Beauty

Haar verven

Heb je zin in een nieuwe look, maar laat je budget geen nieuwe garderobe toe..? Verf dan je haar ! Bij de kapper is het vaak peperduur, maar met de juiste voorbereiding én de hulp van je moeder, vriendin of zus komt het wel goed. Ik help je ook !

Kleurspoeling
Een kleurspoeling is een niet-tijdelijke verfmethode en vaak ook goedkoper. Vaak blijft -ie zes tot acht wasbeurten in je haar zitten (verschilt per merk), en je hebt dus ook geen last van uitgroei want de verf vervaagt langzaam. Nadeel van een kleurspoeling is dat je, als je donker haar hebt, geen lichte kleur kunt nemen. En als blondine is het ook geen slim idee om een hele donkere kleurspoeling te nemen. Je moet dus een tint kiezen die (vrij) dicht bij je eigen haarkleur ligt.

Schwarzkopf Live kleurspoeling, 11,20

Half permanente haarverf
Met een half permanente haarverf kun je je haar een heel andere tint geven (dus van blond naar donker of van donker naar rood, maar van donker naar superlicht is nog steeds lastig). Je hebt niet echt last van uitgroei, de kleur vervaagt wel sterker. Vaak blijft deze verf zo'n 24 wasbeurten zitten, maar ook dit verschilt per merk.

L'Oréal Casting half permanente haarverf (24 wasbeurten), 10,90

Permanente haarverf
Dan is er nog de permanente haarverf. Hiermee kun je je haar in elke gewenste tint verven, wel krijg je last van uitgroei. Je moet het bijhouden, dus! Dit is dus voor de girls die zeker weten dat ze (voor een lange tijd) een bepaalde haarkleur willen. Deze soort haarkleuring kun je beter in een kapsalon laten doen, want pakjes bij de drogist geven vaak niet het gewenste resultaat. Ook is het een erg chemisch gebeuren (met ontkleuringsvloeistof en dergelijke).

Guhl permanente haarverf, 10,17

Tips voor doe-het-zelf-verven
- Smeer wat handcrème of babycrème op de rand van je haargrens, dus bij je voorhoofd en oren. Als er straks verf op komt, kun je die gemakkelijker weghalen.
- Hoe langer je een kleurspoeling laat zitten, hoe 'feller' hij wordt. Toch is het altijd slim om de tijd die op het pakje staat aan te houden. Een kookwekkertje erbij zetten, dus!
- Is de kleur nogal mislukt? Bij een kleurspoeling is hij er toch zo uit, bij een half permanente kleuring iets minder snel. Vaak wassen helpt niet echt, behalve met een anti-roos shampoo (bv. Head & Shoulders).
- Was je haar nooit van tevoren, dan pakt de verf niet goed. Bij een kleurspoeling moet je je haar juist wél van tevoren wassen, maar dit staat dan aangegeven.

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved