Beauty

Alles over haarverzorging

Hoe kan ik mijn vette haar het beste behandelen?
Vet haar ontstaat door overmatige telgproductie van de hoofdhuid. Om vet haar te voorkomen kun je het beste een zeer milde shampoo gebruiken en deze zachtjes in het haar masseren. Op deze manier wordt de talgklierfunctie van de hoofdhuid niet onnodig gestimuleerd. Gebruik een shampoo die grondig reinigt, maar mild is voor de hoofdhuid, zoals Toni&Guy Balance-it Shampoo.

Wat kan ik tegen roos doen?
Bij roos is het belangrijk om je haar en hoofdhuid mild te reinigen. Gebruik niet teveel shampoo, een klein drupje ter grootte van een euro is al voldoende, zeker als je je haar elke dag wast. Breng de shampoo op vochtig haar aan en masseer voorzichtig in, vooral op je haar (om je hoofdhuid niet verder te irriteren). Geef je haar daarna een nabehandeling met een conditioners, afgestemd op jouw haartype.
"Roos" op zich is geen haartype, maar een probleem van de hoofdhuid. Zeker als je je haar iedere dag wast, kun je de anti-roos shampoo het beste afwisselen met een shampoo die geschikt is voor je haartype.

Volume
Iedereen heeft rond de 100.000 haren op z'n hoofd. Maar sommige mensen zijn gezegend met dik haar en anderen moeten het doen met dun en fijn haar. Op zich is het niet erg om fijn haar te hebben, als je er maar véél van hebt.
Heb je weinig fijn haar, dan kan het een echt probleem worden. Een volle bos met dik haar is altijd nog een schoonheidsideaal. Er zijn producten op de markt die je haar meer volume geven. Denk bijvoorbeeld aan mousse. Mousse maakt je haar luchtig en voller. Ook speciale volumeshampoos helpen een handje.
Het woord 'vitaliteit' komt vaak in reclames over shampoos voorbij. Vitaliteit is letterlijk: levendigheid. Is je haar moe, slap en futloos? Dan wordt het tijd om de vitaliteit terug te krijgen. Dat doe je door middel van een verwenbeurt voor je haar met een vitaliserende shampoo.

Tips:
- Föhn je fijn haar altijd met je hoofd naar beneden, zodat het los en vol valt.
- Laat je haar in lagen knippen voor meer vorm en volume.
- Föhn je haar nooit te heet.
- Was zout- en chloorwater altijd goed uit je haar.

Borstelen & Zo
Het uitborstelen en kammen van je haar is nodig om je haar glad te houden. Want klitten zijn vervelend. Als je je haar kamt is het van groot belang dat je onderaan bij de puntjes begint. Langzaam werk je naar boven toe zodat je de klitten, die meestal onderaan je haar zitten, als eerste weg werkt en ze niet groter worden. De kans dat je haar breekt wordt op die manier ook kleiner.
Als je je haar borstelt doe dat dan niet overmatig. Borstel je haar vooral niet als het nog nat is. Dat kan je haar alleen maar beschadigen. Gebruik het liefst een borstel die van een natuurlijk materiaal gemaakt is, zoals hout. Dit zorgt ervoor dat je haar minder snel statisch word.

Verzorg je borstel
Naast je haar is ook het onderhouden van je borstel belangrijk: haal als eerste al het haar uit de borstel. Maak daarna een warm badje van water en vloeibare zeep. Doop de borstel verschillende keren in het warme sopje en spoel af met koud water. Laat de borstel rustig drogen.

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved