de krullen. Klaar!

snelle styling
(ideaal voor de zomer, op vakantie of aan zee)
Heeft je haar slag of heb je krullen, draai het dan na het wassen in een handdoek en laat het ongeveer 20 minuten rusten. Verwijder dan de handdoek en kneed met je vingers wat wax in de punten. Gebruik geen föhn maar laat het aan de lucht opdrogen.