Beauty

Bad Hair Day

Vrijwel elk meisje kent het fenomeen 'bad hair day'. Je staat op en hoe je ook pluist, smeert en trekt: je haar wil gewoon niét zitten zoals jij het wilt. What to do? Ik help je op weg.

Hoe voorkom je een bad hair day?

  • Ga niet met nat haar slapen. Kan het niet anders, vlecht het dan losjes in en slaap op een satijnen kussensloop. Anders heb je kans om op te staan met een coupe poedel, inclusief pluizen en klitten.

  • Als je 's avonds al denkt 'mijn haar is te vet, ik moet het wassen!', dan is het de ochtend erop nog veel erger! Als je dan geen tijd hebt om het te wassen baal je dus erg. De gouden tip is dus: was het vóórdat je gaat denken 'het is vet'.

Hoe verberg je een bad hair day?

  • Pluist je haar als een gek, gebruik dan - met mate - gladmakende melk. Andrélon, Wella en Fructis hebben bijvoorbeeld een goede gladmakende melk in hun assortiment (wel zijn deze drie merken niet proefdiervrij).

  • Zet een hoedje of petje op, of 'verstop' je haar onder een fleurige bandana.

  • Ga voor stylish ! Maak een strakke staart en zorg dat alle haartjes strak achterover zitten. Gebruik hier geen mousse, wax of clay voor, maar een flinke dosis creamgel en haarlak.

Heb je vaker dan twee of drie keer in de week een serieuze bad hair day, dan moet er gauw wat gebeuren. Maak een afspraak met de kapper en neem met hem/haar door wat er moet veranderen aan jouw coupe.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved