Conditioners

Beauty door Redactie

Veel meiden weten niet wat een conditioner (konditsjonner) is, en weten ook niet hoe fijn het is om er eentje te gebruiken! Daarom nu hier alles over conditioners, én natuurlijk de beste op de markt.

Wat is het?
Een conditioner ziet er vaak uit als een shampoo (vaak wat dikker en niet doorzichtig) en je gebruikt hem ook nadat je je haar hebt gewassen met shampoo.

Wat doet het?
Een conditioner zorgt er voor dat je haarschubjes 'platgelegd' worden, zodat je haar lekker glad wordt, niet meer (erg) pluist en mooi glanst. Ook kun je het vaak, nadat je je haar met een conditioner hebt behandeld, beter door kammen. Ook voedt een conditioner je haar goed en zorgt het voor een gezonde haarwortel.

Welke soorten zijn er?
De meeste conditioners gebruik je onder de douche. Die masseer je in nadat je je haar hebt gewassen met shampoo (en uitgespoeld natuurlijk). Je laat hem een minuutje zitten en spoelt het daarna goed uit met lauwwarm water. Je haar zal ook meteen lekker zacht en glad aanvoelen! Er zijn tegenwoordig ook (thank god) conditioners die je buiten de douche - dus zonder water - kunt gebruiken. Je hoeft ze dan ook niet uit te spoelen, en dat is errug handig, bijvoorbeeld op het strand ! Daarnaast zijn er conditioners die mild of juist sterk zijn, voor gekleurd haar, voor vet of droog haar, voor blondines of brunettes en ga zo maar door. Kies altijd een conditioner die bij je haar en haartype past, net als een shampoo.

De beste conditioners:

Speciaal voor gekleurd haar, Herbal Essences, 3,30

Hydraterend voor droog en beschadigd haar, Dove, 3,50

Speciaal voor brunettes, John Frieda Brillant Brunette, 7,99

Intensief en voedend, Andrélon, 3,95

Krachtig en goed tegen droog en futloos haar, Guhl, 5,80

Ideale conditioner want hij zit in een spray en hoeft niet uitgespoeld te worden, Andrélon, 3,95

Voor blondines, John Frieda Sheer Blonde, 7,50