Glanzend haar

Beauty door Redactie

Op de catwalk zagen we bij de herfst/winter collecties veel glanzende haarcoupes. Dat willen we natuurlijk allemaal wel..! Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik geef je een aantal tips om ook jouw haardosje lekker stralend mooi en glanzend te krijgen.

  • Was je haar niet te vaak. Dit klinkt smerig, maar menig meisje heeft de neiging het haar elke dag te wassen. Niet doen ! Dit is echt niet goed voor je haar, want een overmatig gebruik aan shampoo kan erg schadelijk zijn. Twee of drie keer per week is echt voldoende. Als je merkt dat je haar dan sneller vet wordt, is dit alleen maar een reactie op het verminderde gebruik van shampoo. Als je er een tijdje mee doorgaat zul je merken dat ook je haar minder vet wordt.
     

  • Verleng je shampoo met water. Pak een kommetje en doe hier een eetlepel shampoo in (de normale hoeveelheid) en een half glaasje water. Voor extra effect kun je ook nog wat citroensap erbij doen.
     

  • Spoel je haar uit met koud water. Dit geeft echt een superboost aan je haar en maakt het mooi glanzend ! Het resultaat zie je niet direct, maar wel na een aantal keer.
     

  • Föhn niet teveel, en zeker niet te warm of te dicht op je haar. Föhn het liever langer op de laagste stand, of laat het gewoon lekker in de buitenlucht (als het warm is) drogen.